Zakaj mi je hudo, ko bivšega vidim z drugo?

Čeprav ne obžaluješ, da sta se razšla, peklensko boli, ko vidiš svojega bivšega z drugo.

Zakaj mi je hudo, ko bivšega vidim z drugo? (foto: Profimedia) Profimedia
19. 6. 2015

Končanje zveze nikakor ni prijetno doživetje, in čeprav si bila morda ti tista, ki si zvezo končala, vseeno boli, ko vidiš, da te je tvoj dragi, pardon, bivši dragi, že prebolel.

Ko ga vidiš z drugo ali pa ko ti na uho pricurljajo celo novice o morebitnem resnem razmerju tvojega bivšega z drugo žensko, se ti nehote v glavi pojavi mnogo vprašanj v slogu Kaj je narobe z mano, zakaj meni še ni uspelo ... Podstavljamo ti blazinico, ki ti bo pomagala ublažiti padec. Ali bolje – cvetlično gredico.

Presej svoje misli ...

Ženske smo mojstrice v kakovostnem zatiranju samih sebe. Bistrost in inteligenca nam omogočata poiskati tisoče razlogov, predlogov in dejstev, ki bodo podprli naše razmišljanje. Obrni jih sebi v prid, in ne proti sebi. Presej svoje misli in loči zrnje od plev.

Zavrzi vprašanja, ki se začnejo s: Kaj je z mano narobe, Kaj bi lahko naredila bolje, in predvsem: Zakaj je ona boljša. To so misli obupa, ki krhajo tvojo samozavest in najdejo plodna tla le na kupu gnoja. Ti pa si želela čudovito cvetlično gredi­co, zato si razmerje tudi prekinila.

Ni slabo, da se na tej točki poskusiš spomniti, zakaj sta z bivšim končala. Nato pa se spomni tudi na to, česa si v resnici želiš. Jasno oblikovane želje imajo več možnosti, da se uresničijo; naj bodo novo seme, ki bo padlo na plodna tla.

... dejanja in besede

V času okrevanja se izogni soočanju s svojim bivšim in tudi vsi ljudje, ki komaj čakajo, da ti na nos prinesejo sveže novice o tvojem bivšem, niso ravno tvoji prijatelji.

Pogovori in srečevanja z bivšim bodo le podaljšali tvoj čas prebolevanja in na koncu ti bo žal, da si izgubila toliko časa za nepotrebno premetavanje gnoja iz kupa na kup.

Izkušnje iz minulega razmerja ti bodo še kako prišle prav v novem, zato kup kar pusti tam, kjer je, in se premakni naprej. Uporabila ga boš v novem razmerju, da boš z njim pognojila svoje lepe nove rožice, da bodo bolje rasle.

Pridruži se klubu VNZ

Članstvo v klubu VNZ je prostovoljno in brezplačno, edini pogoj je samski stan, ki omogoča dejavnosti kluba, katerega geslo je: Vase, Nase, Zase.

Čas okrevanja po zvezi ti omogoča početi stvari, v katerih resnično uživaš. Imaš čas (in hvala bogu, da ga imaš, kajti tisti, ki že tičijo v novem razmerju, ga nimajo več) in prav nobenih omejitev, ki bi te ovirale.

Ni se ti treba prilagajati, razlagati in utemeljevati, samo prepustiti se je treba in uživati. Preživljanje časa ob dejavnostih, ki te veselijo, in z ljudmi, s katerimi se dobro počutiš, ti bo v vsestransko korist.

Ne bo ti ostajalo več časa, ki bi ga namenila za trapaste sanjarije o bivšem, tudi dejansko se boš bolje počutila, ko boš naredila nekaj povsem in sebično zase.

Brezmejno se razvajaj in samo pomisli, kolikokrat si lahko to naredila v razmerju. Najrej si kupi kaj lepega, seveda ne nujno dragega. Tako kot si kupiš seksi kompletek, ko se pripravljaš na prvi zmenek z njim, si ga kupi sedaj, ko si na zmenku sama s seboj.

Bodi tista, ki nazdravlja

Pred časom je po internetu krožila hudomušna elektronska pošta, ki je prikazovala fotografijo nasmejanih žensk, ki so nazdravljale s šampanjcem, pod fotografijo pa je bil napis: Za vsakim uspešnim moškim stoji vsaj ena ženska, ki ravnokar nazdravlja, da se ga je znebila.

Namesto da obžaluješ izgubo svojega približka princa na belem konju, raje nazdravljaj svoji pametni odločitvi, ki ti je pomagala znebiti se konja, kajti princ je že zdavnaj odšel. S tem boš odprla nova vrata in skozi njih spustila to, kar si v življenju resnično želiš in tudi zaslužiš.

Napisala: Petra Kamenšek

Preberi še: 5 usodnih napak, ki jih dela večina parov, ko se pogovarja

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri