Vadba za boljši seks

Če verjameš ali ne, obstajajo popolnoma enostavne vaje, ki bodo izboljšale tvoje seksualno življenje. Izvajaš pa jih lahko kjerkoli, kadarkoli, brez dodatne opreme …

18. 4. 2007

Lahko jih delaš, medtem ko čakaš v vrsti na blagajno, če obstaneš v prometni gneči, gledaš film ali pa samo ležiš v postelji … Tako so nevidne, da ljudje okrog tebe ne bodo vedeli, da jih izvajaš.

Ohlapno spolno življenje

Zdaj si zagotovo že ugotovila, da gre za Keglove vaje, ki so jih poimenovali po zdravniku Arnoldu Keglu. V 40-h letih je namreč opazil, da ima veliko njegovih pacientk po porodu težave z uhajanjem urina. Ženske so se pritoževale tudi, da je njihovo spolno življenje zaradi oslabljenih mišic postalo manj intenzivno. Zato jim je predlagal svoje vaje, pri katerih je treba stiskati mišice medeničnega dna.

Katere mišice so to?

Mišice medeničnega dna potekajo od sramne kosti do trtice. Najlažje jih je začutiti. Naslednjič, ko boš šla na stranišče, med uriniranjem poskušaj zadržati vodo – pri tem ti bodo pomagale ravno mišice medeničnega dna.

Kako naj izvajam vaje?

Preprosto – vse kar moraš storiti je, rahlo stiskati oz. krčiti in sproščati te mišice, a pazljivo, da ne boš po nepotrebnem naprezala še zadnjičnih ali trebušnih mišic.

Ko boš stisnila mišice medeničnega dna, zadrži stisnjene 5 sekund in nato dopusti, da bodo naslednjih 5 sekund sproščene. Naenkrat naredi deset ponovitev, nekajkrat na dan – za začetek bo trikrat dovolj. Za popestritev lahko eno ponovitev narediš sede, drugo leže in tretjo stoje. Nato pa postopoma podaljšuj čas zadrževanja, dokler ne boš zmogla zadržati napetih mišic celih 10 sekund. Kot različico lahko poskusiš tudi hitro krčenje – na sekundo krči in sproščaj mišice in to naredi petnajstkrat.

Kdaj lahko pričakujem rezultate?

Kot pri vsaki vadbi tudi pri tej ne smeš biti nestrpna. Vsaj šest tednov redne vadbe je potrebnih za občutne rezultate tvojega vsakdanjega truda.

Orgazmične mišice

Najbolj razveseljivo je dejstvo, da Keglove vaje povečujejo seksualni užitek zate in zanj. Te mišice namreč prostovoljno sodelujejo – se krčijo in sproščajo – med orgazmom. Ženske, ki redno izvajajo Keglove vaje, pogosteje doživljajo močnejše orgazme. Lahko jih izvajaš v času predigre in s tem pospešiš prekrvavitev v vagini. Verjemi pa, da bodo čvrste vaginalne mišice poskrbele tudi za njegov nebeški užitek, saj se bodo bolje oprijele njegovega penisa, zato bo doživel močnejšo erekcijo in ti na uho šepetal, kako dobro te čuti …

Pa prijetno 'keglanje' ti želimo!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri