2 ženski in 2 moška iskreno o tem, zakaj sploh in kako jim je NEZVESTOBO uspelo prikriti

To je tisti črni scenarij, za katerega si želiš, da se ne bi nikoli zgodil.

Logistika. 
Krivda. Vznemirjenje. (foto: Profimedia) Profimedia
17. 12. 2016

Oseba, s katero se dobivaš in ki jo ljubiš, te mirno in brezkompromisno vara.

Razmeroma dobra novica je, da o skoku čez plot občasno sanja večina ljudi, saj nas vse brez izjeme vznemirja novo in nedosegljivo, le redki pa svoje fantazije zares uresničijo.

Ne glede na to, ali gre za enonočne avanture ali vzporedna razmerja, ki včasih trajajo tudi po več let, pa je najbolj zanimivo, zakaj to sploh počnemo (in obenem vztrajamo v razmerjih) in kako prestopnikom svoje umazane skrivnosti uspe zadržati zase.

Globoko vdihni in ... izvedela boš.

David, 34 let: "Ko grem na službeno pot, spim s punco, ki jo poznam še iz srednje šole."

"Sem profesionalni igralec pokra, kar pomeni, da sem pogosto na poti. Na svojem zadnjem potovanju v Španijo sem se dobil s Katjo, punco, ki jo poznam še iz srednje šole in ki zdaj živi v Barceloni. Nekega dne me je dodala za prijatelja na Facebooku in začela sva se pogovarjati. Poslala mi je nekaj svojih seksi fotk in tako sem jo povabil na večerjo.

Lepo sva se imela, dobro jedla in veliko spila. Ko me je nato povabila k sebi na kavo, nisem okleval niti za sekundo. Nisem ji povedal, da imam že dve leti punco, in mislim, da je to sploh ne bi zanimalo. Šlo je za čisti nagon in temu sva dala prosto pot. Ko sem se vrnil domov, sem Katjo popolnoma izklopil iz svojih misli. Mislim, bila mi je všeč, dišala mi je in dobro sva seksala, a doma me je čakala Tjaša.

Ko sem razmišljal, zakaj sem to storil, si niti nisem znal najbolje odgovoriti. Tjaša je prva punca, o kateri sem sanjal, da bi jo zaprosil za roko, in definitivno prva, s katero sem zdržal več kot devet mesecev, a ... če sem čisto iskren, me zadnje čase ni več tako zelo privlačila. Nisva se prepirala ali kaj podobnega, a najin seks je postal precej mlačen. To seveda ne pomeni, da je ne ljubim več – jo, a na drugačen, bolj zaščitniški način.

S Katjo sva ostala v stiku. Ne mine dan, ko si ne bi kaj napisala na Facebook, in če že kaj, punca obvlada zapeljevanje, kot tudi zelo dobro ve, da smo moški precej preprosta bitja. Nekaj besed, kakšna fotka, namig, veliko smeha ... Kdor zna, zna, a zavedam se, da to v tej fazi razmerja še ni težko. Na telefonu sem izklopil zvonjenje, saj oba s punco delava od doma, a ko na zaslončku vidim, da je prišel Katjin SMS (shranil sem jo pod šifro), se moje srce skoraj ustavi.

Telefon pospravim v žep in se zaprem v kopalnico, da bi ji lahko v miru odgovoril. Zadnjič sva se videla v Vegasu. Dovolj zaslužim, da ji lahko pošljem letalsko karto in nama rezerviram sobo. Šla sva na pijačo in nato na večerjo. Prvič sva seksala že na veceju restavracije, drugič in tretjič pa v hotelski sobi. Veliko se pogovarjava o vsem mogočem in najino razmerje postaja resnejše. Ko sem razmišljal, zakaj sem tako rad z njo, sem prišel do čisto enostavnega sklepa.

Katji sem preprosto zelo všeč: to vem po tem, kako se iz srca smeji mojim šalam, kako me gleda, kako si me želi v sebi ... Od nje prihaja tista iskrica, ki se je v mojem razmerju doma izgubila že pred nekaj meseci. Ko sem pred dnevi čekiral svoj Facebook, se je na mojem zidu nenadoma pojavila Katjina objava. Naštela je seznam stvari, ki so ji ostale v spominu iz Vegasa, zame pa je bilo to predvsem veliko branja med vrsticami, saj je vse, kar je objavila, na neki način predstavljalo naju. V objavi je označila vse ljudi, s katerimi se je tam srečala, in zato tudi mene.

Na videz je bilo vse precej nedolžno, saj na teh tekmovanjih srečam polno ljudi obeh spolov, a mene je pogrelo, ker se borim s slabo vestjo. Ker sem se bal, da bi kateri od mojih prijateljev objavo komentiral in mogoče še spraševal, kdo je ta Katja, sem jo hitro izbrisal. Zdaj se bojim, da se bo uresničilo to, o čemer so moji prijatelji že večkrat govorili: da vsaka ljubica prej ali slej postane nevarna.

No, to si malo težje predstavljam, a Katja je precej odštekana. In če bi me nekega dne zares hotela presenetiti in bi me počakala na domačem pragu? Nekaj podrobnosti iz svojega zasebnega življenja sem ji namreč zamolčal. Povedal sem ji, da sem v nekakšnem razmerju, ne pa da s punco skupaj tudi živiva. Vem, da dolgo ne bom več mogel živeti tega vzporednega življenja, čutim pa, da še ni prišel čas, da se kakorkoli odločim.

Punco ljubim, pogrešam pa Katjino telo in njeno nagajivost. Včasih me prime, da bi punci vse priznal, saj teža bremena postaja prevelika, a zavedam se, da bi bilo to sebično dejanje, s katerim bi ji povzročil samo bolečino. Po drugi strani spoznavam, da je Katja dokaj vsiljive sorte, in čeprav uživam v njeni pozornosti, vem, da bi mi lahko hitro zrasla čez glavo. Večino časa se tako pretvarjam, da je Katja le fotografija na zaslončku in nekaj vročih besed ter da z resničnostjo nima nobene zveze.

Vem, da se bom moral v bližnji prihodnosti odločiti, kaj bom s svojo zvezo tukaj, pa ne le zaradi Katje, ampak zaradi sebe in v imenu iskrenosti. A ne še, za zdaj naredim vse, da Tjaša ne bi izvedela: zamenjal sem vsa gesla, zaklenil najine pogovore, SMS-e v telefončku pa pridno brišem. Edino, česar ne morem izbrisati, je krivda. Slaba vest. In zadnje čase celo nervoza, bolečine v želodcu in rahla panika. Tako je, varanje škoduje zdravju."

Iza, 32 let: "Poročena sem, imam dva otroka in spim s tipom, ki sem ga spoznala na spletu."

"Moža sem prvič prevarala pred letom dni. S prijateljicami smo šle ven, malo smo popile, malo smo plesale, se veliko smejale ... ko sem nenadoma opazila, da me opazuje vroč tipček sredi dvajsetih in mi namiguje, naj se mu pridružim. Pretvarjala sem se, da grem na vece, slutila sem, da bo šel za mano, in nisem se motila. Tik pred veceji me je zagrabil za roko, prislonil ob steno in poljubil. Takšnega vznemirjenja nisem čutila že leta in leta.

Varanje

Nekajkrat sva se potem še dobila, vsakič končala s seksom, dokler se nisem odločila, da vse skupaj prekinem. Vseeno pa me je presenetilo, kako malo krivde sem občutila. Nekajkrat sem pomislila, da bi umrla od sramu, če bi za to izvedeli moji otroci, to je bilo pa tudi vse. Z možem sva zakonca le še na papirju. Seksava že dolgo ne več, kdaj sva se nazadnje poljubila ali celo držala za roke, pa se sploh ne spomnim. Najini otroci v naju nimajo dobrega zgleda, saj nikoli ne vidijo, da bi si starša izkazovala ljubezen.

Komunikacija z možem je omejena na najosnovnejše: njega zanima, kdo bo šel po otroka v vrtec, jaz se pozanimam, ali je nesel dol smeti in podobno. In to je vse! Tip v diskoteki je zares začel s flirtanjem, a jaz sem sprejela njegovo igro. Pogrešala sem seks, še bolj od seksa pa moške dotike, poljube in tudi kanček pozornosti. Moža sem se naveličala opozarjati, da potrebujem več nežnosti, in mu nehala očitati, da se ne trudi zame. V zadnjem času se je telesno tudi tako zanemaril, da tega mogoče sploh ne bi več hotela.

Pomirja me, če ga vidim ležati na kavču, in ne v najini postelji. Ko sem v neki reviji prebrala članek o spletnem portalu za zmenkarije in zgodbe ljudi, ki so jim tista spoznanstva polepšala življenje, nisem oklevala. Dovolj sem imela življenja v celibatu, zato sem se odločila, da si na portalu najdem nekoga na las podobnega meni: poročenega in nepotešenega. S Tadejem sva se takoj ujela. Sam ima tri otroke in ženo, ki ji seks že dolgo ne diši več. Ko sva se prvič dobila v hotelskem baru, kamor praviloma hodijo samo tujci in bi naju bolj težko videl kdo od poznanih, sva si bila takoj všeč. Spila sva kavo in se dolgo pogovarjala.

Presenetilo me je, kako iskrena sva bila eden do drugega – prav ta iskrenost nama je doma obema manjkala, in kako se je nanj odzval moj trebuh. V meni je rojilo na tisoče metuljčkov in počutila sem se kot prerojeno. V tistem hotelu sva se nato spet dobila čez en teden. Odločila sva se, da bodo sredini popoldnevi najini.

Možu sem rekla, da sem se vpisala v tečaj joge, ki bo vsako sredo, in ni niti trznil z očesom. Moji zmenki pa so se zame vedno začeli že v torek zvečer, ko sem si privoščila dolg ritual v kopalnici: obrila sem si noge, uredila mednožje, nalakirala nohte na nogah in rokah, se na debelo natrla s kremo in si umila ter navila lase. Naslednji dan namreč ne bi smela dišati, saj je bilo Tadeja strah, da bi se tako izdal. Zato sem si tik pred zdajci privoščila samo še kratko prho in to je bilo to.

On je prišel v hotel pred mano, plačal sobo z gotovino in mi na SMS sporočil njeno številko. Ko sem prišla gor, me je začel slačiti že na vratih. Seks je bil že prvič fenomenalen, vedno pa sva seksala več kot enkrat. Z joge sem ob sredah tako domov prihajala popolnoma uničena, dala spat otroke, pojedla nekaj malega in zaspala kot top. To zdaj traja že pol leta in še vedno se počutim, kot da se je prvič zgodilo včeraj.

S Tadejem imava odprt odnos, v katerem se pogovarjava tudi o najinih partnerjih in otrocih, kar se mi na trenutke zdi čista fikcija. Ko sem z njim, zunanji svet sploh ne obstaja in zdi se mi, kot da bi si midva pripovedovala zgodbe o nekih drugih ljudeh! Nikoli ne govoriva o tem, da bi bila zares skupaj, saj imava oba še majhne otroke, ki bi jih ločitev zelo prizadela. To, da sva se srečala, nama zgolj pomaga preživeti.

Prijateljice so opazile, da sem se spremenila in da ponovno žarim. Včasih se zalotim, da bi rada svojo skrivnost s katero delila, a se še v istem trenutku ugriznem v jezik, ker nočem tvegati, da bi se moja čarovnija razblinila. S Tadejem med tednom ne komunicirava, ker se preveč bojiva, da bi naju zalotili. Številka sobe je edino, kar od njega pride na moj mobilnik, in še to takoj izbrišem. Zmenjena sva, da bi se poklicala le v primeru, da eden od naju kdaj ne bi mogel priti v hotel.

V tem primeru bi bil klic uraden, kot da me kliče ravnatelj šole, v katero hodita moja otroka, ali referent z davčne. To bi izpeljala brez težav. Najbolj zanimivo pa je, da kljub vsemu temu najin odnos sploh ni tehničen – v njem je neverjetno veliko ljubezni in razumevanja, kar pa sva midva zamejila na sredine popoldneve. Včasih se mi zdi, da sem mornarjeva žena, ki je šest dni na morju in en dan doma."

Sara, 27 let: "Zaročena sem s super fantom, a občasno spim s punco."

"Moj zaročenec je zabaven, prijeten, pameten in zanesljiv. Ne dvomim, da je pravi partner za življenje in da imava pred sabo čudovito prihodnost. Edina stvar, ki med nama ne deluje, je seks. Res je, da ima zelo majhen penis, zaradi česar z njim težko doživim orgazem, a ne gre le za penis.

Moj dragi ima namreč bolj šibek libido, medtem ko sem jaz precej pohotne sorte. Domnevam, da sta njegova majhna želja po seksu in velikost penisa povezana, a jaz mu vseh letih, ko sva skupaj, glede tega ne morem več pomagati. To pa je tudi njegova edina pomanjkljivost. Zavedam se, da bom težko našla boljšega fanta zase in boljšega očeta za najinega otroka. Mama mi je vedno govorila, naj si za živ­ljenjskega sopotnika izberem moškega, ki bo dober oče, in ta nasvet upoštevam.

Zavedam pa se, da bom tu in tam svoj seksualni apetit morala potešiti drugje. Tako smo imeli službeno zabavo, na kateri sem se precej napila. Stanujem v bližini gejevskega kluba, v katerega prej nisem nikoli stopila, tistega večera pa me je vanj vlekla neka skrivnostna sila. Nikoli prej tudi nisem poljubila ženske, sem se pa občasno samozadovoljevala med gledanjem lezbične pornografije.

Bila sem radovedna in ravno prav potrebna, ni pa mi prišlo na misel, da bi doma naskočila fanta. In sem vstopila v lokal, se usedla za šank in si naročila pijačo ... Prvi dve ženski, ki sta me ogovorili, sta bili videti kot pravi lezbijki. Možači pač. Nisem jima posvečala veliko pozornosti in sta se umaknili. Nato pa je k meni pristopila androgena punca v kratki oblekici in bulerjih. Rekla mi je, naj se tistih dveh pazim, ker me bosta živo odrli, in se smejala kot zmešana.

Njen smeh je bil nalezljiv in iz mene je zletelo: 'Reši me!' Usedla se je zraven mene in zapletli sva se v lahkoten pogovor. V nekaj sekundah sem ugotovila, da me k njej vleče, kot me še ni nikoli k nobenemu moškemu. Ko sva zapustili lokal, me je punca prijela za rit in na moje veliko presenečenje sem začutila, da sem med nogami popolnoma mokra. Potisnila me je v ozko uličico in me začela poljubljati. Uživala sem, kot že sto let ne.

Tistega večera je ostalo le pri poljubu, vrnila sem se domov k fantu in mu povedala polovično resnico: da sem spoznala novo prijateljico, s katero sva se ujeli in jo bom še videvala. Nekajkrat na mesec se dobiva v njenem stanovanju, kjer po­čneva vse, kar doma nikoli ne. Najin seks je neverjeten in neverjetno orgazmičen! Kaj je večkratni orgazem, me je naučila Manja. Moja Manja, ki včasih uporabi tudi strap on, za katerega si nikoli ne bi mislila, da bi lahko ustrezal.

Vse, kar naredi Manja, je tako prekleto seksi, da si težko predstavljam, da bom svojega fanta še kdaj prevarala z moškim. Nisem se zaljubila, si jo pa nonstop želim. Kar pa zadeva mojega zaročenca, pa si še vedno želim, da bi me poročil in mi naredil kup otrok. Ne počutim se krive zaradi svojega razmerja, saj ga ne varam z moškim.

To, kar imam z Manjo, je bil tisti manjkajoči člen, zaradi katerega moje razmerje sploh deluje. Ko veš, da je nekdo pravi zate, kot je zame pravi moj zaročenec, narediš vse, da bi se zgodba nadaljevala. To, kar počnem, je bilo v resnici nujno. Da bi kdorkoli posumil, da se dajem dol s punco, pa me ne skrbi, saj nisem niti z aviona videti kot lezbijka, ampak kot punca, pred katero bi fantje stali v vrsti."

Andrej, 31 let: "Štiri leta sem bil poročen, ko sem se začel dobivati s sodelavko."

"Ko sem se poročil s Saro, bi podpisal, da ni lepše in bolj zabavne ženske na svetu. Dokler je med nama delala kemija, je bilo vse super – veliko časa sva preživela doma in seksala.

Prevara

Ko se je prva faza razmerja iztrošila, pa sem spoznal, da živim z ambiciozno zapečkarico. Vem, tole dvoje ne gre skupaj, a Sarina ambicija je bil doktorat iz medicine. Večere je preživljala za računalnikom in za debelimi knjigami, medtem ko meni ni pustila nikamor. Če sem ji samo omenil, da bi šel ven s prijatelji, se je nakremžila in mi rekla, da bo malo odložila knjige.

Sara mi je resno kratila osebno svobodo, poleg tega pa so me omejevali tudi njeni profesionalni cilji. Nekega večera sem jo povabil na večerjo in ji rekel, da bi se za nekaj časa rad odselil, da ponovno ugotovim, zakaj sva se sploh poročila. Doživela je napad panike in takoj sem se povlekel nazaj. Čez nekaj mesecev je odšla na specializacijo v Nemčijo in na dan, ko sem jo pospremil na letališče, se mi je z noge snel pravi mlinski kamen.

Spet sem se začel dobivati s prijatelji, vpisal sem se na fitnes, začel teči in živeti kot sproščen samec. Če bi bila Sara zares tako pametna, kot si je predstavljala, me v tistem obdobju ne bi morila z depresivnimi klici in pri­tožbami, kako je osamlje­na, ampak bi mi vsak dan poslala kakšno seksi fotografijo s pripisom, da komaj čaka, da me bo spet čutila v sebi. Vanesa je nekega jutra prišla k nam v službo na razgovor.

Ko sem jo videl, sem pomislil, da mi že dolgo katera punca ni bila tako zelo všeč. Upal sem, da bo dobila službo, in jo je. Takoj sem šel v napad in ni minilo nekaj dni, ko sva v službenem času že flirtala prek Skypa. Komentiral sem njeno obleko, pričesko, čevlje ... Bilo je po srednješolsko lahkotno in pravo nasprotje težavam v Nemčiji, o katerih me je redno obveščala Sara. Vsak dan sem bil bolj prepričan, da je ločitev edini izhod, dokler ... ... se z Vaneso nisva začela dobivati. Začelo se je s pijačkami po službi, večerjami in izleti.

Pa še nisva spala, le uživala sva v družbi in se veliko poljubljala. Ko sva nekega večera končala pri meni, je seks prišel kot veliko razodetje. Bilo je tako vroče in pohotno, da se mi je zdelo, da do tistega dne sploh še nisem nikoli seksal. In Vanesa, Vanesa je bila tako drugačna od moje Sare! Dominantna, seksapilna in tako zelo predrzna. Čisto me je obnorela in sem kar malo pozabil na Saro in na njeno teženje. Sara je očitno začutila, da sem se umaknil, in je obrnila ploščo. Postala je pozitivna, prijazna in kar naenkrat se ni več tako zelo smilila sama sebi.

Z Vaneso sva seksala že skoraj vsak večer, ko mi je Sara napisala, da si me želi in naj jo takoj pridem obiskat. Nov ton v njenem pisanju me je čudno vzburil. Usedel sem se na avion in jo šel obiskat. Vzel sem si jo, kot še nikoli, in ona se je čisto drugače odzvala. Ko sem se vračal od Sare, sem se zavedel, da ljubim dve ženski, vedel pa sem, da Sare nikoli ne bi mogel pustiti zaradi Vanese, saj sva z Vaneso navsezadnje najino razmerje začela narobe in iz napačnih razlogov.

Ko se je Sara vrnila, sem ji vse povedal. Priznala mi je, da si je tudi ona v Nemčiji privoščila avanturo, zaradi katere je spoznala, da med nama še ni konec. Takšnega preobrata ne bi pričakoval niti v najdrznejši sanjah. Če ji jaz ne bi povedal za prevaro, mi ne bi niti ona, a skozi to tudi ne bi nikoli zrasla. Zdaj mi Sara pusti celo to, kar mi nikoli ni in sem si vedno želel: občasno si jo vzamem od zadaj in oba sva odkrila nove dimenzije seksa.

Tako je, kot da bi se znova poročila, a iz pravih razlogov. Spoznala sva, da sta za razmerje odgovorna dva. Ona se je meni zdela dolgočasna, pa v resnici ni, jaz pa njej nezrel, kar spet nisem. Jaz si je nisem želel iz svojih razlogov, ona pa se ob meni ni sprostila in odprla zaradi svojih.

Zakaj ne bi nikoli varal?

(Ja, tudi dobri fantje so na tem svetu!)

"Moja mama je varala mojega očeta in sta se zato razšla. Mami je bilo zelo žal, oče pa je bil neomajen in preveč ponosen, da bi ji odpustil. Že vsaj deset let nista več skupaj, a se imata še vedno rada. Ravno zato ne bi nikoli varal, ker varanje pokvari čisto vse." – Jan, 25

"Zgodi se, da se zaljubiš v drugo osebo, medtem ko si v razmerju, a opravičila, da spiš s to drugo osebo, še preden si se odločil, kaj boš storil in kako, ni. Najprej končaj eno zgodbo in šele nato začni drugo." – Borut, 27

"Ne varam, ker je bivša punca varala mene, in zato vem, kako neznosno to boli. Varanje zame ni nobena opcija in zanj tudi ni nobenega opravičila. To storiš, če hočeš nekoga zares prizadeti, jaz pa verjamem v karmo in poštenost. Varanje? Ne, hvala." – Aleš, 30

Vedela sem, da me vara, ker ...

"Neka punca ga je označila v objavi na Facebooku. Nista se ne objemala ne poljubljala, a v izrazu na njegovem obrazu in v načinu, kako je stal zraven nje, sem vedela, da je nekaj med njima." – Maja, 28

"Njegov telefon je neko noč, ko ga je pozabil izklopiti, neprestano zvonil. On je spal kot top, jaz pa sem imela počasi dovolj tistega zvončkljanja in sem pograbila telefon. Videla sem, da so vsa sporočila od iste osebe, bilo pa jih je najmanj sto! Niti jih nisem brala, samo prižgala sem luč in ga zbudila. Bil je v taki komi, da tudi zanikal ni, da ima z neko punco razmerje. Konec!" – Ajša, 27

"Ko sem se vrnila domov z vikend počitnic s puncami, sem preoblekla posteljo in med rjuhami našla ovitek kondoma, kakršnih midva ne uporabljava." – Žana, 25

"Nekega večera se je na mojem pragu prikazal z velikim šopkom vrtnic. Ker je bilo to prvič v dveh letih, sem ga bolj za hec kot zares vprašala, kaj je zagrešil, da se mi poskuša odkupiti s tako velikim šopkom. Mojega vprašanja ni pričakoval, zato se je zlomil in mi vse priznal. Zgodilo se je samo enkrat in bil je precej pijan. Kot da je alkohol kriv za vse?" – Nina, 25

Po predlogi Helin Jung, Liz Plosser in Alyssi Shelasky, priredila: Anja Osojnik

Poglej še, kakšna čarobna stvar se zgodi, ko moški objame žensko!

Priporočamo tudi: "Pridite k meni v pisarno!" (iskrena izpoved novinarke Katje)