"Med seksom sem doživljala vse še bolj intenzivno, in vse to zato, ker sem pred tem vzela ..."

Če si med seksom pod vplivom katerekoli substance, bo ta zagotovo drugačen kot sicer. No, pri marihuani je to videti tako ...

"Med seksom sem doživljala vse še bolj intenzivno, in vse to zato, ker sem pred tem vzela ..." (foto: Profimedia) Profimedia
26. 4. 2019

Eksperimentiranje s tem, kako marihuana lahko vpliva na spolno življenje, sega že v daljna 60. leta. Pozitiven vpliv kanabisa na spolno življenje pa je bilo večkrat že tudi znanstveno dokazano.

"Obstaja kar nekaj študij, ki kažejo na to, da uporaba kanabisa poveča tako število spolnih odnosov kot užitek," pravi Daniel Winer, direktor marketinga pri kanadskem podjetju Starbuds. Študija iz leta 2017 kaže celo, da dnevni uporabniki kanabisa v primerjavi z neuporabniki seksajo kar 20 % več. Ampak zakaj je temu tako?

Kot pravi Winer, gre za "izgubo zadržkov in občutek višje samozavesti v svoji koži."

In to je resnična izkušnja novinarke portala sheknows.com:

"Za začetek nekaj ozadja: sem redna (rekreacijska) uporabnica kanabisa in imam že sicer precej odlično seksualno življenje, a v zadnjem času sem imela težave s tesnobo, kar se lahko odraža tudi v psihičnem stresu in tenzijskih glavobolih, zaradi česar vedno nisem najbolj razpoložena. Zato sem se odločila poiskati izdelek, ki vsebuje kanabis in lahko moje telo sprosti ter odpravi skrbi na način, da se bom lažje osredotočila na fizično intimnost, brez da bi me pri tem kaj zmotilo."

Kot piše v zapisu, je kanabis preizkusila v več različnih oblikah (čokolada, kajenje, inhaliranje, masažno olje), vsem pa je bilo skupno, da:

  • se je kmalu po zaužitju kanabisa po njenem telesu razlezel prijetno topel, ščemeč občutek
  • je bila končno zmožna odmisliti stvari, ki so jo skrbele, in se sprostiti
  • je bil užitek med seksom večji
  • ob tem začuti rahlo evforijo, a ne takšno, ki bi bila naprijetna
  • je njeno telo izredno občutljivo na dotike in se zelo hitro odziva na simulacijo partnerja

"Po več tednih preizkušanja sem se odločila, da ja, kanabis lahko resnično izboljša spolno življenje," je priznala.

"Ob koncu dolgega dneva se mi je resnično pomagal sprostiti in zbistriti um, da sem se lahko osredotočila na romantične seksualne dejavnosti, brez da nekje od zadaj čutila tesnobo. Povečana fizična stimulacija je bila prav tako velik bonus. Čeprav kanabisa ne bom vključevala v svoje vsakdanje spolno življenje, pa ga bom vsekakor imela nekaj vedno na zalogi za posebne priložnosti ali tiste večere, ko potrebujem le nekaj dodatne pomoči, da se moje razpoloženje dvigne."

OPOMBA: Na tem mestu bi želeli izpostaviti, da nikakor ne želimo v tebi vzbuditi prepričanja, da za dober seks potrebuješ kakšne substance, to je namreč izbira vsakega posameznika. A v kolikor se odločiš, da učinek kanabisa na seks vseeno preizkusiš tudi sama, z njim vsekakor ne pretiravaj (to leti na kanabis in ne na seks – pri slednjem si le daj duška 😉).

Preberi še: "Sem v odprtem razmerju. Takole izgleda moj teden." (resnična zgodba 27-letnice)

Priporočamo tudi: Preveri, kaj VZDEVEK, po katerem te kliče, razkriva o NJEM

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri