V erotic shop po igračke za velike punce

Stvar je taka, stoji pa tako … da stoji. Na pomlad fantje iz moške redakcije začnejo testirati motorje in pred našo založniško hišo glasno zabrni. A fantje imajo svoje igrače, me pa svoje. Razlika je v tem, da me svojih (iz erotične trgovine) ne preizkušamo v službi, in tako … je veselo zabrnelo na naših domačih naslovih!

27. 3. 2014

Seks igračke niso noben bavbav, sem si rekla, in pogledovala proti seks štacunci (alias erotic shopu), ki je edina naravna lepota, ki jo lahko občudujem iz cosmo uredništva. Pred njo je stala reklama za naravno masažno olje in prizor ne bi mogel biti bolj ne­dolžen.

“Pridem čez nekaj minut,” sem rekla puncam in se odpravila ven proti ... Pred hišo je okrog strupene 1.400-kubične mašine stalo nekaj motoristov z Avtomagazina. Pozdravila sem jih in se napotila v čudežno deželo.

V živo iz Venere!

Ne z Venere, ampak iz Venere. Tako se namreč imenuje trgovina z erotičnimi pripomočki, proti kateri vsak dan pogledujem z uredništva na Vošnjakovi in ki sem jo pri polni zavesti nameravala izpleniti.

Prodajalka Kristina je fajn punca, ki v ničemer ne spominja na porno zvezdo, niti ne grize in prav tako zardelih strank ne spravlja v dodatno, nepotrebno zadrego.

V trgovini sta bila v trenutku, ko sem vstopila, fant in dekle, ki sta kupila kondome, masažno olje in … vibrator. Škilila sem proti vibratorju, da bi ugotovila, za kakšen primerek gre, a neuspešno. Zelo hitro je diskretno končal v vrečki, parček pa je z nasmehom zapustil trgovino. Sumim, da sta prva dva artikla kupila zaradi splošnega umetniškega vtisa, a navsezadnje je res vseeno, kje kupiš kondome in masažno olje.

Po kaj v erotično trgovino!

Kristina mi je povedala, da v njeno trgovino zaide veliko punc, ki natančno vedo, kaj hočejo. Še največ nesporazumov se pojavlja v zvezi z japonskimi kroglicami, ki so tako rekoč  zimzelen prodajni hit.

Večina deklet še vedno ne ve, da niso namenjene doživljanju orgazmov, vsaj neposredno ne, je pa res, da z redno uporabo, ker krepijo mišice medeničnega dna, omogočajo veliko boljše orgazme.

Lubrikant je pa sploh nuja (moje oči se ustavijo na neverjetni zbirki lubrikantov!) in si ga punce danes kupujejo kot bleščila in kremice. Kristina je prepričana, da je razlog za to tudi dejstvo, da večina uporablja kontracepcijo, ta pa, kot je znano, izsušuje nožnično sluznico. Kakorkoli, k seks igračkam sodi tudi lubrikant, kontracepcija gor ali dol; tako je njihova uporaba bolj udobna in tudi bolj varna.

S kom se gre v erotic shop

Punce pridejo v erotično trgovino največkrat same, nekatere za moralno podporo s sabo vzamejo prijateljico, nekatere pa pridejo tudi s fantom.

Kristina je prepričana, da bi bilo najbolje, da se pri njej oglasiš sama. Le tako si boš lahko izbrala tisto, kar ti je zares pisano na kožo.

Prijateljica ti bo vsilila svoje mnenje in svoj okus, kar je narobe, fant pa se bo v okolju, kjer mrgoli penisov (tudi veliko veliko večjih od njegovega) počutil rahlo ogroženega. Ni pravilo, a velikokrat se zgodi, da fant dekletovo navdušenje nad konkretnim primerom, ki se veselo bohoti v širino in dolžino, konča s: “Tega pa prav nič ne rabiš”.

Prodajalka informira, priporoča pa tisto, kar pohvali večina strank njenih zvestih strank. Ljudje smo si različni že v vsakdanjih stvareh, kaj šele v spolnosti! Ve pa, da je mladim puncam bolj všeč, da se lahko pogovorijo z žensko.

Obisk seks shopa je tako kot obisk ginekologa: večina deklet gre raje h ginekologinji. Žensko navsezadnje res lažje vprašaš, kako in kaj.

Vibratorji, zajci in beli konji

Pravzaprav je največ povpraševanja po seksi spodnjem perilu. Posebej popularne so 'najlonke' za celo telo in spodaj odprte tangice.

Vibrator je očitno že našel svoje mesto v predalih med spodnjim perilom široko po Sloveniji. A ker od viška glava ne boli, si marsikatera nagajivka omisli še drugega … ljubimca. Zanimivo je, da gredo za med vibratorji povprečne velikosti, torej povsem realni ali celo manjši od – prave stvari.

Med barvami pa je – seveda – najbolj zaželena rožnata. Ali je to zato, ker je samo nekaj korakov stran najbolj roza uredništvo v Sloveniji, je težko reči, a recimo, da je roza videti ravno prav nedolžno in ravno prav dekliško. Ko je bila na dnevnem redu serija Seks v mestu, so se 'zajčki' prodajali kot vroče žemljice. A tudi vibratorji niso imuni na modne trende – 'zajčki' so trenutno kot široka ramena izpadli iz igre. Ne zameri, če ti osvežimo spomin: 'rabbit' vibratorji so super mašince z dodatnim nastavkom za draženje ščegetavčka, in so, po Kristininem mnenju, neprimerni za začetnice, ki ne potrebujejo tako močnih dražljajev. Zajca od glave do pet je pred časom imela možnost preizkusiti tudi moja malenkost in lahko potrdi, da je zadeva garancija za doseganje svetlobno hitrih orgazmov. Težava nastane, ko dobiš vase pravo stvar, saj namreč traja kar nekaj časa, da se zaveš, da je sploh kaj v tebi. Zajec je droga, z drogo pa je tako, da potrebuješ vedno večji odmerek. A za punce, ki se z doživljanjem orgazmov ne morejo pohvaliti, je simpatična mašinca kot … zajec na belem konju.

V seks shopu ni več šale

Pa še nekaj se je spremenilo: včasih je bilo vse za štos, ljudje so si kupovali smešna darila kar tako, zdaj pa ne mislijo več samo na trenutek, ko bo slavljenka odprla darilo in presenečeno zavila z očmi, temveč ji obdarovalci privoščijo tudi dolgo in veselo uporabo njihovega darila. Kristina malo pomisli in reče:

“Rada bi omenila še zelo grd mit: ko fantje kupujejo vibratorje puncam, povejo, koliko so težke, kot da bi bolj okrogle punce rabile debelejše vibratorje. To je čudna moška logika, ki je raje ne bi komentirala. Vagina je vagina.

Pa še nekaj je: Kristina opaža, da je moški ego neomajen, ko gre za seks. Ženske le redkokdaj priznajo, da jim nekaj manjka, ker med seksom ne doživijo orgazma. Krivijo same sebe. Da bi pomislile, da bi moški prav tako lahko storil kaj za njih, to pa ne. Včasih pride v trgovino par: on reče, da potrebujeta pomoč, ker ona ne doživi orgazma, in če je na voljo kakšna kemija … Saj obstaja, a to je zadnja možnost! Ženske so drugačne od moških, potrebujejo pred­igro, potrebujejo čas. Tlačijo svoje telo in svoje občutke, ker so bile, ker smo bile tako vzgojene. To se mora spremeniti. Naj moški spet postanejo moški in ženske spet ženske.

Ampak o tem kdaj drugič …

Sklep o erotic shopih in seks štacunah!

V seks štacunci sem se zadržala več kot le nekaj minut. Ko sem iz nje odšla s polno vrečko artiklov za testiranje, so fantje še vedno modrovali okrog motorja. A ko sem otovorjena in nadišavljena s feromoni (ja, tudi to se dobi v prosti prodaji) priplavala mimo, so vame zapičili vprašujoče poglede.

“Služba!” sem odgovorila.

Super izgovor … Če to ne bi bila resnica.

erotic shop in seksi igračke

Igralno - varnostni red

Igračk si ne izposojaj in jih ne posojaj

Vibrator, ki si si ga prigarala s študentskim delom, je samo tvoj in pika. To ni majica in ni kolo. Še teh dveh ne maraš deliti, ker se prva raztegne, drugo pa je priljubljena tarča tatov. Seveda so te starši naučili, da je igrače treba deliti, a tokrat se ti zaradi odločnega “Ne dam!” ni treba počutiti sebično.

Za igro potrebuješ lubrikant

Ta bo preprečil odrgnine, ki so lahko razlog za najrazličnejše okužbe, poleg tega pa bo tvoj užitek podvojil, ker bo vse teklo kot po maslu. Pri uporabi igračk iz plastike, lateksa ali gume, lahko naneseš le lubrikant na osnovi vode, ker olja in kreme povzročijo, da se igrače začnejo razkrajati, tako da površina postane lepljiva in hrapava. Če si ljubiteljica analnih odnosov, pa imaš lubrikant tako ali tako že v svoji domači lekarni.

Igračko po vsaki uporabi dobro očisti

Ne potrebuješ močnih kemikalij za odmaševanje cevi, ne skopari pa z milom ali z blagim ražkužilom. Če določeno “prijateljico” uporabljaš za analne užitke, je ne uporabi za drugo luknjico. Vtikanje v druge predele telesa bi lahko povzročilo infekcijo. Prav tako pametno je, da igrače za vaginalno in analno zadovoljevanje ločiš tudi pri shranjevanju. Čiščenju vibratorjev in dildov pa se lahko elegantno izogneš tudi z uporabo kondoma.

Top spolni pripo­mo­ček:

  • Curek vode

To je najbolj razširjena dejavnost poleg pitja kave na svetu: žensko samozadovoljevanje s curkom vode namreč! Je brez stranskih učinkov in ne pogojuje obiska seks štacunce, zato pa dobro založenega kopalniškega kotička v trgovini za hišne mojstre. To pomlad lahko potemtakem investiraš v nastavljiv tuš (mimogrede tudi vprašanje meseca – glej kolofon), s katerim lahko poljubno nastavljaš različne curke vode. Če si ponosna lastnica bideja, pa nastavljivega tuša sploh ne potrebuješ – počepni in si vodo usmeri naravnost v mednožje. Jiiiha!

Cosmo test top artiklov iz erotic shopa!

Pogumno smo se lotile petih prodajnih uspešnic iz seks štacune in ugotovile (začutile) naslednje:

Zadeva: Masažno olje Erotic Nature

Ocena: “Masaža je že na splošno super reč za razvajanje v dvoje: ti njega zmasiraš, on gruli od zadovoljstva, in nato se vlogi zamenjata. Olje, ki sem ga testirala, naju je najbolj navdušilo s prijetnim vonjem in hitro vpojnostjo. Ker je moj dragi od športanja in seveda sedenja v službi zelo zategnjen, mu masaža zelo prija, s preizkušanjem pa je še pogosteje prišel na svoj račun. Enkrat namreč ni nobenkrat! Olje je popolnoma naravno, pri uporabi nimaš mastnih rok, čeprav sva ga uporabila že trikrat, pa ga je še vedno veliko na zalogi. Dragi je bil najbolj zadovoljen ravno z nevpadljivim vonjem in pa seveda z nežnimi rokami osebne maserke! Mene.”
- Manca Č.

Zadeva: Analno-vaginalni stimulator 'Penis Galaxia Lavender'

Ocena: “Ufff … To je bila moja prva misel. In druga: tole je pa hudo seksi. Že sama barva, material, oblika. Če tega ne bom uporabljala v postelji, bo krasilo vazo v moji kuhinji. Sem ena tistih, ki se morajo za vaginalni orgazem malo bolj spotiti, medtem ko z draženjem ščegetavčka poletim v nekaj sekundah in po nekaj sekundah še enkrat … in še večkrat. Moj najbolj izkušeni ljubimec je zaključil, da sem ostala majhna punčka, moj najmanj izkušeni pa, da sem najbrž frigidna. Z analnimi odnosi nimam veliko izkušenj, ker moram za to, da si jih zaželim, čutiti veliko bližine. Vem pa, da so mi všeč. Zelo všeč. In ko nanese nanje, nisem več majhna punčka. Vijoličasta napravica, ki je prišla pod roke (ali, če sem rahlo predrzna, v mojo ritko), pa me spravlja ob pamet. In njega prav tako. Sprosti me, vzburi in pripravi na … nadaljevanje, torej na pravo stvar, ko ni več meje med mano in njim, ko sva ultimativno skupaj. Bolj globoko in intimno pač, vsaj po moje, ne gre. Galaktična zadeva je ravno prav mehka in trda na otip, gibljiva in tako 'narezana', da omogoča uživanje po koščkih. Višek zabave je, ko ti jo dragi počasi izvleče ven, člen za členom, čisto počasi. Lahko ostane v meni, ko imava na sporedu klasični repertoar, lahko bi bilo pa tudi obratno, saj je en del namenjen vaginalnim, en pa analnim užitkom. Jaz oba veselo uporabljam za druge.” - Alja M.

Zadeva: Vaginalne kroglice 'Shake it'

Ocena: “Samo Cosmu sem lahko hvaležna za še eno novo izkušnjo – vaginalnih kroglic ne bi preizkusila, če si na uredništvu ne bi zamislili tega članka. Ker sem že rodila, so me punce kar določile, da sem jaz tista, ki si bo vzela čas in preučila, kako kroglice delujejo. Krepijo namreč mišice medeničnega dna, ki se med nosečnostjo in porodom razrahljajo in jih je potem treba spet spraviti v formo. V službi so me pričakale nekega ponedeljkovega jutra – na prvi pogled so se mi zdele nekam velike. Po mini raziskavi na spletu se je izkazalo, da so resnično prevelike. Pa ne zato, ker bi me kakorkoli motile. Kroglice imajo največji učinek, če moraš ves čas stiskati mišice, da ti ne padejo ven. Moje pa so tičale notri, ne da bi sploh stisnila katero od mišic, in sem jih zato po nekaj dneh zamenjala za manjše. Pri kroglicah je tako, da jih moraš nositi nekaj časa, preden se pokažejo učinki. Bolj izkušene ljubiteljice pravijo, da je seks potem neverjetno boljši in da lahko svojega partnerja, medtem ko je v tebi, do orgazma pripraviš samo s stiskanjem vaginalnih mišic, ne da bi se kateri od vaju sploh premikal. Tudi seks z vstavljenimi kroglicami naj bi bil čisto razodetje in ga imam namen preizkusiti, ko bom kroglice nekaj časa nosila vsak dan. Za zdaj lahko povem, da jih je fino imeti v sebi med vsakdanjimi opravili, recimo med vožnjo z avtomobilom. Kot bi te nekaj tam spodaj ves čas prijetno ščegetalo. Saj ne da bi zaradi kroglic ves čas mislila na seks, je pa res, da se mi je že nekajkrat zgodilo, da sem zvečer komaj čakala, da končno pride domov moj dragi.” - Tina D.

Zadeva: Metuljek 'Mini Butterfly Mandy Mystery'

Ocena: “Spomladi je v mojo cosmo zbirko priletel metuljček. Na daljinca, se razume. In ker moški obožujejo daljince in tehnične igračke, je bil nad njim še bolj kot jaz navdušen moj ljubi. Metuljček mu je dal kar veliko dela, jaz pa sem vmes predla in uživala. Do nekega bombastičnega orgazma me metuljček žal ne spravi, bolj kot to je dodatna zabava v postelji. Morda se zdim dolgočasna, ampak noro uživam, ko se ljubiva brez vsega – samo on in jaz, koža, koža, koža ... Čeprav sem radovedne narave in rada preizkusim vse, me še nobena seks igračka ni zares osvojila. Metuljček pa me ni spravil niti čez rob – tudi ko sva se metuljčkala sama, mi je pa nedvomno pomagal pri metuljčkanju celega telesa in še večjega O-ja, ko je ta prišel v kombinaciji z vsem, kar ljubim med seksom. Mogoče pa mi bo kdaj pozneje postalo dolgčas …” - Anja O.

Zadeva: Vibrator 'Smile Happy'

Ocena: “Ker sem se ravno odpravljala na dopust, sem novega 'kompanjona' vzela kar s sabo. Pred arabskimi 'ujedami' sem ga varno skrila v sef hotelske sobe. A že naslednji dan se je znašel v košarici s sadjem, kamor ga je pospravila moja hči (majhne punčke so nadarjene za dešifriranje kod). Prva lekcija, ki sem se je iz tega naučila: super je, če je vibrator videti okusen – tako ga lahko postaviš vsem, predvsem pa sebi, na ogled. Moj rožnati tič je na otip zelo podoben pristnemu goliču, a topla koža je vseeno nekaj drugega. Njegova posebnost pa je, da frfota v sedmih, po jakosti in hitrosti različnih razpoloženjih: od umirjenega žgečkanja do divjega vrtanja, ob katerem sem se počutila, kot bi bila na gradbišču.  Super, čeprav bi bila povsem zadovoljna z enim 'programom'." - Nuša O.

Besedilo: Alja Maček, fotografije: shutterstock, Aleksander Štokelj