Vroči tipčki v tvoji bližini

Si samska? Se ti v paniki dozdeva, da je prostih fantov že zmanjkalo in obupuješ nad situacijo? Dovolj tarnanja, čas je za akcijo!

24. 4. 2008

Za začetek te bo razveselil podatek Statističnega urada Republike Slovenije, da je bilo leta 2006 (danes so verjetno številke dokaj podobne) v Sloveniji 226.941 moških, starih od 20 do 34 let, žensk iste starosti pa le 211.996. Tudi če si vedno sovražila matematiko, lahko izračunaš, da je bilo skoraj 15 tisoč fantov več kot punc. To pomeni, da frajerjev kar mrgoli in veliko je samskih. Težavica je le v tem, da se očitno zadržujejo drugje kakor samske bejbe – kar si na primer tudi ti, zato se preprosto ne srečate. Cosmo je naredil majhno raziskavo in tukaj so rezultati: devet vročih idej, ki ti bodo pomagale odkriti ‘skrivališča’ samskih fantov.

Vroča ideja 1: Zanimivi tečaji

Zakaj ne bi združila prijetnega s koristnim in se med lovom na gospoda Samskega še česa naučila?

Med fanti so v zadnjem času nadvse popularni nekajdnevni ali tedenski tečaji. Seveda nimamo v mislih izdelave nakita ali slikanja na svilo – ročna dela in podobna ženska opravila fantov ne zanimajo. Večja verjetnost, da ga srečaš, je na strokovnih in športnih tečajih. Sedi poleg njega, med odmorom ga prosi, da ti snov še enkrat na hitro razloži in ga po tečaju v zahvalo povabi na pijačo.

Fotografski tečaji: Rokovanje z digitalnimi fotoaparati je sicer videti preprosto, ampak fantje si želijo posneti dobre fotografije – za to pa je treba znati kaj več kot le pritisniti na sprožilec. Pozanimaj se, kje je najbližje fotografsko društvo in če organizirajo izobraževanja. Cosmo ti priporoča Tečaj popotne fotografije, ki poteka v Ljubljani. Med udeleženci je približno 75 odstotkov fantov, dovolj dober razlog, da odklikaš na www.agencija-palladio.si.

Tečaj za voditelja čolnov in šola jadranja: Če imaš rada sonce, morje, veter v laseh in postavne zagorele mladce, ti bo jadranje gotovo všeč. Visoka koncentracija moških zagotovljena! Na www.spinaker.si preberi, kje organizirajo tečaje, in zajadraj v novo romanco.

Vroča ideja 2: Športne aktivnosti

Naj se sliši še tako stereotipno, fantje radi trenirajo in pokažejo svoje mišice. Telesna aktivnost je zanje najljubša sprostitev, in če se sprostiš tudi ti (mimogrede pa narediš nekaj dobrega tudi za svoje telo), se bosta znašla v idealnih okoliščinah za navezovanje stikov, ki lahko pripeljejo do izmenjave telefonskih številk in – ja, prav imaš, celo do zmenka.

Fitnes centri: Našla ga boš na napravah ali pa v dvorani za skupinsko vadbo, njegova druga izbira pa sta spinning – vadba na kolesih – in body pump – vadba z utežmi. Brez skrbi, zahtevnost lahko prilagodiš svojim zmožnostim, da se ne boš sesedla od utrujenosti, namesto da bi šla z njim ven.

Plezanje: Razmerje med člani je približno 70 : 30 za fante, zato v spletni iskal­nik vpiši alpinistični odsek in večji kraj v svoji okolici. Če te mika le opazovanje, obišči katero od plezališč, na primer Črni Kal ali Osp na Primorskem, kjer v spomladanskih mesecih lepo grajeni osebki moškega spola zgoraj brez razkazujejo svojo moč. Vrooooče!

Kajtanje: Fantje iz društva Kitesfera (www.kitesfera.com) so se na vprašanje, koliko je med njimi punc, samo zelo glasno zakrohotali. Predstavnic nežnejšega spola več kot očitno primanjkuje, lahko pa popraviš povprečje in se jim pridružiš v šoli kajtbordinga.Zagotovo te bodo nadvse veseli.

Vroča ideja 3: Navijaški dogodki

Med navijači ekipnih športov prevladujejo moški, zato ne boš zgrešila, če se boš odpravila na tekmo. Letos junija evropsko nogometno prvenstvo organizirata Avstrija in Švica, veliko navijačev pa bo tekme spremljalo prek televizijskih zaslonov. Avgusta pa v prvi plan prihajajo olimpijske igre.

Lepa žoga: Ne samo da je ta športni bar nabito poln po vsaki tekmi v Hali Tivoli, tudi drugače tam najdeš športne navdušence, ki spremljajo televizijske prenose tekem. Pazi, da ne boš preveč ‘motila’ v ključnih trenutkih (beri: ko njegova ekipa da gol ali koš) – raje se mu odločno in zapeljivo približaj po tekmi.

Tekme na stadionih in v dvoranah: Preveri, kdaj bo kakšna v tvoji bližini in si jo oglej v živo. Punce, ki pridejo na tekmo, na fante naredijo dober vtis.

Nogometne zabave: Mimogrede predlagaj bratu ali prijatelju, da kolege na ogled tekme povabi kar k sebi domov, ti pa se nato čisto po naključju ob istem času znajdi tam. Pa še telefonske številke od frajerja, ki ti bo najbolj všeč, ne boš težko dobila.

Vroča ideja 4: Tekmovanja

Večinoma so fantje mahnjeni na izzive, merjenje moči in preizkušanje vzdržljivosti ter obožujejo punce, ki se tovrstnih zadev ne ustrašijo. Lahko si navijačica in ob progi opogumljaš tekmovalce, če pa je tudi v tebi vsaj kanček športnega in tekmovalnega duha, se prijavi kot udeleženka!

Tek trojk: Z dvema prijateljicama se prijavi se na test kondicije ... in prijateljstva, kajti tekle boste skupaj, vmes malo poklepetale, predvsem pa ena drugo spodbujale pri premagovanju kilometrov. Na koledarju si označi 10. maj, več pa izveš na www.pohod.si. Seveda ne gre samo za tekmovanje, ampak še za vrsto drugih dogodkov, kjer bo na kupu vsa Ljubljana in prav tako tudi on, zato res ne smeš manjkati.

Maratoni: V Radencih poteka Maraton treh src (letos bo 17. maja, www.maraton-radenci.si). Ni ti treba preteči 42 km, obstajajo tudi krajše razdalje: 21, 10 in 5,5 km – to bi pa menda že šlo, kajne? Če so ti ljubši kolesarji, pa pojdi na Mara­ton Franja (15. junij, www.franja.org). Vsekakor je še čas, da malo potreniraš, da boš zares v formi ... in da boš lahko ujela tistega simpatičnega modela.

Mestna avantura: Ne, to ni tek po mestnih ulicah iz trgovine v trgovino in hitrostno nakupovanje, temveč tekmovanje v športnih disciplinah, kot so veslanje, tek, rolanje, plavanje in kolesarjenje. Pretežno se prijavljajo moške ekipe. Pričakujejo te 24. maja v Velenju, več informacij pa dobiš na: www.ma.adventurerace.si.

Vroča ideja 5: Hribi, hribčki

To že vemo, da moški obožujejo hribčke – takšne in drugačne. Samskim so dostop­ni predvsem tisti, ki so v bližini mesta in na katere se lahko na hitro povzpnejo po službi ali med vikendom. Da pa bo sanjal tudi o tvojih hribčkih, se obleci v oprijeta športna oblačila (obvezno: majčka s kratkimi rokavi ali brez in tričetrt ali kratke hlače) in ga očaraj na eni od njegovih priljubljenih destinacij.

Šmarna gora: Top ljubljanska popoldanska izletniška točka. Na vrhu občuduj razgled, pojej presto in si privošči malo spogledovanja.

Slivnica: Ponudi mu košček čokolade ali še bolje: pecivo, ki si ga spekla sama! Ker je to bolj izlet kot sprehod, izberi primerno obutev in drugo opremo, predvsem pa ne pozabi na pijačo.

Lubnik: Načrtuj sobotni poldnevni izlet na Gorenjsko. Tvoje izhodišče bo v Škofji Loki, cilj pa dobrih 1000 metrov nad morjem. Če bo šlo vse po sreči, bo zvečer v tvojem telefonu vsaj ena številka več.

Slavnik: Za tiste, ki padajo na Primorce in na primorsko sonce. Na vrhu pa le naroči zavitek, ker veš, da fantje ne marajo punc, ki naročijo le zeleno solato in vodo.

Velika Planina: Če nisi ravno navdušena hribolazka, se gor pelji z gondolo in energijo prihrani za osvajanje tipčkov.

Vroča ideja 6: Splet

Svetovni splet povezuje in združuje. Naj­bolje to funkcijo opravljajo spletne skupnosti, ki so namenjene spoznavanju ljudi. Nič te ne stane, če malce pobrskaš med prijavljenimi in kdo ve, mogoče naletiš na koga zanimivega.

Ona-on.com: Vzemi spletni zmenek kot zabavo. Eva, 24, je tako spoznala svojega fanta: “Lani sem se iz radovednosti prijavila na ona-on. Kmalu sem našla profil fanta, ki je pritegnil mojo pozornost, in mu pisala. Nekaj časa sva si dopisovala, potem pa sva se dobila – v živo sem bila še bolj navdušena. Poleti bova skupaj eno leto.”

MySpace.com: V Sloveniji je vpisanih skoraj 2.500 samskih fantov, starih od 18 do 35 let, ki iščejo dekle ali prijatelje. Oglej si njegovo sliko in profil, in če ti ustrezata, mu pošlji sporočilo. Morda se zaštekata in se dogovorita za srečanje!

Facebook.com: V tej mreži imaš dostop do vseh ljudi, ki jih imajo med stiki tvoji prijatelji. Če si torej na prijateljičinem žuru videla zares kul fanta, ampak ga nisi imela priložnosti dobro spoznati, ga poišči med njenimi stiki in ga spomni nase.

Vroča ideja 7: Trgovine

Nenapisano pravilo je, da moški sovražijo nakupovanje vsega, kar ne spominja na tehniko. Odpravi se torej v najbližjo tehnično trgovino, kjer so po navadi tudi prodajalci in svetovalci moški, kar poveča tvoje možnosti za osvajalski uspeh.

Moški oddelek trgovine z oblačili: Tu se sicer moških ne bo ravno trlo, vseeno pa obstaja verjetnost, da bo tja hkrati kot ti zašel kakšen simpatičen modno ozaveščen primerek. Izberi si par vročih kosov in jih pomeri v moški kabini – srečala se bosta pred ogledalom, kjer mu mimogrede lahko podariš kompliment, on pa tebi verjetno ne bo ostal dolžen.

Big Bang in Bof: V trgovini z zabavno elektroniko in računalniško opremo boš zagotovo srečala potencialne kandidate. Bodi vztrajna, da bo svojo pozornost s polic usmeril tudi nate.

Merkur: Spretnejši fantje, ki znajo poleg žarnice zamenjati še kaj drugega (zelo uporabno), zaidejo tudi v to tehnično trgovino.

Trgovine s športno opremo: v Hervisu, Intersportu in v drugih, ki so specializirane za aktivnosti na prostem (Iglu Šport, Anapurna, Pohodnik – za naslovi pobrskaj po internetu), bodo paša za oči kupci in prodajalci.

Vroča ideja 8: Sejmi

Tam, kjer se predstavljajo novosti s področja takšnih in drugačnih vozil in plovil, boš naletela na kopico radovednežev. Navtične razstave, avtomobilski sejmi in motociklistični saloni so odličen kraj za samska dekleta, da se malce razgledajo po ... moški ponudbi.

Internautica: V začetku maja v Marini Portorož (www.internautica.net). Predstavniki navtičnih agencij in lastniki jaht bodo z veseljem odgovorili na vsa tvoja vprašanja, vmes pa bo priložnost tudi za flirt.

Sejmi in saloni: Gospodarsko razstavišče v Ljubljani (www.gr-sejem.si) in Celjski sejem (www.ce-sejem.si) ponujata dober izbor avto- in motosejmov, kjer je velika večina obliskovalcev moških.

Vroča ideja 9: Centri zabave

Kaj počnejo samski tipčki vsaj en večer v tednu? S kolegi se odpravijo na pijačo v bližnji bar, na biljard ali na bovling (in če je na sporedu kakšna res dobra akcija, zavijejo tudi v kino). Preverjeno pa si vzamejo tudi čas za spogledovanje.

Arena Vodafone live: Digitalni 3D-kino, casino, bovling, biljard in restavracija – to je vse, kar frajer potrebuje, ko se gre zabavat. Poglej na www.arenalive.si.

Planet Tuš: Vse od trgovin do zabave na enem mestu – moški so nad takim scenarijem naravnost navdušeni. V Celju, Mariboru, Novem mestu in na www.planet-tus.com.

Kolosej: Kinocentri z dodatno ponudbo v Ljubljani, Mariboru, Kopru in Kranju. Preveri spored filmov na www.kolosej.si in tokrat izberi kaj drugega kot romantično komedijo.

Manca Kraševec