Uročena - 100° bolj vroča kot vse, kar si brala doslej

Uročena - paranormalna erotična romanca izpod peresa mojstrice sladostrastnih čtiv, ki ti je gotovo ostala v spominu po vroči seriji Crossfire - je ena tistih knjig, ki ji je gotovo vredno dati priložnost.

14. 5. 2014
  • 'Max Westin ji je roko nekoliko predolgo zadržal v svoji. Izpod gostihtrepalnic ji je tudi jasno sporoča, da jo želi ujeti in ukrotiti. Victoria se je kakor vse mačke zelo rada igrala, zato mu je s konicami prstov potegnila po dlani in šele nato umaknila roko. Oči so se mu komaj razširile in po tem drobnem znaku je vedela, da mu lahko pride do živega, če se res potrudi.'

Jasno je, da bo to zgodba ...

  • '... igra mačke z mišjo, v kateri je vse, razen strastne ljubezni, iluzija ...'

Bog seksa s temno avro

Max, glavni moški akter, je tako rekoč poosebljenje seksa. Je tudi markantno samozavesten in nevarno temen - od polti do vranje črnih las in avre. Ter nadvse prvinski. Prav tako kot ona. Victoria.

Da je tokratna erotična zgodba Sylvie Day postavljena v precej drugačen kontekst kot njene tipične knjižne predhodnice, postane bralcu jasno praktično takoj. Po prvih nekaj odstavkih namreč pade v svet čarovnikov in čarovnic, lovcev in demonov, videnj avre, merjenja paranormalnih moči, magije in energijskih bitk.

In seveda erotike. Tiste čiste, silovite in nepotvorjene.

  • 'Nevarnosti se preprosto ni mogla upreti. Z ramo se je podrgnila obenj in vdihovala njegov moški vonj - mešanico kolonjske vode za tisoč dolarjev in čistega Maxa Westina. Začela je pritvo dihati, srce pa ji je divje razbijalo. Ko ni več mogla trezno razmišljati, se je spet odmaknila. Že nekaj časa - kar predolgo - ni uživala z močnim moškim. Tako kot prejšnji lovci je bil prebrisan in zapeljiv. Obenem pa je izžareval se čisto magično moč.'

A tudi Victoria ni bila le navadna demonska pomočnica.

Mačje pretkana dolgonoga lepotica

Pokojni čarovnik, s katerim sta se globoko ljubila, jo je naredil veliko močnejšo od običajnih pomočnic. In prav zaradi te ljubezni se je Victoria lahko tudi odločala po svoji volji, kar je v svetu magičnega lahko nadvse nevarno. Nevarno za ustaljeni red v svetu magije in tamkajšnja razmerja moči.

  • 'Victoria je bila pretkana in igriva. Premikala se je z naravno mačjo milino. S kraktii črnimi lasmi in poševnimi zelenimi očmi je lahko vsakemu moškemu pošteno zmešala glavo. Na fotografijah jo je videl vsaj stokrat, vendar je čutil samo občudovanje do lepega obraza. V živo pa je bila s svojo čutnostjo in vročekrvnostjo naravnost pogubna. Za njegov okus je bila sicer nekoliko preveč vitka, prej suhljata kot lepo zaobljena. A tiste noge ... bile so tako neverjetno dolge. Kmalu mu jih bo ovijala okoli pasu, medtem ko se bo zarival vanjo. Toda gotovo ne bo šlo lahko. To mu je povedal že njen nasmešek.'

Rdeča nit romana Uročena je seveda erotika, v kateri še kako prepoznamo stil nesporno odlične Sylvie Day, vendar pa je ogrodje zgodbe dovolj nenavadno, da bo bralce držal v svojevrstni napetosti.

Bo Maxu uspelo ukrotiti trmoglavko, ki kljubuje celo Visokemu svetu? In če mu ne bo uspelo, tako kot ni uspelo že mnogim pred njim, jo bo morda moral celo ...?

  • 'Stokajoč se je pogreznila v posteljo in si oddahnila, da se enako telesno privlačita. V tem nepričakovanem in enakovrednem boju tako ni bilo ne zmagovalca ne poraženca. Zarežala se je kot pečena mačka.'

Priznaj, da se bo tej privlačna kombinaciji strasti, ljubezni, skrivnosti in nevarnosti enostavno pretežko upreti ;)

Renome avtorice obeta dobro branje

Sylvia Day je priznana avtorica svetovnih uspešnic, ki se vedno znova uvrščajo v vrhove lestvic najbolj prodajanih knjig po vsem svetu. Napisala je več kot 20 nagrajenih romanov, ki so izšli v več kot 40 državah in to v nakladah več deset milijonov izvodov. Imenovana je bila celo za najboljšo avtorico po izboru bralcev družabnega omrežja Goodreads.

Njena serija knjig Crossfire, ki smo jo vročično brale lansko leto, pa bo po zaslugi produkcijske hiše Lionsgate posnela tudi televizijsko serijo.