Vroče, erotično, začinjeno, pohotno - skrivnosti Kamasutre

Res je vroče kot tale rubrika. Pred kratkim mi je za rojstni dan eden od ljubimcev (no ja, saj v bistvu jih ni toliko – samo eden je, če sem čisto natančna) podaril knjigo o kamasutri.

Vroče, erotično, začinjeno, pohotno - skrivnosti Kamasutre (foto: Profimedia) Profimedia
12. 1. 2021

Lepe knjige, na kateri je golo žensko telo, posuto z vrtnicami (takoj sem se vživela v vlogo modela z naslovnice), sem se najprej hudo razveselila, nato pa nejeverno izbuljila oči.

"A mogoče nisi zadovoljen z mojim, khm, znanjem?" sem ga kar naravnost vprašala.

"Ne," je rekel, "ni to." Moje drugo vprašanje je bilo, ali je bila knjiga znižana. Niti pod razno, saj je čisto nova. In vrtala sem dalje ... "Pomislil sem, da bi ti prav prišla za članek," je izdavil (po dolgem) premišljevanju. Zvit kot presta!!! Ampak je imel prav – evo, že pišem!

Seks: enako pomemben kot hrana

Kamasutra je najstarejši hindujski vodnik po umetnosti erotične ljubezni. Staroindijski pisec Vatsjajana je spis sestavil okoli 4. stoletja našega štetja po še mnogo starejših predlogah.

Kamasutra primerja spolno zadovoljstvo s hrano in seks opisuje kot način za vzdrževanje telesa in negovanje odnosa. V sanskrtu beseda kama pomeni seksual­ni užitek, sütra pa linijo, ki povezuje, aforizem oziroma priročnik.

Več kot priročnik, itak

Seveda je Kamasutra tudi priročnik s spolnimi položaji, ni pa le to: je tudi razprava o celovitem spolnem življenju moških in žensk, saj prinaša odgovore na vsa ljubezenska in seksualna vprašanja, ki bi se ti utegnila poroditi.

Kamasutra tako ne opisuje le ljubljenja, ampak tudi popolno okolje za ljubljenje in ponuja nasvete, kako ga ustvariš. Uči te, kako nekoga poljubiš in objameš. Veda pozna tudi odgovore na vprašanja o ujemanju spolovil in kaj lahko storimo, kadar nismo 'kompatibilni'.

Avtor spisa moške uči o negi in higieni, o dvorjenju in prepoznavanju znakov spolnega zanimanja, kako naj zapeljejo devico, kako najbolje prodirati in podobne strateško pomembne reči.

Ženske Vatsjajana pouči, kako naj moškemu ustrežejo, kako naj z njim ljubimkajo, ga zadovoljijo in kako naj na dolgi rok poskrbijo, da ne bo odfrlel k drugi.

"Poželenje je pot, po kateri srce prispe v neznano." – Kamasutra

Če v rokah še nikoli nisi imela Kamasutre, si zdaj mogoče misliš, da ti nauki iz 4. stoletja ne morejo koristiti. Narobe! Ne le da so ti nauki še vedno aktualni – so tudi peklensko vroči in seksi.

Če boš prizore iz Kamasutre primerjala z današnjimi pornografs­kimi filmi, boš hitro ugotovila, da te vzhodnjaške modrosti vzburjajo veliko bolj od golega nabijanja v naključno luknjo, nasilnega moškega obnašanja, poniževanja, pljuvanja v obraz in podobnih poslastic.

V Kamasutri pa je na drugi strani zelo malo tabujev, čeprav so nasveti o ljubljenju do tebe kot ženske izjemno spoštljivi.

Besedilo vsebuje 36 poglavij, razdeljenih v sedem poglavij: uvod o ljubezni na splošno, razpravo o seksualnem združenju, o tem, kako si moški pridobi žensko, o ženi, o ženah drugih moških, o kurtizanah in o sredstvih za zapeljevanje.

Avtor poudarja, da bi vsi ljubimci morali obvladati masažo, mešanje dišav, pripravo vina in sokov, branje poezije ter igranje na glasbene inštrumente.

No, si videla, da ni brezveze, da tvoj dragi igra orglice?

64 bombončkov

Kamasutra kot najbolj strukturirano besedilo te vrste vsebuje 64 seksualnih položajev, ki imajo različna imena: največkrat po živalih ali živalskih dejanjih.

Vatsjajana je verjel, da obstaja osem načinov ljubljenja, vsak način pa naj bi se delil v osem položajev. Poglavje, ki našteva položaje, je seveda najbolj znano in brano, zato ga pogosto zamen­jujemo za celotno delo.

A mi zdaj že vemo: ta del je le 20 odstotkov vsebine, vse ostalo pa je vodnik o odnosih med spoloma in o etiki na splošno.

Za Kamasutro je združenje med moškim in žens­ko božansko. Seks je po njem napačen samo takrat, ko gre za telovadbo ali se zgodi s prepovedanim partnerjem.

Nasveti iz Indije

  • Ljubezensko gnezdo

Da bi spalnica postala ljubezensko gnezdo, moraš iz nje najprej odstraniti vso navlako, ki ni čudovitega videza, vonja ali otipa: računalnik, budilko, delovne papirje, položnice, medvedke, papirčke, knjige o hujšanju, umazano posodo ... ven, ven, ven! Posteljo prevleci z dišečimi satenastimi rjuhami.

Na nočno omarico postavi vazo cvetja in knjigo erotične poezije. V predal nočne omarice sodijo masažno olje, lubrikant in seksualni pripomočki. Na steno obesi prizor dveh zaljubljencev ali lep ženski akt.

Svetlobo varčnih žarnic naj zamenja soj visokih sveč, ki bo ustvaril igro senc teles na stenah. Glasbeni predvajalnik naj predvaja seksi glasbo. Če živiš v garsonjeri, je razumljivo, da sobe ne moreš imeti vedno v takšnem stanju, jo pa vseeno lahko občasno tako urediš.

  • Seks kot prepir

Kamasutra seks primerja s prepirom, ki postaja čedalje bolj vnet. In ker prepir pogosto vključuje tudi fizično 'obračunavanje', Vatsjajana ljubimcem svetuje šeškanje.

Cilj tleskanja je, da partnerju pošlješ skozi telo pekoč tok. Šeškanje na pravih mestih prebudi kožo, da postane bolj občutljiva za dotik.

Položaj dlani za šeškanje se imenuje kobrina pahljača – prste usloči, da bo imela dlan obliko pahljače na kobrinem zatilju – tako je tlesk najbolj vznemirljiv in najmanj boleč.

Nasveti iz Arabije

'Arabsko kamasutro' z naslovom Dišeči vrt je v 15. stoletju v Tuniziji napisal šejk Nejzavi, da bi moškim prenesel svoja erotična spoznanja in jim omogočil, da bi s svojimi ženami v ljubljenju kar najbolj uživali. Seks je razsvetljeni šejk opisal kot 'človekovo najvišje zadovoljstvo'.

Tudi Dišeči vrt podobno kot druge erotične klasike predstavlja čudovit izbor seksualnih položajev – nekateri zahtevajo celo posebne rekvizite (na primer vrvi in kavlje), a šejk priznava, da ni vse za vse. Kakorkoli: ta dva nedvomno svetuje čisto vsem (zdravim, mladim in močnim):

Dirka uda

Tu moški zavzame ženski položaj, medtem ko ženska jezdi na njem. Moški naj se uleže, dvigne kolena v zrak in zadnjico nasloni ob podlago. Ženska se potem usede v 'sedlo' in si vstavi ud vase. Zdaj se lahko drgne ali ziba gor in dol, kot da bi jezdila v kasu ali galopu.

  • Zabijanje klina

To je pravi položaj za seks na hitro. On te dvigne in odnese k steni, tako da ti visiš na njegovem klinu. Vse občutke bosta še okrepila, če bosta klin zabijala na napol javnem mestu in oblečena.

Modrosti s Kitajske

  • Svet taa

Stari taoisti bi sodobne ljubimce seveda lahko veliko naučili o seksu. Zanje višek seksa ni bil orgazem, nasprotno: verjeli so v moč zadrževanja orgazma, da bi bilo zadovoljstvo večje in da bi užitek trajal dlje.

Najslavnejši taoistični spis je Klasika Nu Su iz 1. stoletja. Sestavljen je v obliki vprašanj in odgovorov med Rumenim cesarjem in Su Nu, njegovo osebno svetovalko za področje erotike.

Zakaj bi moški moral zadržati orgazem?

Svetovalka Nu Su cesarja svari pred izlivom, saj se po njem telo počuti izčrpano. (Ti je to kaj znano – moški, ki po seksu obleži kot cunja?) Urjenje samonadzora po njenem umirja strasti in omogoča, da v paru zraste več ljubezni.

To seveda ne pomeni, da moški ne sme nikoli ejakulirati, je pa, tudi iz zdrav­stvenega vidika, zaželeno, da so izlivi čim redkejši. A užitku ob orgazmu se vseeno ni treba odreči: k sreči obstajajo učin­kovite vaje in tehnike za po­daljševanje odnosa.

Ko bo tvoj dragi natreniral to starodavno umetnost, boš ti najbolj srečna ženska na svetu: vajin seks bo trajal toliko časa, kot si želiš ti, pa še vrhunec bosta dosegla hkrati.

Seksualne vaje

Z rednim izvajanjem 'jelenje vaje' moški počasi doseže, da njegov orgazem postane podoben ženskemu: namesto udarca strele se mu po telesu razlije prijetno gomazenje.

Seveda bo moral tvoj ljubimec natančno proučiti nekaj literature, v nekaj stavkih pa gre to približno takole: Moški sklene dlani in si jih za minuto ali dve položi na penis, da se popolnoma sprosti.

Z desno roko objame moda, palec pa položi na koren penisa. Levo dlan nato položi na osramje tik pod popkom in se 81-krat pogladi v nasprotni smeri urnega kazalca.

Nazadnje si položi dlan v naročje in stisne mišice presredka. Zadrži stisk, kolikor časa lahko, nato pa uživa v ščemenju energije, ki se razlije po telesu.

Pa še zanimivosti z Japonske

Si gledala film Gejša? Potem so ti določene stvari jasne ... V japonskih mestih so vedno obstajale posebne četrti, ki so ponujale erotično razvedrilo, japonska umetnost pa je polna erotike: najdemo jo v lesorezih, erotični poeziji in celo v spolnih igračah iz 17. stoletja!

Če si se kdajkoli zaradi katere svoje spolne fantazije vprašala, ali si sploh normalna, bi te poznavanje japonske erotične umetnosti v tem pogledu zagotovo pomirilo.

Gejše niso bile navadne prostitutke, zato se malo modrosti brez slabe vesti lahko nalezeš od njih. Vse so obvladale več umetnosti in so bile odlično izobražene, tako da so brez težav sodelovale v intelektualnih pogovorih. Moški so zaradi njih izgubljali glave, tebe pa zdaj najbrž zanima, kako se stvari streže.

Ti kot gejša, le še boljša – navodila

Gejša nikoli kar tako ne skoči v posteljo, ampak ve, kako stopnjevati napetost.

  • Hop v kopel – v kad vode vlij še dva kozarca sakeja, saj iz telesa potegne toksine, kožo pa naredi neverjetno gladko.
  • Drug drugega prekrijta s plastjo milnate pene in začnita drgnjenje – to starodavno japonsko tehniko lahko nadaljujeta tudi v spalnici, namazana z oljem. Na posteljo napni dve dodatni bombažni rjuhi!
  • Ob postelji imej pladenj na drobno narezanega sadja, in ko začneš jesti, naj se ti ob tem razgalijo prsi in stegna.

In še najboljši položaj: kurtizana

To je položaj, ki njemu omogoča najlažji vstop in mu obenem ponuja čudovit pogled na tvoje telo, ki leži stegnjeno pod njim.

Ulezi se na rob postelje tako, da boš imela blazino pod boki. On naj poklekne na brisačo, da ga ne bodo bolela kolena, in vstopi vate.

Ščegetavček bo imel na dosegu roke, a se z njim lahko ukvarjaš tudi sama, kar ga bo še dodatno vzburilo. Zate je ta položaj odličen, ker v njem pravzaprav počivaš. In uživaš. Uživaš. Res zelo uživaš.

Pripravila: Tina Torelli

Preberi še: 9 najboljših seks položajev, ko si ti zgoraj ali pa si oglej noro hudo linijo začasnih kovinskih tatujev zvezdnice Beyoncé.