V deželi čutne ljubezni

O zaobljubah iz manifesta za še boljšo in razgibano intimno igro smo vas v prvem delu seznanili že v prejšnji številki, v tokratnem nadaljevanju pa še nekaj več.

26. 9. 2002

Dolgujemo vam drugi del manifesta, ki so ga na osnovi Cosmopolitanove raziskave med bralkami sestavili v Veliki Britaniji. Tri zaobljube, ki naj bi se jih za izboljšanje seksualnega utripa v 21. stoletju držale ženske, smo vam že predstavili, pred vami pa sta še zadnji dve in nekaj nasvetov ter kopica statističnih izvlečkov iz raziskave.

“Prisegam, da mu bom povedala, kaj si želim, in da bom to tudi dobila.”

Četrta zaobljuba

Polovica izprašanih bralk partnerju posredno nakaže, da si želi ljubezenske dejavnosti, največkrat z nočnimi zvoki, ki dajo misliti, da ne morejo spati. Potem čakajo na njegovo potezo. Uh, to pa ni vzpodbudno, kajne?

Kje je ženska neposrednost? Mar res vsaki drugi zmanjka poguma, da bi povedala, kako jo tišči na … seks? Ne znajo reči: “Hej, pripravi se na štart, da pogasiš pohotni ogenj!” Upam, da to velja le za Britanke in še zdaleč ne za Slovenke. Pa se vrnimo na Otok.

Razen nočnega nemira je menda tisti polovici žensk, ki si ne upa z besedo na dan, za drugi namig na seksualno aktivnost najbolj priročna kuhinja. Skrbno naličene, zapeljive in nadvse uslužne se sukajo okrog štedilnika in držijo pesti, da se mu bo posvetilo, kaj jih muči. Veste, kaj je narobe s takšnimi sporočili? Lahko so napačno razumljena.

Razni hm, oh in uf lahko pomenijo tudi “Ne zdaj, dragi.” Ali pa: “Z novim čistilom se štedilnik kar blešči.” Boste tvegale, da si vaše geste razlaga narobe? V svojem interesu se ne izgovarjate na tveganje, da boste zavrnjene. Izražajte želje kot odrasla, zrela oseba, in naj vam ne bo vzor momljanje prebivalcev planeta opic.

Res je, lahko vas zavrne, to pravico ima, a tudi ve imate pravico za pobudo. Kaj boste torej storile? Boste začele z: “Bi lahko … hm … no, tisto … saj veš, kaj …?” Ali: “Na živce mi gre, ko se mojih ustnic ob vrnitvi domov samo površno dotakneš. Mi ne bi mogel privoščiti pravega poljuba?” Odločno odsvetujemo obe različici. Prva ne bo delovala, z drugo ne boste pri- šle daleč.

Tisto, kar potrebujete, je neposredna beseda, včasih zapeljiva, včasih samozavestna, odvisno od trenutnega razpoloženja. Zgornji pobudi zato lahko spremenite v: “Danes sem popolnoma nezbrana. Kar naprej mi hodi po glavi le to, kako mečkava rjuhe.” in “Morda ni najboljša ideja, da me vsak dan poljubiš. Takrat me vedno strese in želim si še več.”

Če želite pobudo začiniti, pa lahko uporabite: “Ne vem, kaj je danes z mano. Ves dan se mi v glavi vrtijo slike, kako se ljubiva sredi Golice med cvetočimi narcisami.” in “Jaz bi se zdaj ljubila stoje, kako bi se pa ti?” Odkrita beseda je pomembna tudi pri podrobnostih. Če vam kakšna stvar, ki jo počne med ljubljenjem, ne ugaja, ali vas celo moti, ne tiščite nelagodja v sebi.

Povejte mu, seveda, na obziren način. “Odlično je, ko narediš … (opišite kaj), a morda bi bilo še bolje, če bi …” Če še vedno ne bo dojel, mu pokažite. To ga bo razvnelo in zagotovo si bo zapomnil za naslednjič. Ob vaših predlogih lahko pride do nesporazumov. Ne pozabite, da imajo moški občutljiv, in ko gre za dogajanje v spalnici, izjemno ranljiv, ego. Zato še nekaj nasvetov, kako lahko omilite njegovo užaljenost, če do nje pride.

Primer številka 1: On (bevskajoče): “Torej mi hočeš povedati, da te že dve leti to grozno moti, pa si molčala in nič omenila.” Vi (ljubeznivo): “Kje pa. Saj dobro veš, da se imava krasno v postelji. Menda ne misliš, da bi bila še s teboj, če mi ne bi bilo ob tebi noro.”

Primer številka 2: On (sumničavo): “Kje si se tega kar naenkrat naučila?” Vi (ljubeznivo): “Kupila sem nama darilo – seksualni priročnik. Bi ti bilo všeč, če bi ti … (povejte novost, ki bi jo radi poskusili).”

Primer številka 3: On (prizadeto): “Če prav razumem, bi mi rada povedala, da nisi zadovoljna z mano?” Vi (ljubeznivo): “Nikakor. Očitno si me narobe razumel. To, kar ti želim povedati, je, da nisem iz tebe potegnila vsega, kar si zmožen. In mislim, da je to velika škoda, zato bi rada zamujeno nadoknadila.”

“Prisegam, da si bom privoščila več kakovostnega oralnega seksa.”

Peta zaobljuba

Skoraj 60 odstotkov žensk se zdrzne, ko se partner nameri k oralnim opravkom. Štiri od desetih z veseljem vrnejo ‘uslugo’.

Nikoli ne morete imeti preveč dobrega, toda dobre stvari so lahko še boljše in si prislužijo pridevnik izvrstno. To velja tudi za oralni seks.

Zelo redko in redki se lahko pohvalijo z učnimi urami te dejavnosti, zato je lahko v praksi oralna zadovoljitev hit ali polom. Ko par enkrat odkrije neko svojo tehniko in položaj, ki mu za oralni akt ustreza, se tega navadno drži kot pijanec plota. A pravega razloga za tolikšno zvestobo ni. Raje tvegajte in poskusite kaj drugačnega, raziskujte naprej in lahko boste prišle do nepričakovanega uspeha in zadovoljitve.

Tako kot je 27-letna Petra. “Nekoč me je preblisnilo, da me oralno razvnema vedno na enak način. Vselej na postelji, medtem ko jaz ležim na hrbtu, on pa kleči ob robu ležišča na tleh. ‘Saj sva kot dolgo poročen par brez domišljije’, sem si rekla. In ta misel mi je bila odvratna.

Odločila sem se za spremembo. Sredi dneva sem preprosto stopila predenj, si slekla spodnjice, ga potisnila na kolena in dvignila krilo. Z veseljem mi je ustregel in obema je bilo izjemno všeč. Strinjala sva se, da je bilo nabito z erotiko, nekoliko poredno in veliko bolj intimno kot v najini ‘klasični’ izvedbi, ko sem jaz kot sploščena deska ležala na hrbtu.”

Poljubi me tukaj in tam spodaj

Ponujamo vam še nekaj zamisli za izboljšanje in raznolikost oralnih užitkov.

Dražljivi okusi: Svoje telo ‘garnirajte’ njegovimi najljubšimi poslasticami, ki naj jih zaužije z jezikom. Uporabite lahko marmelado, med, tekočo čokolado, smetano, različne sadeže, pač po njegovem okusu. Priporočamo le, da izpustite jedi grenkim okusom. Sladke so namreč zelo erotične. Na tak način boste odkrile nove vznemirjajoče občutke in doživele žgečkljive, pršeče, brizgajoče, mravljinčaste in š kakšne užitke.

Dotakni se me – začuti me: Poskusite kosom tanke tkanine, najbolje svile ali muslina. Vaš partner lahko položi tkanino čez vašo vagino in vas liže skoznjo. Ali pa vi prekrijte s svilo njegov penis in ga obdelujte, dokler ne bo tkanina vlažna. Takrat se odmaknite in penis rahlo popihajte. V tem primeru ne gre samo za izjemen užitek, takšno dejanje je tudi na moč intimna, intenzivna in dražljiva izkušnja.

Njam, njam: Z usti se spravite na penis in med gibanjem gor-dol mrmrajte z nizko vibrirajočim glasom. Mislite, da se šalimo? Poskusite z lastnim prstom, pa boste same ugotovile, kaj naredi vibracija glasu. Ena od bralk je bila tako navdušena nad odzivom partnerja, da se je pošalila: “Lahko bi mu zrecitirala nakupovalni listek, pa še opazil ne bi. Bil je čisto iz sebe od užitka.”

Takole, tukaj se zgodba z manifestom in zaobljubami za boljše seksualne perspektive v 21. stoletju konča. Ne pozabite nanje. Obljubite si, da boste naredile kaj za izboljšanje intimnega življenja in zdaj, ko ste seznanjene s ‘pravili’, je čas, da tudi kaj naredite. Želimo vam srečno pot v deželo pohotnega, dražljivega, zadovoljujočega ljubljenja. Preden se odpravite na pot, pa si preberite in razmislite o pravilih, ki utrjujejo in ‘podaljšujejo’ intimne zveze.

Štiri pravila za dolgo razmerje

Večni jutri

V daljši romantični zvezi se ukrepi lahkoto odlagajo, češ, zdaj ni pravi trenutek, da mu povem, kaj mi je všeč in kaj ne, mu bom že zaupala jutri. Vendar je jutri vedno jutri. In nikoli ne pride. Tudi ve ne boste prišle do cilja z odlašanjem. Lotite se akcije takoj, zdaj.

Barantajte pazljivo

Bodite previdne pri seksualnem barantanju. S tistim “Izpolnila ti bom fantazijo, če bova potem poskusila uresničiti še mojo,” boste naredile slab vtis. Moški lahko dobi občutek, da ga želite pretentati in sliši vašo ponudbo popolnoma drugače. Na primer: “Naredila bi vse, da pride do tistega, kar želi ona.” Veliko bolje boste opravile, če si bosta fantazije delila in jih ustvarjala skupaj. Vi prisluhnite njemu in on vam.

Brez primerjav

Nikoli ga ne primerjajte s katerim od prejšnjih fantov. Ko moškega postavite ob bok drugemu, bo primerjava, pa naj bo pozitivna ali negativna, sprožila nasprotni učinek. Seksualni naboj bo uplahnil.

Moška bojazen

Mnogo moških (morda celo skoraj vse) preganja bojazen pred polomom in jih nezavedno skrbi potenca. Zato priporočamo, da redno vzdržujete medsebojne vezi in gradite zaupanje. Ob primernih priložnostih nevsiljivo opozorite, da je v razmerju med moškim in žensko najpomembnejša ljubezen, ki jo čutita drug do drugega.

Kaj so povedale številke

Iz odgovorov raziskave so statistiki

  • Ženske skrivnosti

Kar visokih 25 odstotkov si želi poskusiti ljubezen v troje, več kot tretjina pa je dovolila partnerju, da ji pobrije sramne dlačice.

Blizu dve tretjini žensk z veseljem gleda pornografske filme, še 25 odstotkov pa si jih tega želi.

  • Medsebojna odkritja

Dobra novica za moške. Samo zanemarljive tri odstotke Cosmovih bralk je nezadovoljnih z velikostjo partnerjevega penisa.

Še nekaj za moške, ki jih zanima, kaj bi izboljšalo njihov partnerski odnos. S 40 odstotki prepričljivo kraljujeta na vrhu lestvice romantika in pokloni, na drugem mestu je želja po daljši predigri 20 odstotkov).

Štiri ženske od desetih verjamejo, da delijo posteljo s princem svojih sanj. Le pet odstotkov jih meni, da so izbrale (ali dobile) napačnega ljubimca v roke. Druge uživajo s svojim princem danes in se prav nič ne obremenjujejo z jutri.

  • Prešuštvovanje

Ženske so očitno bolj zveste narave, kajti ljubimce si je privoščila le desetina Cosmovih bralk. Ena od štirih vara partnerja s kolegom iz službe, le ena od desetih pa bi bila pripravljena zapustiti partnerja zaradi ljubimca.

Izjemno visokih 81 odstotkov žensk trdno verjame, da je najpomembnejši element razmerja zaupanje.

Anketirane bralke imajo tudi trdne principe; kar nekaj čez polovico jih zagotavlja, da ne bi nikoli položile roke na poročenega moškega.

  • Ljubezen in poroka

Približno 80 odstotkov žensk se ne bi odpovedalo prijatelju ali prijateljici samo zato, ker ni všeč njenemu partnerju.

Še ena vesela vest. Mlada generacija v moških ne išče več finančne varnosti. Le šest odstotkov jih je na prvo mesto privlačnosti pri moških postavilo denar.

Ljubezen je resnično slepa, ali pa so ženske preveč predane izbranemu moškemu svojega življenja. Več kot pol jih pravi, da ne bi zapustile moža, četudi bi se zredil za sto kilogramov, izgubil vse lase, se sesedel pod meter in pol višine in postal impotenten.

Še namig za moške. Pazite se, ženske postajajo vse bolj ozaveščene in hočejo vse več. Četrtina izprašanih je odločno ‘ustrelila’, da jim je divji in kvalitetni seks ljubši od poročnega prstana.

Za konec pa še to. Cosmove bralke na Otoku se očitno rade zaljubljajo. Kar 63 odstotkov žensk namreč od ene do druge ljubezni hitro brzi. Nobena ni bilo samska niti leto dni. potegnili še veliko zanimivih resnic.

Andreja Gorišek