Za dolgoletno razmerje

Čustva, ki vaju zbližujejo in ki jim pravita ljubezen, niso dovolj za uspešno dolgotrajno razmerje.

5. 1. 2009

Da bo vajino razmerje uspešno na dolgi rok, upoštevajta naslednje nasvete …

Trud šteje

S partnerjem si vzajemno izkazujta naklonjenost na različne načine – predvsem tako, da se potrudita ugoditi drug drugemu, kadar le lahko. Tudi majhne pozornosti štejejo.

Spoštujta meje

Partnerju daj vedeti, kdaj se z njim počutiš sproščeno in kdaj se približa meji, ki v tebi izzove nelagodnost. Njegove meje upoštevaj tudi ti.

Čas zase

Vsak od vaju potrebuje svoj manevrski prostor, zato spoštuj njegov prosti čas. Morda potrebuje več časa zase, za družino, prijatelje ali priljubljene dejavnosti … Nikar ga pri tem ne omejuj, saj si bo le na tak način še raje vzel čas zate.

Posluh

Vsak od vaju se mora počutiti sproščeno, ko spregovori o težavah, ki se dotikajo vajinega razmerja. Prisluhnita drug drugemu in svetujta drug drugemu, kako izboljšati vajin odnos.

Obljuba naj velja

Če fantu nekaj obljubiš, obljubo tudi izpolni!

Brez laži

Že čisto majhne in po tvojem mnenju popolnoma nedolžne laži lahko pokopljejo vajino srečno razmerje.

Nestrinjanja

Spori zaradi partnerjevih lastnosti, ki jih ne moreš spremeniti, so brezpredmetni. Če veš, da je tvoj fant po karakterju nepopustljiv, verjemi, da ti ga tudi čez deset let ne bo uspelo spreobrniti v popustljivega fanta. Sprejmi ga takšnega, kot je.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri