Vagina: Kako se znebiti smradu 'tam spodaj'? (nasveti deklet z izkušnjami)

"Moja vagina včasih resnično smrdi. Tudi moj fant mi je to že omenil. Redno se tuširam, uporabljam higienske robčke, ampak nič ne pomaga. Kaj naj naredim?"

Vagina: Kako se znebiti smradu 'tam spodaj'? (nasveti deklet z izkušnjami) (foto: Profimedia) Profimedia
22. 6. 2021

S tem vprašanjem se je na naše uredištvo obrnilo dekle s težavami 'tam spodaj', odgovore na njeno stanje pa smo poiskale v Cosmo enciklopediji deklet, ki so v preteklosti imele podobno izkušnjo.

Vsaka ženska ima svoj vonj ...

... ki je odvisen od njene telesne sestave in je lahko vse od sladkega, do kislega in močnega. Če je tvoj vonj že zelo moteč, se po nasvet odpravi k ginekologu, sicer pa se ga lahko poskusiš znebiti s triki, ki so v preteklosti že pomagali dekletom v zadregi.

1. Vagino poskušaj umivati z nežnim, neodišavljenim, antibakterijskim milom, osuši pa jo z nežno osušeno brisačko. Po umivanju na vagino nanesi otroški puder, ali pa tega nanesi le ob robovih spodnjih hlačk.

2. Osvežilni robčki so rešitev, a ne najboljša. Predvsem zato, ker znajo biti precej agresivni in vplivajo na naravni pH tvoje vagine. Smradu prav tako ne odpravljajo, ampak samo začasno prekrijejo.

3. Zamenjaj spodnje perilo, če še nimaš čisto vseh hlačk iz 100 odstotnega bombaža! 

4. Pomaga ti lahko tudi kis! In ne, tega ne piješ! Nekatera dekleta priporočajo namakanje v topli kopeli, v katero zliješ lonček ali dva naravnega jabolčnega kisa. V kopeli se sproščaj 20 minut saj kis naravno 'ubije' slabe bakterije.

5. Na svoj jedilnik umesti citruse! Vitamin C ne pripore le k tvoji odpornosti, ampak čudne vonje tam spodaj drži malce nazaj. Visoka vsebnost vitamina C naj bi namreč pomagala pri izločanju toksinov, med drugim tudi tistih, ki ti povzročajo težave.

Ampak pazi ...

Včasih je smrad genitalij posledica resnega medicinskega stanja, zato tega znaka ne zanemarjaj in se posvetuj s svojim ginekologom, preden se lotiš kakšnega resnega domačega eksperimentiranja!

Fotografije: Profimedia

Preberi še: Vsa dejstva, ki jih o zaročenki princa Harryja (še) nisi poznala!

Priporočamo tudi: Ne, fotografirali je niso zato, ker je dekle Luke Dončića, ampak ...