Usoda odnosa je v vajinih rokah

Nekaj nasvetov, da bosta lahko uspešno krmarila skozi razburkano življenje in ohranila trdno razmerje.

7. 9. 2010

Čas zase

Tudi če si popolnoma srečna v objemu svojega dragega, si moraš občasno vzeti pavzo od vajinega nenehnega druženja in se posvetiti prijateljicam, kakšnemu hobiju, obiskati masažni salon ali početi kaj podobnega brez njegove prisotnosti. Pomembno je, da se sproščena in prerojena vrneš v njegov objem. Prav tako tudi njemu dopusti, da si vzame čas zase in za svoje dejavnosti, ki mu vlivajo novo energijo.

Naj te ne zbega: Ljudje smo si različni in zato tudi naše potrebe po preživljanju časa brez prisotnosti partnerja niso enake. Sprejmi dejstvo, da morda ravno tvoj moški potrebuje več časa zase kot ti.

Kompromisi in priznavanje napak

V razmerju nikoli ne boš imela zadnje besede in ni prav, da bi vedno obveljala tvoja volja. Zavedaj se, da si zmotljiva, predvsem pa upoštevaj dejstvo, da ima tvoj partner lahko tudi drugačne želje, ki jih moraš spoštovati. Zato je sprejemanje drugačnosti in sklepanje kompromisov ključnega pomena za trden odnos. Pač, včasih boš morala popustiti in sprejeti tudi kakšen zate manj ugoden dogovor, boš pa s tem ustregla njemu, kar je zelo lepo.

Občutek povezanosti je pomemben

Tudi če sta ves dan fizično ločena, se večkrat na dan spomnita drug drugega - telefonsko sporočilo, klic ali majhna pozornost podtaknjena v žep, vsaka malenkost šteje. A ne pretiravajta, saj se lahko eden od vaju počuti nadzorovano ali ‘zalezovano’, kar pa je lahko  dolgoročno pogubno za vajino razmerje.

Največja nevarnost preži v rutini

Obudita vznemirljivost in strastne občutke, ki so vaju navdajali na začetku, ko sta se še spoznavala. Takrat je bilo vse novo in vznemirljivo ... Naj bo tako tudi zdaj. Vzemita si čas za dejavnosti, v katerih sta nekoč tako zelo uživala. Obudita trenutke strastnega spoznavanja in iskrice bodo spet švigale vsepovprek.

Ostanita mladostna

Ne glede na starost bodita otročja, nagajiva in igriva, sploh če vaju takšno obnašanje spravlja v smeh. Humor vaju bo še bolj zbližal in marsikdaj omehčal učinke stresnih trenutkov, ki jih v današnjem tempu življenja nehote iz zunanjega sveta prinesemo domov.

Poskrbita, da se bosta počutila ljubljeno

Težave in prepire zaradi stvari ali dejanj, ki so povsem nepomembni, rešujta sproti. Pogovorita se in med pogovori vedno pokažita veliko mero razumevanja. Če ti ni jasno, zakaj je on storil nekaj, kar ti ne bi nikoli, se poskusi postaviti v njegovo kožo in razmisli še enkrat, kako bi ti ravnala na njegovem mestu. Daj mu vedeti, da ga imaš rada in ga sprejemaš takšnega kot je!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri