Žadasti jajček po vsakem spolnem odnosu v vagino? Savina Atai opozarja!

Če se kdo spozna na 'čudežna' jajčka, ki so v zadnjem času obnorela Slovenke, potem je to zagotovo Savina Atai, ki je s svojimi sledilkami delila svojo izkušnjo z uporabo jajčka, hkrati pa tudi opozorila na kaj moramo paziti pri nakupu/izbiri le-tega, da si ne bomo naredile več škode, kot koristi.

Žadasti jajček po vsakem spolnem odnosu v vagino? Savina Atai opozarja! (foto: osebni arhiv/Savina Atai) osebni arhiv/Savina Atai
15. 3. 2017

Zakaj je tako vredno za ženske, da začnemo uporabljati žadasti jajček, kaj vse bomo s tem pridobile, kaj jajček sploh je in kako se ga 'nosi'?

Savina je tej pereči temi posvetila tokratno celotno nedeljsko pismo, v katerem pravi takole:

"Žadasti jajček ni nič skrivnostnega, duhovnega in eteričnega. Njegovi učinki so otipljivi, zelo fizični, hormonom prijazni, pomlajevalni in telesni. 

Je pa res, da uporaba med drugim blazno dviguje energijo, povečuje stik s sabo in notranjo moč."

In kaj moramo vedeti o žadastem jajčku? Savina je vse skupaj strnila v 12 točk!

1.     ŽADASTI JAJČEK: KAJ NEKAJ JE TO?!

To je kristal, v obliki jajčka, ki si ga vstaviš v nožnico …oziroma, kako smo že rekle ... v svojo krono. :-) Je torej: kristalna vaginalna utež.

Tisočletja nazaj so ga začele nositi kraljice, princese in kraljeve priležnice, tantrične in taoistične mojstrice, pa tudi svečenice in čarobnice. Zmotno je prepričanje, da so ga uporabljale izključno za to, da bi bolje zadovoljile svojega moškega. 

(Je pa res, da je kitajski cesar dal usmrtiti vsako svojo ljubico, ki ni uporabljala jajčka in imela dovolj ‘naterenirane’ vagine. Ime zanjo je bilo včasih kar: ‘žadasta vrata’. 

In je ZELO res, da bo tvoj moški TOTALNO nadvesel in nadzadovoljen, ko boš začela uporabljati žadasti jajček. :-))

Primarni nameni so bili: 

 • pomlajevanje Ženske, tako na nivoju hormonov, kot lifting VSEH notranjih organov - ne samo nožnice in maternice,
 • povečevanje užitka Žensk,
 • povečan stik s sabo in s svojo močjo.

2.  KAJ VSE PRINAŠA UPORABA ŽADASTEGA JAJČKA TEBI?

 • Krepitev vaginalnih mišic, mišic medeničnega dna in regeneracijo maternice;
 • Lifting vseh krožnih mišic telesa (5 jih je, vse povezane med sabo: vaginalna, analna, dve očesni in ustna) - kar privede tudi do liftinga obraznih mišic; pomlajevanje obraza, ter liftinga prsi;
 • Povečanje vlažnosti in proizvodnje spolnih hormonov, kar znižuje škodljive stresne hormone;
 • Povečanje užitka ob spolnosti in na splošno v življenju, intenzitete orgazmov in libida;
 • Prinese pomlad v spalnico, za oba partnerja :) ;
 • Sproščanje zaradi stresa pregretega simpatičnega živčnega sistema, ter regeneracijo izgorele nadledvične žleze;
 • Občutek miru, moči, varnosti, neprebojnosti in samovrednosti;
 • Preprečevanje odtekanja energije, ter občutka razpršenosti;
 • Krepitev vranice in poživitev sijaja na koži na obrazu;
 • Pomoč pri odpravljanju bolečin v hrbtenici;
 • Preprečevanje in odpravljanje inkontinence in vaginalnih vnetij - čiščenje vagine;
 • Krepitev po porodu in omilitev težav povezanih z menopavzo, omilitev PMSja in odpravljanje bolečin pri menstruaciji;
 • Stik s sabo, s svojo intuicijo in namenom…

3.  ZAKAJ KRISTAL, ZAKAJ NE KLASIČNA VAGINALNA UTEŽ? KATERI KRISTAL JE NAJBOLJŠI IN KAJ JE TREBA PAZITI?

Z vaginalnimi utežmi ni nič narobe, je pa uporaba kristala energetsko čisto nekaj drugega, pa tudi z jajčkom ne treniramo zgolj ‘Keglovih mišic’, temveč vse ženske organe: maternico, jajčnike, vagino, prsi …

Dokazano je, kakšno moč imajo kristali. Kako npr. oplemenitijo vodo. No… na isti način oplemenitijo tvoje ženske organe. 

Kraljica v sebi ne nosi plastike, ampak dragocenost. Kristalni jajček je kot notranja krona. ;-)

Obstaja več vrst kristalov, ki se jih lahko uporablja za trening, poleg žada še roževec, obsidian…  So tudi jajčki iz zlata. :-) Tega imam na ‘wish listi’. ;-) Se mi zdi super darilo za kakšno obletnico, hihi. Moje mnenje in izkušnja sta, da je najbolje začeti z žadom, najbolj primeren je. Pa tudi najbolj varen.  

V starodavnosti so mojstrice vedno uporabljale žad. Obsidian je na primer krasen kamen, a je energetsko zelo močan, lahko sproži tudi čiščenje (emocionalno in fizično v obliki izcedka), paziti je treba, da se ga nima vstavljenega predolgo … Pri žadu pa ni kontraindikacij. 

VENDAR POZOR: Nujno moraš izbrati žad (oziroma katerikoli kamen), ki ni kemijsko obdelan in pobrušen s pomočjo kemikalij! NUJNO! 

Ne vem, če si že slišala za najnovejšo modo (ki je grozna): mlade punce se po novem ob petkih zvečer napijejo tako, da namočijo tampon v vodko - ter ga vstavijo v nožnico. Tako so v trenutku opite, za najmanj denarja.

Zakaj to sploh omenjam? 

Nožnica vsrka vse. Kot goba je, ki absorbira. Če tvoj kristalni jajček ni naraven, ter je obdelan s kemikalijami, potem bo tvoja nožnica vsrkala tudi te. In to je ultra nevarno.

Zato jaz tako pazim, kje kupim žadasti jajček in se niti slučajno ne bi hecala s tem, da ne poznam njegovega izvora in kupujem od virov, ki jim 100% ne zaupam.

Zato sem tudi tebi ponudila opcijo, da ga naročiš tam, kjer ga naročam jaz. Nimam trgovine z jajčki, čutim le odgovornost, da ti priporočim takega, ki je varen zate. 

Direktno iz rudnika velikega mojstra Mantaka Chie so, ki že desetletja dela z njimi in po celem svetu uči te tehnike, ter nikdar ne bi dopustil, da bi se jajčk dotaknila kemija. 

Ročno so izbrušeni, ter prevrtani (za vstavitev nitke), vse se dogaja pod njegovim nadzorom in on jamči za čistost. 

Na to, kako pomembno je, da je kristal najvišje kvalitete, opozarjajo tudi ginekologi. Mnogi priporočajo uporabo jajčka - a svarijo pred takimi, ki niso kvalitetni.

4. KAKŠNO VELIKOST IZBRATI?

Obstajajo tri velikosti jajčka. Majhen, srednji in veliki. (Ker vem, da te bo zanimalo: cena Mantaka Chie se giblje od 36€ za majhnega do 38€ za srednjega in 40€ za velikega, plus poštnina.)

Jaz največ uporabljam srednjega (čez dan in ko ga imam za čez noč), trenirati pa sem zdaj začela še z majhnim. Najprej sem eno leto uporabljala zgolj srednjega.

Velik je primeren za takoj po porodu (med nosečnostjo jajčka NE nosi, prav tako ne med menstruacijo), za po porodih, oziroma če imaš težave z uhajanjem urina, gravitacijo maternice in ohlapnimi vaginalnimi oziroma analnimi mišicami.

Srednjega izberi, če nimaš posebnih težav in če nisi takoj po porodu/ih.

Mali pa je primeren zate, če si že pridno trenirala vaginalne mišice, imaš naravno zelo ozek in/ali plitek vaginalni kanal in/ali si še devica.

5. PRED PRVO UPORABO

Si ga dobro oglej, malo ga pocrkljaj, poglej da slučajno kje ni počen in nima ostrih robov.

Za 3 minute ga potopi v vrelo vodo (sama ga prelijem z vodo iz čajnika), nato ga osuši, segrej v dlani in se ‘poveži’ z njim. To ni nobena mistika. Samo spoznavanje. :-)    

Kot prvi zmenek. Morata se spoznati, preden sta intimna. ;-)

6. KAKO GA VSTAVITI?

Z občutkom. Ne porini ga notri, kot bi porinila tampon. :-) (No, tudi tampona ni ok, kar poriniti.)

Naj ga tvoja vagina sprejme, kolikor hecno se to mogoče sliši. Pa ni. A veš kolikokrat me ženske nismo bile pripravljene na penetracijo, pa smo vseeno dovolile, da se vstopi v nas?! Morda smo celo rekle: “NE!”, pa nismo bile slišane. 

Uporaba jajčka je tudi priložnost, da začutiš najnežnejši in najbolj občutljiv del sebe, ter ničesar ne delaš na silo. 

Da pozdraviš svoje intimne ranjenosti. Da se opolnomočiš nazaj. Ter tako močna potem deluješ v vseh svojih odnosih.

Ena možnost vstavljanja se imenuje: SRKANJE. 

Večji del jajčka prisloniš na svojo vaginalno odprtino, začneš nežno globoko dihati, se med vdihom odpreš in med izdihom nežno vsrkaš del jajčka. Pa nov vdih in izdih. Še malo. Dokler tvoja vagina ne sprejme celega jajčka vase.

Jajček je dobro segreti v dlaneh, preden ga pošlješ vase. :-) 

Druga možnost je, da ga nežno prisloniš na svojo vagino, podrsaš z njim po zunanjem delu le-te, malo potuješ gor in dol …ter ko si pripravljena, s sredincem potisneš jajček v notranjost.

Če čutiš, da si zakrčena, če se ne počutiš dobro - ne delaj ničesar na silo! Če si bila cel dan v moški energiji in pod stresom, ti jajček ne bo pasal. Če si v emocionalni krizi, se zna zgoditi enako.

Privošči si toplo kopel, namaži se s kremo, ali si zmasiraj malo prsi. Poslušaj kakšno nežno pesem. Prižgi si svečko. In šele, ko čutiš sproščenost in pripravljenost, vstavi žadasto jajce. Če to ne bo danes, bo pa jutri.

Res, ničesar ne počni na silo. Brez stika s sabo. Z naglico. In površno. Vstavitev jajčka je tvoj obred. Stik s tvojo kraljevskostjo.

Vstavi si ga na tak način, tako spoštljivo, kot si želiš, da bi tvoj partner ravnal s tabo. 

To spet ni mistika - to je spoštovanje tvojih potreb in občutkov!

7. KAKO GA DOBITI VEN?!

To vem, da te skrbi. A naj te ne. Zagotovo bo prišel ven. :-) 

Prvi mesec uporabe je za tvojo mirnost najbolje, da ga nosiš tako, da ga uporabljaš skupaj z nitko. (Razloženo spodaj.) Ker potem sploh ni panike. Nitko nežno povlečeš ven, z njo pride tudi jajček. :-) 

Sicer pa z dihanjem samo sprosti vaginalno področje, ob vsakem izdihu začuti kako se ti razpira, kot cvet. Jajček bo začel ‘potovati navzdol’. Lahko ga boš zatipala s prstom in mu pomagala ven. 

Ali pa bo sam spolzel. Nobene panike. Naj bo naravno. Nobenih skrbi. Ne more ne priti ven. Niti nikamor pobegniti. ;-)

Če bi se slučajno zgodila panika in skrčenost, si prst namaži s kokosovim oljem, ga vstavi v nožnico in poišči jajček, ter ga pripelji ven. :-)

8. KDAJ GA NOSITI? KAKO/KDAJ GA JAZ NOSIM?

Ni uniformiranega odgovora. Spet te prosim, da poslušaš sebe.

Ja, idealno bi bilo, da ga imaš vstavljenega vsak dan (razen med menstruacijo), vsaj 10 minut.

Nato povečaj čas za vsak eno uro. Dokler ne prideš do dveh ur na dan. (Lahko ga imaš pa tudi do 12 ur notri.)

Če imaš zelo ohlapne vaginalne mišice, ga vstavi, ko ležiš. In ga najprej imej tako v sebi. V leže, samo. Naj te ne skrbi - tvoje mišice se bodo izjemno okrepile, čez čas boš šla lahko z jajčkom na sok v mesto, pa ne bo padel ven. :-)

Jaz osebno sem z jajčkom začela tako, da sem si ga vstavila za čez noč. Lepo mirno sem spala, moje notranje mišice pa so se ob tem krepile. Zmaga. :-) 

Če se boš tudi ti odločila za tak način, bodi pripravljena, da boš imela prve noči, ob uporabi, bolj intenzivne sanje. Da se ti bo ponoči ‘dogajalo’. Lahko boš celo … med spanjem doživela orgazem. :-) :-) Ni nujno, lahko pa.

Zlahka se ti bo zgodilo, da se ti bo ponoči sam od sebe ‘izmuznil ven’. Nič hudega. Meni se to sicer ni nikdar zgodilo.

Se mi je pa pripetilo (in to se bo sigurno kdaj tebi, še vsem se je :-)), da sem pozabila na jajčka, šla zjutraj lulat … in BUM, je trešilo v straniščno školjko.

Oziroma sem ga ujela stotinko sekunde, preden bi. :-P Nimaš kaj, tudi to se zgodi, ti razložim, kako ga potem očistiti. :-P

Drugače pa, ga jaz zdaj nosim tudi čez dan, po par ur. Grem z njim ven. Predavat. Delam jogo. Se sprehajam. Grem na Gyrotonic.

A NE v dnevih, ko imam ovulacijo. Takrat sem preveč vlažna, kvaliteta vaginalne sluzi je takrat takšna, da jajček drsi ven. In potem ni fino, hoditi po Stari Ljubljani in čutiti, da si ‘zvalila jajček’.

Saj ne pade na tla, ali kaj takega. Ujame se v hlačke. A ni prijetno.

Uf, kako intimni sva zdaj.  ;-) Nimava kaj.

9. KAKO GA ČISTITI?

Po vsaki uporabi ga dobro operi z vročo vodo. Lahko ga tudi spereš z milom za intimno nego.

Shrani ga v torbici, vrečki, škatlici - ki naj bo namenjena samo jajčku. Vsake toliko časa, pa ga prelij z vrelo vodo, v njej naj bo kakšne 3 minute. 

Lahko ga postaviš tudi na lunino svetlobo, če želiš. A že tvoja notranja svetloba, mu bo polnila baterije in množila njegovo moč. 

Dlje kot boš uporabljala svoj jajček, močnejši bo. To spet ni nobena mistika. Ampak čista matematika. Kristali so pač zbiratelji energije. Tvoja nožnica pa elektrarna.

Ni pa fino, da ga se ga kdorkoli drug dotika, kot ti. Tvoj je.

9. ZAKAJ JE V ŽADU LUKNJICA?

Za trening. Najbolj higienično je, da skozi luknjici v jajčku potegneš zobno nitko in zavežeš. Tako dobiš zanko. Prepolovljena naj bo dolga kakšnih 10 centimetrov.

Nitka naj ne bo z okusom mentola, če bo - te bo začelo peči tam spodaj. :-) Naj bo brez premaza. Po vsaki uporabi ostani in zavrzi nitko, ter speri jajček.

Nitka mora biti res vsakič druga. 

Prve dni lahko nitko uporabljaš tudi zato, da ‘visi ven iz jajčka’ - kot nitka pri tamponu - ter da ga na tak način nežno povlečeš ven. Poudarek na nežno.

V naslednjem nedeljskem pismu dobiš podrobna navodila za posebne krepitvene vaje z jajčkom. 

Z Darjo Pristovnik pa sva se dogovorili tudi, da pripravi par specialnih delavnic o tem, kako vaditi z žadastim jajčkom, za najboljše mogoče rezultate in za preprečevanje zmedenosti, kaj z njim. 

Da boš potem res opremljena za vadbo doma. Ti sporočiva datume. Dogovorili pa sva se zato, ker vas toliko sprašuje in je fino v živo predebatirati to temo.

Sicer bomo pa tudi v akciji LIFTING ZLATE ŽENSKE veliko prakticirale trening z jajčki.

10. MOJA IZKUŠNJA

Meni uporaba žadastega jajčka ni ‘samo’ povečala intimnega užitka in stika s sabo, ter s svojim ciklom; ampak mi je povečala fokus v življenju in občutek varnosti, ter moči.

Z jajčkom se počutim res nepremagljiva. Nedotakljiva. Težko je opisati ta občutek svobode - a ga boš sama izkusila, boš videla. 

Je pa logično zakaj se zgodi.

V kitajski medicini krožnim mišicam pravijo ‘okna in vrata življenja’; močnejše so, več življenjske sile je v nas. Ohlapnejše so, bolj se staramo in usihamo. 

Vsakič, ko nas je česa strah, ko se ustrašimo, ko smo pod stresom, krožne mišice usihajo, izgubljajo tonus.

A veš, ko se včasih nekdo ‘od strahu polula’. No, to je to.

Stres dobesedno požira moč krožnih mišic. Kronični stres pa je vzrok tudi za gravitiranje maternice, ki je tudi mišica.

Jaz sem začela lani nositi jajček tudi, ko sem vedela, da je pred mano stresna situacija.

Recimo z njim sem šla na pravno mediacijo, ob mojem osamosvajanju. To je tak filing - a veš, ko te hoče nekdo razživcirati, pa se te ne da. Pa se ti sploh ni treba truditi. Si v svoji energiji, v svoji energetski oazi, nihče ti ne more do živega.

Čim je pred mano kaj napornega, ali pomembnega …to naredim skupaj z jajčkom. :-) Pa ni poanta v jajčku, jajček samo pomaga, da ostanejo krožne mišice močne, da se tvoja energija ne razprši in da ne pade v nižjo vibracijo.

Zapomni si, da v življenju VEDNO zmaga najmočnejša energija. Da je tvoja naloga samo ta, da skrbiš za svojo energijo, pa boš vedno zmagala, v vsem, kar počneš. Tako preprosto je to.

Drugače pa ja, odkar nosim jajček, se moje obrazne mišice bolj odzivajo, z mnogo manj vadbe imam večje rezultate.

Več energije imam. Menstruacija me ne boli. Bolj se poslušam. Manj pregrorevam. Bolj skrbim zase. Nikdar nimam nobenih vnetij …

11. JAJČEK DETEKTIV

To zdajle so bo slišalo za hec, a je zelo zares. Jajček ti lahko pokaže tudi, kateri tvoji bližnji, ti dobesedno črpajo energijo. 

Boš videla, recimo boš imela jajček notri, vse bo ok, potem te bo pa po telefonu poklical nekdo, ki energetsko ni spoštljiv do tebe, ki te hoče izkoristiti - in če na to ne boš pozorna, te bo na to opozoril jajček.

Tvoj organizem je namreč najboljši detektor. A žal, se ne poslušamo in čutimo. 

A jajček bo takoj, ko bo tvoje telo v stresu, začel polzeti ven iz tebe - saj se bodo krožne mišice zaradi stresa začele ‘rahljati’.

Preizkusi, pa boš videla. :-) In potem tej osebi ne dvigni več telefona. ;-

12. ZLATA VREDNO - JAJČEK PO SPOLNEM ODNOSU

Za konec pa še nekaj zelo pomembnega. Vsak spolni odnos z osebo, ki te spoštuje, varuje in obožuje - je nekaj čudovitega, zdravilnega in nekaj, kar te napolni. Vendar …

Vsako človeško bitje bi moralo biti en velik, samostojen, suveren krog.

Ti naj bi bila tak krog. Tvoj partner naj bi bil tak krog. Vajin krog, naj bi bil samo vajin prostor. 

Vajin odnos pa naj bi bil nov krog, kjer so dogaja vajina izmenjava in producira energija, ki jo potem oba neseta, vsak v svoj krog.

Seks ni nič drugega, kot da si popolnoma v svojem krogu, se odpreš, si dovoliš čutiti vse, kar čutiš, povabiš drugega v svojo energijo, potem pa se razmejiš nazaj. 

Samo tako ima smisel. Vse ostalo je razprševanje.

Vsak je odgovoren za svoj krog/zase. Šele iz tukaj ven, se lahko rojevajo kakršni koli zdravi odnosi. 

Ko nismo v svojem krogu, potem ne moremo imeti ne zdravega odnosa, ne odnosa, ki je poln kemije, ter polarnosti - magnetizma.

Uporaba žadastega jajčka ti bo pomagala, da boš ohranjala svoj lastni energetski krog.

Velikokrat se zgodi, da se po spolnem odnosu, ne vrnemo nazaj v svojo energijo - zato se po njem počutimo prazne, izčrpane, ali celo tečne.

Partnerju pa postanemo nezanimive. Logično, saj smo v njegovi energiji, ki jo sam itak že ima, ter ne potrebuje še več iste energije.

Priporočam ti, da si po spolnem odnosu vstaviš žadasto jajce. Da se na tak način, 'vrneš nazaj vase'. Boš videla, kako težko ti ga bo zadržati notri, saj bodo krožne mišice odprte. 

Starodavne taoistične mojstrice, ki so bile znane po svoji magnetični lepoti in zapeljivosti, tudi v pozni starosti, so vedele, da je ključ do ohranjanja mladosti ravno v tem, da takoj po spolnem odnosu  ‘zaprejo nazaj’ vaginalne krožne mišice. 

Da to preprečuje staranje in odtekanje energije. 

Vedno po odnosu so si vstavile žadasto jajce, ter tako poskrbele za svojo energijo in za kemijo, zaradi katerih se je moški znova in znova in znova vračal nazaj k njim.

Uživaj v svojem krogu, v polnejnju sebe in žadastem sijaju," še za konec pove Savina Atai.