Vedno 'sveže' prijateljstvo

Da se s prijateljico ne bosta naveličali druga druge, vajino razmerje negujta kot krhko rožico.

15. 10. 2009

Za rožico moraš skrbeti in jo negovati, zalivati in gnojiti, da bo lepo rasla in se razvijala … enako velja za prijateljsko razmerje, ki zahteva vso tvojo pozornost.

Pozornost št. 1:

Globina

S prijateljico se moraš veliko pogovarjati in preverjati, če sta še vedno tesno povezani. Pri tem imamo v mislih ne samo površnih pogovorov ob kavici, ko si poročata dnevno dogajanje, ampak kovanje globlje čustvene povezave skozi poglobljene pogovore o življenjskih ciljih. Prijateljstvo namreč postane pravo, ko se vpletejo čustva – tako kot ona pridobi tvoje zaupanje, si ga moraš tudi ti pridobiti pri njej. Dokler s prijateljico nisi povsem iskrena in ji povsem ne zaupaš, vajino prijateljstvo ni popolno.

Pozornost št. 2:

Vajin čas

Za ohranjanje prijateljstva si je treba vzeti čas. Zakaj si torej ne bi določili dneva, lokacije in točne ure, ko se bosta srečali na kavici? To naj bo vajina urica za čvek. Srečajta se vsaj enkrat na teden, tudi če imata obe svojega partnerja ali celo družino … prijateljski čas v dvoje je zelo pomemben!

Da bosta prevetrili prijateljsko rutino, si občasno privoščita neko novo doživetje, nekaj, kar nista počeli še nikoli. Lahko se vpišeta v skupni tečaj, odideta za konec tedna v toplice ali pa v adrenalinski park … pomembno je, da bosta nekam odšli v dvoje!

Pozornost št. 3:

Pika na i

Ko boš praznovala rojstni dan, uspešen zagovor diplome, nakup stanovanja ali se veselila kakšne prelomnice v svojem življenju, poskrbi, da je tudi prijateljica ne bo pozabila … Lahko ji na primer podariš majhno darilce, ki jo bo spominjalo na zate zelo pomemben dogodek v življenju.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri