V postelji se ne razumeta? Vstopi v svet fantazij

Se zgodi: včasih je razumevanje in je ljubezen, tudi telesno sta si všeč, ni pa tiste prave kemije, zaradi katere bi med nogami postala mokra, takoj ko bi on omenil seks.

Dobrodošla v svetu fantazij (foto: Shutterstock) Shutterstock
13. 2. 2012

In to je včasih čisto dovolj, da se seks spremeni v frustracijo. Predvsem je pomembno, da veš, da ni to nič čudnega. Z določenimi osebami imaš 'filing', z drugimi pa pač ne.

Kdaj se je vredno še malo potruditi in kdaj ne? To veš samo ti, lahko pa vseeno poskusiš še naslednje …

Nauči se izraziti svoje želje

Na voljo imaš besede in govorico telesa. Prve so bolj problematične, ker lahko hitro izpadejo kot prometna navigacija: čez pet sekund zavij južno od popka, vključi se v krožni promet okrog ščegetavčka, vstopi v predor, ne tako hitro, stop, rdečo imaš, ali ne vidiš?!

Včasih je bolje, da partnerju ponudiš del telesa, za katerega bi rada, da bi se z njim ukvarjal, ali pa njegovo roko vodiš tja, kamor bi rada. Z besedami nagradi njegove dobre akcije, ne kritiziraj pa njegovih brc v temo. Kakorkoli, če znaš pokazati, kaj bi rada, boš tisto tudi dobila, ne pričakuj pa, da vsi moški enako dobro berejo misli.

In še nekaj: fant bo sledil tvojemu zgledu in tudi sam postal bolj komunikativen.

Vstopi v svet fantazij

Če sta oba preveč sramežljiva, da bi se o njih odkrito pogovarjala, uporabi naslednji trik: na listke napišita svoje skrite želje, vrzita jih v vrečko in žrebajta. Preveč začetniško zate?

Prav, potem pa si fantazije šepetajta na uho po načelu 'eno svojo zamenjam za eno tvojo' in se nato skupaj odločita, katera je na vrsti.

Ta igra vama bo prinesla nova spoznanja o vama in mogoče bosta celo ugotovila, da sta si bolj podobna, kot sta mislila. Vsekakor pa je to izziv, ki ima svoje meje: če ti nekaj od tistega, kar ti je določila usoda ali fant, ni všeč in je v nasprotju s tvojimi načeli, to brez slabe vesti zavrni.

Besedilo: Alja Maček, foto: shutterstock

Značke: seks

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri