Trije seksi meniji

Da bo vajin seks še posebej seksi, poskusita vključiti vanj vseh pet čutov. Pri tem vama bo pomagal eden od treh menijev, ki smo jih pripravili prav posebej za vaju.

24. 12. 2008

Zapri oči in pomisli na svoj zadnji spolni odnos. Verjetno se spominjaš, kako si ga občutila, ne spomniš pa se vonja, ki je takrat preveval prostor. To ni nič nenavadnega. Dotik je namreč primarni čut, ki ga uporabljamo pri seksu. Pomisli torej, koliko bi se ti šele splačalo vključiti vseh pet čutov. Namesto enega inštrumenta bi ti igral celoten orkester, namesto enih čevljev bi jih v tvoji omari domovalo na stotine.

Mnenje strokovnjakov je, da različni čuti dražijo različne dele možganov, zato bo uporaba vseh omogočila še toliko bolj bombastičen seks. Vsak od menijev torej vključuje vseh pet čutov in vsak poskrbi za poseben ambient. Izberita si svoj meni (ali pa vse) in ‘dober tek’!

Čuten

Intimna in topla atmosfera za obujanje nežne strasti.

Okus: Čokolada je vedno neverjetno seksi in je eno od najslajših spolnih dražil. Razdelita si sveže pečene čokoladne piškote, poližita skupaj čokoladni sladoled ali se posladkajta s sladkim grehom (in ga prihranita še malo za druge dele telesa). Čokolada bo pozitivno vplivala na razpoloženje, saj kakav vsebuje molekulo phenylethylamine, za katero pravijo, da posnema občutek nore zaljubljenosti.

Vid: Ujemi njegov pogled. Raziskave so namreč pokazale, da zrenje v oči posa­meznika, ki mu zaupaš, sproži nekakšno povezanost. Morda je to tudi eden od razlo­gov, zakaj moški to počnejo nekoliko manj pogosto. Večkratno ujemanje vajinih pogledov med seksom bo poudarilo vajino vez, ti pa se boš ob tem morda počutila nekoliko bolj ranljivo.

Vonj: Prižgi dišeče svečke z vonjem bora, cedre ali sandalovine. Lesne vonjave bodo v vama vzbudile občutek domačnosti in spominjale na crkljanje pred toplim kami­nom. Poleg prijetnega draženja noskov je sandalovina znana tudi kot starodavni afrodiziak, ki naj bi potenciral čutnost.

Sluh: Pred čutno seanso si vzemi čas in sestavi kompilacijo pesmi, ki vaju najbolj vzburjajo. Zelo nežno in prijetno seksi glasbo bosta našla pri pevki Norah Jones, priporočamo tudi Robina Thicka (sicer pa sama najbolje vesta). Glasba mora biti všeč obema, saj bosta le tako oba do konca sproščena in bosta brezskrbno uživala v svojem telesu.

Dotik: Spita naga med svilenimi rjuhami. Rezultati neke švedske raziskave so namreč pokazali, da nežno božanje stimulira del možganske skorje, imenovane inzula. Ta je ključni del čustvenih procesov in je vpletena v sproščanje hormona dopamina, ki vzbuja srečo. Poleg ljubkovanja gladkih rjuh se razdražita tudi sama – zlezi nanj (v siju svoje rojstne obleke), nato drug drugega božajta po prsih in bedrih.

Pikanten

Seks, opremljen s porednimi in posebno divjimi vibracijami

Vonj: Da bo noro vzburjen, se nadišavi s sladkim, a nekoliko pekočim parfumom. Zaradi agresivnega vonja se boš počutila zapeljivo, močno in dominantno, kar pomeni, da boš med seksom večkrat prevzela iniciativo. Ne škodi tudi, če je v parfumu čutiti kanček vanilje ali cimeta. Vonj vanilje naj bi povečal dotok krvi moškim organom, cimet pa je v mnogo kulturah poznan kot afrodiziak.

Vid: Rdeč modrček ali rdeče spodnje hlačke (seveda ne izključujemo tangic in morebitnih drugih kosov spodnjega perila) so obvezna sestavina na tem jedilniku. Raziskave potrjujejo, da gledanje in tudi nošenje živih barv vzbujata poželenje, zato bosta oba deležna enake merice pohotnosti. Torej rdeča barva v naši kulturi ni zaman znana kot simbol strasti in spolnosti. Zakaj je ne bi izkoristila?

Sluh: Pozabita na mirno glasbo, ki se zliva z ozadjem. Zavrtita si raje latinsko glasbo, kot so na primer Gipsy kingsi. Njihov močan in hiter tempo vaju bo hudo vznemiril in ustvaril zabavno atmosfero. Glasba vaju bo napolnila z energijo in ustvarila napetost, ki je kot nalašč za divji seks.

Okus: Da bo dodatno začinjeno, se razvajajta s pikantnimi prigrizki, kot sta tortilla chips in pekoča salsa. Feferoni, čiliji in paprike (vsaj eden od njih bo verjetno sestavina omake) vsebujejo pekoči alkaloid kapsaicin, ki pospeši pretok krvi in s tem tudi vzburjenje. Po vročem okrepčilu poližita kakšen mentolček in si privoščita oralni seks. Zaradi pekočih sestavin bosta čutila rahlo ščemenje, ki bo okrepilo užitek.

Dotik: Prebudita divjaka v sebi. V postelji obudita nekoliko živalsko vedenje tako, da drug drugemu nežno grizljajta vrat in ustnice. Prvinskost in seksualno vzburjenje gresta velikokrat z roko v roki, zato lahko močnejši prijem in dotik sem občasno le še povečata strast (seveda če se oba strinjata).

Vroč

Obujanje strasti in seks brez zadržkov!

Vid: Bujne cvetlice raznovrstnih barv in oblik bodo tvoji spalnici pridale občutek eksotičnosti. Omogočile bodo, da si bosta pričarala pobeg iz sivega vsakdana v noro strastno deželo domišljije, kjer je mogoče prav vse. Super stranski učinek bo zmanjšanje stresa.

Sluh: Počitniški seks je najbolj vroč seks, saj se ti po mi­slih za spremembo ne podi sto stvari, ki jih moraš postoriti za šolo, službo in še kaj. Brez težav se lahko prepustiš trenutku. Vznemirljivost je še toliko večja, ker gre za novo okolje. Podoben učinek bosta dosegla s CD-ji zvokov narave …

Okus: Ko uprizarjaš eksotiko, ne smeš pozabiti na tropske sadeže. Kupita nekaj različnih, na primer mango in ana­nas, in jih skupaj okusita. Uporabita svojo domišljijo – saj se verjetno spomnita prizora iz filma Devet tednov in pol.

Dotik: Dve besedi – vroč tuš! Skočita skupaj pod prho in telesi nastavita vodnemu curku. Postavita se tako, da bosta prvo pristajalno mesto vode tvoje in njegovo spolovilo. Hkrati se z božanjem mednožnih predelov posvetita tudi drug drugemu. Vroča voda bo kopalnico spremenila v savno.

Vonj: Drug drugega zmasirajta z losjonom za telo z vo­njem kokosa. Raziskave so namreč pokazale, da je ravno vonj tisti, ki izzove močne čustvene spomine. Tako bo vonj, ki ga povezujemo z oddihom in še posebej s poletjem, ustvaril enak občutek brezskrbnosti, kot sta ga imela takrat.