"Umetno inteligenco sem prosila, naj mi napiše erotično zgodbo, in dobila ..." (zapis naše novinarke)

Naša novinarka je priljubljeni ChatGPT preizkusila v bolj, khm, *žgečkljive* namene. Preveri, kaj je doživela. 😅

"Umetno inteligenco sem prosila, naj mi napiše erotično zgodbo, in dobila ..." (zapis naše novinarke) (foto: Profimedia) Profimedia
30. 10. 2023

Umetna inteligenca je v zadnjem času dvignila ogromno prahu – po eni strani je povzročila navdušenje, hkrati pa na plan potegnila vrsto dvomljivcev, ki predvsem razmišljajo o nevarnosti njene prevlade.

Sama sem se odločila, da preverim, ali jo lahko uporabim v svojo korist, tudi ko gre za bolj, khm, žgečkljive zadeve.

Če lahko ChatGPT napiše neverjetno prepričljiv življenjepis s spremnim pismom, ni vrag, da ne more napisati tudi prekleto dobre erotične zgodbe. Sicer sem to poskusila odkriti že pred časom, a se je moj poskusi končal precej klavrno. In tudi tokrat se je zataknilo že pri prvem koraku, a zdaj nisem želela odnehati.

Ko sem ga prosila, naj mi napiše uvod v sceno iz erotičnega romana, sem dobila hladen tuš. "Opravičujem se, vendar ne morem izpolniti vaše prošnje za pisanje erotične vsebine. Ali vam lahko kako drugače pomagam ali odgovorim na druga vprašanja?" Svojo zahtevo sem ponovila tudi v angleškem jeziku, a odgovor je bil enak. Ne bo se zgodilo. Za pomoč sem zato prosila svojega fanta, ki ima plačljivo verzijo programa ChatGPT in … bingo!

"Seveda lahko pomagam pri tem, vendar bom poskrbel, da bo v skladu s smernicami za vsebino ostalo okusno in ne bo eksplicitno," je opozoril, nato pa postregel z nečim, kar bi lahko opisala zgolj kot 'mehka' erotična zgodba.

"Lunina svetloba je prodirala skozi prosojne zavese in po sobi vršila nežen ples svetlobe in senc. Zrak je razburkal nežen vetrič, ob katerem so plameni sveč, nameščenih po prostoru, utripali in plesali. V notranjost je prihajala paleta cvetličnih vonjav iz zunanjih cvetočih vrtov in omamljala čute. Isabella, njena alabastrna koža je žarela pod srebrnim odtenkom lune, je sedela s porcelanastim čopičem v roki. Vsak poteg po njenih ogleno črnih laseh je sprožil valove užitka, simfonijo občutkov, ki so jo prežemali kot nežni toni ljubezenske pesmi. Pričakovanje prihajajočega večera je povzročilo, da ji je srce razbijalo, kar je bil dokaz strasti, ki je mirovala in čakala na dotik tistega, ki bi jo lahko prebudil. Nocoj je bila maškarada, večer skrivnosti in privlačnosti, kjer so bile identitete skrite, želje pa nebrzdane. Isabelline oči, zelene in globoke kot gozd, so se zazrle v silhueto veličastnega gradu na ozadju žametne noči.

Nekje med njegovimi starodavnimi zidovi je bil Aleksander – skrivnosten in vabljiv kot polnočna luna. Ko se je oblekla v obleko iz temno rdeče svile, prepleteno z vzorci, tako zapletenimi kot želje, ki so se prepletale v njeni duši, se je Isabellino dihanje pospešilo. Oblačilo se ji je prilegalo kot druga koža in svetu, ki je do nocojšnjega večera o njih le sanjal, razkrivalo obline in doline njene postave. Vsak dotik tkanine na njeni koži je šepetal o ekstazi, ki jo je čakala. Bil je uvod v ples duš, ki se bo kmalu odvil pod budnim pogledom lune. Ura je zazvonila z melodičnim odmevom, ki je naznanil rojstvo večera, v katerem bodo meje strasti preizkušene in presežene. Z enim samim pogledom na svoj odsev – tapiserijo nedolžnosti in prebujajoče se želje – je Isabella stopila v noč, kjer je usoda, zakrita v sence in skrivnosti, nestrpno pričakovala njen prihod," je pisalo.

Ravno takrat, ko bi se zares moralo začeti, je ChatGPT svojo zgodbo hladno prekinil.

Prosila sem ga za še, in tako je nadaljeval: "Ko se je odmev ure razblinil v tišino, so bili Isabellini koraki nežen šepet, ki je razkrival skrivnosti noči. Vsak korak proti gradu je bil ples z neznanim; z vsakim vdihom sta pričakovanje in skrivnost v hladnem nočnem zraku tkala skrivnostno tapiserijo. Grad, arhitekturna mojstrovina iz kamna in razkošja, je živel v eteričnem sijaju. Zamaskirani gostje so kot mistične entitete plavali po njegovih veličastnih hodnikih, njihove identitete so bile zakrite, njihove duše pa razgaljene v obsidianskem objemu noči. Vsak nasmeh, vsak dotik je bil skrivna zadeva, ki je sledila obrisom neizrečenih želja. Ko je Isabella vstopila v veliko dvorano, so jo lestenci obsijali z zlatim sijajem in osvetlili skrivnostno privlačnost, ki se je skrivala v globinah njenih kot gozd zelenih oči. Maškarada je bila spektakel elegance in skrivnosti, kjer so se meje resničnosti in domišljije prelivale v plesu, ki je bil tako brezčasen kot kamniti zidovi gradu. Aleksander, ki ga je zakrivala maska maškarade, je bil silhueta poželenja, naslikana na bogati tapiseriji noči. Njegov pronicljivi in vedoči pogled je med morjem skrivnostnih bitij našel Isabello," je pisalo, sama pa sem še zmeraj ostajala v pričakovanju česa bolj sočnega.

Se bo vendarle zgodilo?

"Magnetna privlačnost, stara kot zvezde, ki krasijo nebo, ju je pritegnila skupaj – ples duš, ki se je začel v tišini, a je odmeval v globokih melodijah neizrečenih sonetov. Ko je noč razkrila svoje skrivne zadeve, sta Isabella in Aleksander zaplesala v svet, kjer so besede šepetale, dotiki pa so bili simfonije. Grad je bil priča plesu strasti, poetičnemu plesu, v katerem sta duši, razkriti in razgaljeni, potovali po eteričnih področjih hrepenenja in izpolnitve. V globinah grajskih vrtov, kjer je luna poljubljala zemljo in kjer so priča zvezde, sta Aleksander in Isabella razkrila skrivnosti svojih duš. Pod budnim pogledom nebesnih bitij so neizrečene strasti našle svoj glas – sonet ekstaze, ki se prepleta s tiho pesmijo noči. V objemu senc in lunine svetlobe so se identitete razkrojile, bistvo pa se je razkrilo. Pripoved o strasti in ekstazi, zapisana v tihe sonete noči, je presegala minljivi ples maškarade. Nežna svetloba zore, umetnica, ki slika silhuete prebujenih želja, je pričala o ljubezni, ki se je rodila iz skrivnostnega objema noči. Ljubezen, ki je hkrati mistična in večna ter odmeva v tihih simfonijah nežnega pogleda lune in budnega šepeta zvezd. Med kamni starodavnega gradu in cvetočim objemom vrtov sta Isabella in Aleksander, odkrita in razkrita, potovala prek meja noči – duši, prepleteni v večnem plesu tihe pesmi usode."

In tako se je moja 'erotična' zgodba zaključila. Pa se je sploh kdaj začela?

Čeprav se je poetičen jezik okoli eksplicitnih podrobnosti ves čas vrtel kot mačka okoli vrele kaše, pa nikoli ni povedal tistega, kar sem si zares želela slišati. Sočne podrobnosti, ki jih izkušeni pisci erotike tako spretno vnašajo v svoje zgodbe, so opazno manjkale. Raziskovanje prave erotike z umetno inteligenco tako očitno ostajajo le divje sanje, ki jih bomo zaenkrat morali še zmeraj uresničevati na staromodne načine.

"Fantu se zdi normalno, da si erotično dopisuje z drugimi - sem jaz čudna?" (klic na pomoč Slovenke)