"Vem, katera sodelavka je všeč mojemu možu in proti njej nimam nič!" (izpoved 33-letne bralke)

Tako se z ljubosumjem spopada naša bralka!

"Vem, katera sodelavka je všeč mojemu možu in proti njej nimam nič!" (izpoved 33-letne bralke) (foto: Profimedia) Profimedia
30. 3. 2019

Naša bralka Lara* o moževi simpatiji do privlačne sodelavke razmišlja takole:

*ime je spremenjeno na željo bralke

"Moj mož je zagledan v svojo sodelavko. Vem, da je njej všeč njegova kolonjska in modre srajce, ki jih obleče za pomembne sestanke. Njemu to laska, a sam nikoli ne pripomni, kaj je njemu všeč na njej.

Ona je temnolaska (kot jaz), privlačna (kot jaz) in živahna (niti malo kot jaz). Vse te informacije vem, ker mi jih je povedal sam in zato, ker je le ena v vrsti njegovih simpatij.

Ljudem je čudno, ko nekdo v zvezi ali zakonu še vedno pogleda za drugim človekom, kot da gre za pravo varanje. A midva sva o tem odkrita in nama to podžiga zakon.

Sama verjamem, da lahko gledanje za drugimi ljudmi, zelo pomaga pri ohranjanju odbrega zakona. Menim, da ga to ohranja zdravega in bolj zabavnega na dolgi rok.

Z mano se strinjajo tudi strokovnjaki. Občudovanje videza in naravnih danosti ljudi, s katerimi nisi v zvezi, lahko v tvojem partnerskem odnosu precej pripomore v treh stališčih.

1. Lahko je opomnik, da že imaš dobro osebo in zvezo v svojem življenju

Velikokrat se radi osredotočamo na negativne stvari, ki jih ima naš partner in na pozitivne stvari, ki jih vidimo pri tujcih. Strokovnjaki priporočajo, da naše razmišljanje obrnemo.

Misliti moremo o vseh pozitivnih lastnostih, ki jih ima naš partner in v tujcih iskati tisto, česar nimajo. 

2. Lahko je opomnik, da poskrbi za tisto, kar imaš, ZDAJ!

Trava je pri sosedu vedno bolj zelena in fantazije, kako nas bo kateri drugi partner bolj izpopolnil, so žal le fantazije.

Tuja oseba, ki jo tako občuduješ na skrivaj, je na koncu dneva še vedno samo to. Človek z napakami. Zato se raje osredotoči na to, kar imaš zdaj.

3. Lahko je možnost za osebnostno rast

Sem zaskrbljena, ker je mojemu možu všeč sodelavka? Ne. Dejstvo, da je njej všeč njegova kolonjska, me spomni samo na to, da jo tudi jaz obožujem.

Srajce, ki na njem tako dobro izgledajo, sem mu kupila jaz, torej tudi sama vem, da v njih dobro izgleda.

A mogoče mu tega nisem dala vedeti, medtem ko je ona to storila.

To je torej najina edina razlika. Njemu je ustrezala pozornost, ki je od mene že nekaj časa ni dobil. Njegove seodelavke zaradi tega ne bom napadala ali uprizarjala dramatičnih scen.

Negovati moraš to, kar imaš in ne kriviti drugih ljudi za razpad tvoje zveze. Za odnos se je treba truditi. V življenju bomo vedno srečali nekoga, ki nam bo privlačen in všeč, takšna je človeška narava.

Dokler so najina dejanja in misli ločene, ni nič narobe. Res pa je, ko se ta meja prestopi, ni več poti nazaj. Tega mu tudi jaz ne bi oprostila in on meni ne. "

Tole pa je bilo vredno branja! ❤️ Kaj pa ti misliš? 

Pripravila: N.S.

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Vir: cosmopolitan.com/uk

Preberi še: O, ne! Nekdaj sta veljala za enega lepših slovenskih parčkov, zdaj pa se ločujeta

Priporočamo tudi: TO so laži, ki jih vsi starši govorijo svojim otrokom