"Z bivšim pričakujem dvojčka, njegova punca pa želi, da ..." (klic na pomoč dekleta)

"Noseča sem z dvojčki, punca mojega bivšega pa meni, da bi ju morala dati njima."

"Z bivšim pričakujem dvojčka, njegova punca pa želi, da ..." (klic na pomoč dekleta) (foto: Profimedia, Obdelava: Cosmo splet) Profimedia, Obdelava: Cosmo splet
20. 4. 2022

Pred dnevi se je na spletni portal Reddit po pomoč obrnila ženska, ki trdi, da se punca njenega bivšega, s katerim je zanosila, do nje obnaša kot do nadomestne matere.

TO je njen zapis:

"Stara sem 29 let in z Jonom (30) sva bila skupaj tri mesece, nato pa me je zapustil in se vrnil k svoji bivši punci Kim (30). Kmalu zatem, ko sva se razšla, sem izvedela, da sem noseča. Trenutno se nahajam v 24. tednu.

A izkazalo se je, da ima njegova punca težave z neplodnostjo in verjetno ne bo nikoli mogla zanositi po naravni poti, on pa si je zmeraj želel biti oče.

O tem, da bi se midva pobotala, nisva nikoli niti razpravljala, zato je še vedno skupaj z njo.

Jon je zaradi koronavirusa lahko bil zraven le na prvem pregledu in takrat sva izvedela, da nosim dvojčka. Kot mi je povedal, je Kim ob tem spoznanju doživela živčni zlom in se je želela pogovoriti z mano. Dobili smo se pri njima doma, kjer mi je Kim rekla, da si želi biti vključena v mojo nosečnost, saj bo vendarle mačeha otrokoma.

Začela mi je govoriti, da moram roditi doma, da ju moram hraniti s formulo, zato da bosta lahko polovico tedna dojenčka pri njima, da si želi enega fantka in eno punčko ter da hoče, da jo otroci kličejo mami, glede na to, da bodo mene klicali mamica.

Utišala sem jo, ji povedala, da bom že sama znala sprejeti najboljše odločitve za moja otroka in moje telo, ter odšla. Kim je še naprej vztrajala in mi vsak dan pošiljala sporočila glede moje prehrane, telovadbe ter se razburjala nad tem, kako ji njena služba ne dovoli materinskega dopusta.

Na virtualno posvetovanje o genetiki je prišla ona, ne Jon, in prevzela celotno srečanje s tem, ko se je hotela pogovarjati o svoji družinski zgodovini, kar pa sploh ni bilo relevantno. Ko je v 20. tednu prišel čas za moj pregled, so mi dovolili enega spremljevalca in Jon je predlagal, da vzamem Kim, namesto njega, česar pa nisem želela storiti. Na koncu je vendarle z mano prišel Jon, ki je izvedel tudi za spol, sama pa sem želela, da ta informacija ostane skrivnost, da lahko priredimo zabavo za razkritje spola.

Na družabnih omrežjih sem objavila novico, da sem noseča, nato pa je ona na svojih objavila, da pričakujeta dvojčka "po netradicionalni poti" in kako srečna je.

Seveda sem bila jezna, ampak sem ostala vseeno tiho. Nato pa je priredila zabavo za razkritje spola in to objavila na družabnih omrežjih. Sama nisem bila niti povabljena. Prav tako je oznanila, da bo imela 'baby shower'.

Oglasila sem se ji v komentarjih pod objavo in ji rekla, naj me neha obravnavati kot nadomestno matero, da otroci niso njeni in da Jon nima nobene besede, prav tako ne skrbništva, dokler se otroka ne rodita. Nato sem poklicala Jona in mu vse to povedala ter mu rekla, da ju nočem več videti, dokler ne gremo na družinsko sodišče, v porodni sobi pa bom imela zraven svojo mamo.

On in Kim ter nekateri njeni prijatelji in družina pravijo, da sem "kretenjača". Njena mama me je celo poklicala in vztrajala, da ji dam enega od dvojčkov, kot bi bili v filmu Past za starše!? Sem tukaj jaz nora?"

Amm ... KAKO, prosim?! 🤯

Pripravila: Nika Švajncer

Gif: Giphy.com

Preberi še: TA TikTok video o 'PRAVILU 72-ih ur' si je ogledalo že več kot pol milijona ljudi (in deluje!)

Priporočamo tudi: "Imam 32 let in sem še vedno devica - TO je moja zgodba" (izpoved ženske)