"Mi trije smo najboljši par ..." (iskrene izpovedi treh žensk)

Za nekatere je misel na ljubezen v troje privlačna. Skrivoma si jo želijo preizkusiti, pa nimajo poguma ali priložnosti. Kaj o tem pravijo tisti, ki so že eksperimentirali v troje? Zbrali smo tri resnične izpovedi.

"Mi trije smo najboljši par ..." (iskrene izpovedi treh žensk) (foto: Profimedia) Profimedia
23. 2. 2021

Kako se znajdeš v postelji s partnerjem in z njegovim prijateljem; s prijateljico in z njenim fantom? In kaj se zgodi po tem? Je vznemirjenje in drugačna izkušnja vredna truda? Ali je vse skupaj na meji, morda celo čez mero perverznosti? Na ta vprašanja si boste odgovorile same, mi vam bomo postregli le z izkušnjami, ki so nam jih zaupale ženske.

Ko se pridruži še skupni prijatelj

Marta, 29 let, je hodila z Robertom, 26. Dve leti jo je na nek skriven, erotični način privlačil Robertov dober prijatelj Gregor, 29. Razpletlo se je s pijanskim večerom v troje, ki ga Marta obžaluje.

“Z Robertom sva že vzpostavila dokaj trdno razmerje, ko mi je predstavil Gregorja. Vsi trije smo se čudovito ujeli in skupaj preživeli veliko časa. Družili smo se v prostem času, skupaj preživljali proste dneve, se dobivali na pijači in razpredali pogovore o filmih, literaturi in življenjskih spoznanjih. Ko zdaj pomislim na tisti čas, lahko ugotovim, da Gregor takrat ni imel nobene resne zveze zato, ker je bil po malem zaljubljen vame. Zase lahko rečem, da me je on privlačil.

Moj fant ni bil ljubosumne vrste in ni nikoli dvignil obrvi, ko sva se pred njegovimi očmi po malem spogledovala in šalila. Čeprav naju je z Gregorjem zamikalo, da bi naredila korak naprej, sva se odločila, da se, zaradi lojalnosti do Roberta, vzdrživa. Potem se je nekega večera zgodilo. Ob večerji smo kar globoko pogledali v kozarec, na poti domov pa smo se ustavili še pri Gregorju in izpraznili steklenico viskija.

V zraku se je nabrala erotična napetost, čeprav o seksu sploh nismo govorili. Dajali smo videz sproščene, prenapite trojice prijateljev, ki se odlično zabava, in prisegla bi, da ni nič kazalo na kasnejši razplet. Naenkrat pa je prišlo do preobrata in še preden smo se zavedali, kaj se dogaja, smo se otipavali in poljubljali. Zgodilo se je kar na tleh dnevne sobe. Najbolj zagret je bil Robert, ki naju je celo vzpodbujal. Z Gregorjem sva dobila priložnost, da odsanjava svojo strast odkrito, in ne za Robertovim hrbtom.

Najprej sva se ljubila z Robertom, medtem pa me je Gregor božal, poljubljal in ljubkoval. Potem je Robert prepričal Gregorja, naj ga zamenja in se ljubi z menoj, on pa naju je gledal. Gregorju je bilo očitno neprijetno, deloval je nervozno in ni mu prišlo, kar je občutno zmanjšalo naše razpoloženje. Predvsem moje. Čutila sem, kot da bi razočarala oba, zavedala sem se, da je bilo nekaj hudo narobe. Ne spominjam se vseh seksualnih podrobnosti, ker sem bila pač opita, žal pa alkohol ni bil dovolj močan, da bi izbrisal občutke nelagodja, tujosti in mučnosti, ki so ostali po naši avanturi.

Zavedam se, da me ni nihče silil in da me ne bi mogel prisiliti, če ne bi hotela, vem tudi, da je k moji pripravljenosti prispevala tudi nečimrnost, saj je bila misel na seks z dvema moškima zelo privlačna, zato se ne otepam odgovornosti za svoje dejanje. Vseeno nisem pričakovala takšnega protiudarca slabega priokusa.

Mislim, da bi me moral takrat Robert na nek način zaščititi, ali me – če nič drugega – vsaj ne bi smel vzpodbujati. Zdaj verjamem tudi to, da ima ljubosumnost svojo vlogo v ljubezenskem razmerju, saj zariše črto, do kod se sme. Naša pustolovščina mi je pustila spoznanje, da Robertu nisem bila dovolj vredna, da me ni cenil, da mu najin odnos ni veliko pomenil. Drugače bi preprečil dogodke. Počutila sem se izrabljeno, kot neke vrste trofeja, ki jo je Robert razstavil na sejmu.

Izkušnja me je veliko naučila. Ponovno sem prevrednotila svoje razmerje z Robertom, potem sva se razšla. Občasno naletim na Gregorja, vendar nisva še nikoli omenila tistega večera. Naši odnosi so se ohladili in nismo več pristni prijatelji kot nekoč, postali smo le še bežni znanci. Če bi me kdo vprašal za nasvet, bi ga resno opozorila. Preden si privoščite takšno izkušnjo, dobro premislite, kajti lahko se hudo opečete. Je vredno?”

Neposrečen poskus dobrih prijateljic

Ida, 23, se je veselila seksualnega eksperimentiranja s prijateljico Majo, 24. Vendar ni pričakovala, da se jima bo pridružil tudi Majin fant Aleš.

“Kot se spomnim, me trojna kombinacija ni pretirano vzburjala. Nasprotno, ko sta se Maja in Aleš ljubila zraven mene, sem se počutila kot peto kolo. Sredi njune igre sem se izmuznila s postelje in se umaknila v sosednjo sobo. Očitno nista niti opazila moje odsotnosti, meni pa se je odvalil kamen od srca, ko se nisem več počutila kot cenena zvodnica.

Z Majo se poznava še iz osnovne šole in najino prijateljstvo se je v gimnaziji še okrepilo. Pogovarjali sva se o marsičem, raziskovali življenje in sanjali o prihodnosti. Nekega sobotnega popoldneva, ko sva se odpravili v počitniško hišo njenih staršev na podeželju, je pogovor nanesel na obvezno temo – seks. Majin raziskovalni duh se je takrat ustavil pri ljubezni med ženskama. Potegnila me je v razmišljanje in ugibali sva, kako takšno ljubljene sploh poteka. Kar naenkrat sva se znašli v spalnici in začeli eksperimentirati.

Začela je z ljubkovanjem mojih prsi, potem pa se je spustila navzdol in se lotila oralnega seksa. Po začetni napetosti sem se ravno začela sproščati, ko je vstopil njen dolgoletni fant Aleš in se nama pridružil. V prvem hipu me njegova prisotnost ni motila, pa čeprav se je najin poskus po vsebini bistveno predrugačil. Iz pričakovane erotike med dvema ženskama se je spremenil v nenačrtovano ljubezen v troje.

Ne morem se natančno spomniti podrobnosti dogajanja, saj smo bili vsi pod vplivom alkohola, spomnim pa se številnih potez ljubkovanja v treh smereh. Ko sta me dražila, sta se Maja in Aleš izmenjevala. Ko je Maja zdrsnila s prsti v mojo vagino, je Aleš drgnil svoj penis ob mojo zadnjico in me poljubljal po vratu. V nekem trenutku se mi je zdelo vse skupaj celo smešno.

Kar naprej smo se zaletavali z glavami, kamor koli si pogledal, je bilo polno las in dlak. Bili smo dokaj neusklajeni, jaz pa sem bila tista, ki je v glavnem dobivala in mnogo manj dajala. V nekem trenutku pa se mi je zazdelo, kot da sta me imela za igračko, kar mi ni bilo prijetno, zato sem kmalu po tistem, ko sta se posvetila drug drugemu, odjadrala iz spalnice.

Pozneje sva z Majo analizirali našo izkušnjo in čustva, ki so naju prevevala. Najino prijateljstvo ni utrpelo nikakršne škode, z Alešem pa o tem nisem nikoli govorila. Še zdaj mi ni jasno, kako je izvedel za najine naklepe tistega popoldneva, še manj mi gre v račun njegovo prevzetno obnašanje in domišljavost, s katero je stopil na sceno.

Ni vprašal, ali se nama lahko pridruži, svojevoljno je obrnil smer dogajanja in spremenil vsebino iz radovednega raziskovanja v ogabno neprijetnost. Hkrati je prestopil črto, ki je nikakor ne bi smel. Ko sem se pozneje kopala v banji, je brez trkanja vstopil in mi pustil občutek, kot da je odslej on lastnik mojega telesa. Bila sem besna kot ris.

Kar se tiče Maje in Aleša, je bilo videti, kot da zgodba ni vplivala na njun odnos. Predvidevam pa, da se pogovoru o naši izkušnji nista povsem izognila. Kakšni so bili komentarji med njima, ne vem, po tihem pa upam, da so bili morda vzrok za njuno nedavno ločitev. Zase vem, da sem se ob novici, da se razhajata, oddahnila.”

Trdno trojno zavezništvo

Tanja in Marko sta se poročila, ko je bilo njej 19 in njemu 24 let. Po sedmih letih zakonskega življenja sta začela sanjati o ljubljenju v troje. Vzpostavila sta stalno seksualno zvezo s prijateljem Zoranom, ki je poročen. Njegovi ženi se niso zaupali.

“Marko, Zoran in jaz smo vzpostavili trdno trojno zavezništvo, ki traja že osem let. Delujemo uglašeno, drug drugega spoštujemo, postavili pa smo tudi jasna pravila igre, zaradi katerih smo se izognili vsem morebitnim nesporazumom. Vse skupaj odlično deluje tako po teoretični plati kot tudi v praksi.

Z Markom sva se poročila mlada, zato preprosto nisva imela priložnosti za nabiranje izkušenj in preverjanje vseh erotičnih možnosti. Zdaj, ko sva si privoščila nekaj eksperimentiranja in se podala v trojno zvezo, trdno verjameva, da naša trojna srečanja prinašajo v odnos igrivost in bogatijo tudi najino zvezo v dvoje. Poskusili smo tudi s še eno žensko, vendar smo to opustili. Vzrok je bil pri meni. Se pač mnogo bolje počutim v družbi z dvema moškima.

Z Zoranom se redno videvava. V družabnem in prijateljskem okolju vsak teden skupaj z njegovo ženo, po erotični plati pa enkrat mesečno. Zoran je Markov sošolec s fakultete, meni pa je bil simpatičen že ob prvem srečanju. Mislim, da je naša skrivna zveza koristna tudi za Zorana.

Po mojem bi bil brez naših mesečnih domenkov seksualno zatrt in bi verjetno begal od postelje do postelje izven zakonske zveze. Verjame namreč, da človek ni ustvarjen za erotično igro z izključno enim partnerjem. Naša intimna združba mu omogoča, da zadovolji svoja tovrstna nagnjenja, sicer bi brezglavo tekal od ljubice do ljubice.

Prednost ljubljenja v troje vidim tudi v dejstvu, da ne varam moža. Kako le, ko leži zraven mene, medtem ko se ljubim z drugim. Odpade torej občutek krivde, ki spremlja prešuštva. Mogoče bo zvenelo cinično, a to je lahko tudi recept proti skokom čez plot. Meni sicer to ni prišlo na misel, a ko gledam okrog sebe, vidim, da je zelo malo parov, ki živijo brez ‘postranskih’ dejavnosti. Drugi plus je v dražljivosti dogajanja. Marko neverjetno uživa, ko naju vidi skupaj; to draži, stimulira in krepi njegovo domišljijo. Mene vzburja dejstvo, da obvladam dva moška hkrati.

Tehnična izvedba spolnega akta v troje ni zahtevna, razen morda sočasne penetracije, ki terja večjo mero spretnosti, popolno sproščenost in medsebojno zaupanje. Mi smo dobro uigrani; Zoran se uleže na hrbet, jaz ga zajašem, Marko pa penetrira od zadaj. V letih skupne vaje smo se že tako izurili, da dosežemo sočasni vrhunec. To je nekaj čudovitega!

Igre naše trojke so raznovrstne. Včasih, ko se ljubim z Zoranom, me Marko ljubkuje po prostih delih telesa, drugič spet sedi v naslonjaču in naju opazuje ter onanira, in se nama čez čas pridruži ter prevzame prijateljevo vlogo. Nikoli nam ni dolgčas. Drug drugega vzpodbujamo, domišljije pa nam tudi ne zmanjka. Moram dodati še to. Oba partnerja sta sprejela drug drugega in svojo goloto, a se med seksualnimi druženji njuna pozornost ne obrača na moško stran. Nista si privlačna, saj sta zagrizena heteroseksualca.

Nihče od nas ni obremenjen z ljubosumnostjo. Marko verjame v najino zvezo in je prepričan, da sva zgradila trdno, trajno razmerje. Zato ga ne zanese, da bi se pred Zoranom postavljal ali celo z njim podzavestno tekmoval. Verjamem, da je naše razmerje lahkotno in nezapleteno. Vse, kar počnemo, počnemo iz zabave in za večji užitek.

Mislim tudi, da naša zgodba dobro deluje zato, ker ima določen ritem, vsebino in smisel, okolje in čas. Z Markom namreč živiva v povprečnem, sodobnem svetu z normalnim delovnim utripom. Najini dnevi so nabiti z obveznostmi in obremenjeni z delom, zato nimava možnosti za vsakodnevne erotične sanjarije. Zanje preprosto ni prostora. Morda prav zato potrebujeva trenutke, da se popolnoma sprostiva, da se odveževa z verige in se na nek način znoriva. ‘Seanse’ v troje so ventil, ki nama pomaga, da spustiva na prosto odvečno paro, ki nam jo nalaga neusmiljeno sodobno poslovno življenje. In to znamo vsi trije ceniti.

Svojo zgodbo bi rada končala z opozorilom. Če se odločite, da boste uresničile svoje seksualne fantazije o ljubezni v troje, se zavedajte, da gre za velik korak v nekoliko drugačen svet. Če vas razjeda kakršen koli dvom, če niste popolnoma prepričane, da vam bo trojna kombinacija všeč, se najprej z nekom pogovorite. Na primer s prijateljico, ali pa poiščite nasvet pri strokovnjakih.

Nekateri ljudje se namreč niso sposobni spopasti z dinamiko, ki jo prinaša seks, ko je zraven še tretja oseba. Če ne zmorete brezpogojnega zaupanja in odkritosti v odnosu do svojega stalnega partnerja, se lahko v takšnem odnosu tudi hudo opečete. Namesto zadovoljstva in seksualne potešitve vas lahko na koncu čakata bolečina in razočaranje.”

Andreja Gorišek

Preberi še: Seks HOROSKOP: Poglej, kdo je nežen in kdo ima raje grob seks

Priporočamo tudi: Znaki, da imaš v svoji okolici prijetne ljudi