Trening za O (a ni Olimpijada)

V prejšnji številki smo ti postregli z nasveti za zanesljiv orgazem, v tej pa, če slučajno niso delovali, raziskujemo dalje ... tudi z napotki ameriške seks gurujke Nicole Daedone. Prava nadaljevanka!

6. 12. 2012

Nicole je ustanoviteljica ustanove OneTaste (preveri na www.onetaste.us) in organizira tako imenovane Turned-On seminarje za ženske, ki temeljijo na meditaciji OMing.

Ta nima ničesar skupnega z dinastijo Ming, zato pa je njen namen njenih tehnik podaljšanje ženskega orgazma. Mogoče si napotkov že sita: naredi tako, naredi drugače, a še kar raziskuješ, ker se ti zdi, da tistega pravega O-ja še nisi osvobodila iz sebe. Ja, in v tem je tudi vsa poanta: Nicole trdi, da je orgazem že v tebi, a ga ne spraviš iz sebe, ker to počneš preveč nasilno in ambiciozno. Tvoja tokratna naloga bo, da narediš manj, in ne več, ter se učiš sprejemati svoje telo. Štiri prijateljice so namesto nas delale 'na terenu' in preizkusile štiri njene vaje. Vse štiri so spoznale veliko novega o sebi in veselo gooooodle. Lepo treniraj!

Napiši svoj seznam želja

V TEORIJI

Prisluhni svojemu telesu in na list zapiši sto svojih želja, od največjih do najmanjših, in se pri vsaki vprašaj, zakaj. Nato seznam še enkrat popiši samo s tistimi željami, v katere zares verjameš, in ga preberi vsak dan, preden zaspiš. Dobro, zdaj si spoznala nekaj pomembnega, in sicer, kaj si v resnici želiš, s stalnim ponavljanjem pa bo seznam postal del tebe. In tisto, kar je del tebe, začne delovati samo od sebe. Tvoja druga naloga je, da ta seznam in občutke, ki ti jih vzbuja, zaupaš svojemu partnerju. Pri tem se ne ukvarjaj z egom, kar pomeni, da moraš pozabiti na strah in sram. Tvoje seksualne želje se že rodijo v tebi, a samo s potovanjem do drugega pos­tanejo čista energija.

V PRAKSI

''S fantom sva spolnost vedno prakticirala precej standardno: malo predigre, malo seksa, poljub za konec in lahko noč. Nihče od naju si nikoli ni zaželel česa več in za več tudi ni čutil potrebe: meni je bilo vseeno, ali mi pride in kako, ker sem vseeno uživala, on pa se s tem sploh ni ukvarjal. Ko sem dobila domačo nalogo, sem z napisanim presenetila samo sebe, še bolj pa me je presenetil on, saj sem tudi njega prosila, naj zapiše svoje želje. Zdaj eksperimentirava, se več pogovarjava in tudi – več seksava.''                                                                                                                                        
                                                                                                                                                                    – Sabina, 32

COSMO MNENJE

Z osvobajanjem svojih želja in skritih fantazij se želja po seksu močno poveča, to pa avtomatično pomeni boljše in daljše orgazme. In ne le to: če jih bosta spravila v prakso, vaju bo to še bolj povezalo, pa še rutino, ki je največji sovražnik seksa v resnem razmerju, bosta premagala. Ne boj se mu zaupati tudi svojih bolj 'čudnih' želja – saj ni treba, da poskusita čisto vse, ne bo pa, verjemi, vseeno imel nič proti, če bo vedel, kako bujno erotično domišljijo imaš.

Opazuj svoje golo telo

V TEORIJI

Se kdaj dolgo opazuješ pred ogledalom? Dobro, a ne bo dovolj – zdaj potrebujš dve ogledali, eno večje in eno manjše, da ti ne uide niti en milimeter kože. Mogoče svojega telesa ne sprejemaš in ne poznaš zares in je ravno to razlog, da v seksu ne uživaš dovolj. Če se dovolj dolgo in dovolj pogosto gledaš, si postaneš domača, kar je domače, pa ti je lepo. Tako velja tudi za partnerja: mogoče si sprva še videla kakšno njegovo napako, nato pa ti je s časom postal fantastično lep. Prva vaja, ki jo moraš osvojiti, je, da med opazovanjem iščeš dele telesa, ki so ti všeč, in tiste, ki ti niso. Druga vaja je opazovanje brez čustev in misli – svoje telo glej tako, kot da ne bi bilo tvoje. Tretja vaja pa je sledeča: zapiči se v svoje najlepše plati in tvoja samozavest bo podivjala. Zdaj pa moraš v zgodbo vključiti še njega: prosi ga, naj opazuje del tvojega telesa: prsi, vagino, stopala ... in jih podrobno opiše.

V PRAKSI

''Mislila sem že, da se noben par ne ujema kot midva, a sem se motila: vanj sem se znova in popolnoma zaljubila, ko mi je s svojim pogledom na moje telo pomagal, da sem še bolj vzljubila svoje 'napake'. Ne spom­nim se, da bi se kdaj v rokah kakšnega moškega popolnoma razpustila, razlezla, vdala ... kot se tudi ne spomnim, da bi že kdaj prej tako zelo uživala.''
                                                                                                                                                                – Andreja, 29

COSMO MNENJE

To, da sprejmeš samo sebe in da te takšno, kot si, sprejme tudi partner, je za dober seks seveda bistveno, ni pa vse. Na kemijo med vama vplivajo tudi telesni vonj, okus telesnih sokov, ton glasu, dotik in dih. Kakorkoli pa je tvoj lasten občutek, da si lepa, lahko zate največji afrodiziak in največje zagotovilo, da boš v postelji dovolj samozavestna, da si boš znala vzeti, kar potrebuješ.

Prepusti se nežnemu dotiku

V TEORIJI

S partnerjem posvetita 15 minut dnevno raziskovanju nežnega počasnega užitka. Prvo pravilo je, da absolutno ne hitita! Zaprita oči in se samo božajta z blazinicami prs­tov, nežno poljubljajta, vohajta, drgnita eden ob drugega ... Zaprita oči in se samo božajta z blazinicami prstov. Ta vaja nima nobenega posebnega namena, ti bo pa pomagala, da začutiš svoje telo. Lahko si tudi prevežeta oči, da bo občutek bolj intenziven, poleg prstov pa lahko uporabita tudi peresa, trakove svile, led, biček ... A vse naj bo nežno, počasno in nabito z ljubeznijo.

V PRAKSI

''S fantom ravno obnavljava stanovanje in najini dnevi minevajo med delom, obiskom pohištvenih salonov, sestanki z vodovodarji, električarji in zidarji, tako da nama za naju sploh ne ostane veliko časa. Če sem čisto iskrena, nama velikokrat zmanjka energije za seks, zato je bila ta naloga zame zelo dobrodošla in on ni imel nič proti. Vsak dan sva si štirinajst dni vzela zjutraj, ko resničnost še ne vdira v najino življenje, 15 minut za ... božanje! Sprva se najine jutranje seanse niso nadaljevale v seks, sčasoma pa se je želja spet zbudila in zdaj za mano tipa že ponoči v spanju. Zanimivo, ne?''
                                                                                                                                                                        – Petra, 28

COSMO MNENJE

Posteljne igrice ublažijo vsakodnevne napetosti, a ko je stres velik, se je težko sprostiti in se prepustiti trenutku. Mogoče se postelja takrat zdi še najmanj privlačna, zato je vredno pos­kusiti tudi pod tušem, na kavču ali na jedilni mizi (če jo že imata). In zakaj si ne bi v stresnih trenutkih privoščila tudi masaže in savne? Vajin cilj je, da stresu ne pustita preblizu, zato uporabita vse razpoložljivo orožje. Ko se v razmerju poruši ravnotežje, ga je težko spet vzpostaviti. Pravilo: nečemu napornemu naj vedno sledi nekaj sproščujočega.

Na novo definiraj seks

V TEORIJI

Vsak dan si vzemi nekaj časa za partnerja, toda brez pričakovanj in idej, kaj bi v tem času morala početi in kako čudovito bi moralo biti. Tvoj cilj ne sme biti ne seks ne orgazem – edino pomembno je, da delaš to, kar čutiš. Pozabi na vse, kar veš in znaš. Dotikaj se ga na nov način, in če to pomeni masaža njegovih stopal, je to to. Partnerja crkljaj zato, da bo občutil tvojo prisotnost, in ne zato, da bi ti karkoli vrnil: vsa razlika je ravno v tem! Ne gre za to, da se v postelji pojaviš v samostoječih nogavicah in od njega zahtevaš, da te celo precmoklja. Ves hec je v dajanju in nepričakovanju. Prav tako ne poskušaj analizirati, kako močno si kdo koga želi, ne misli nanj, ampak samo na to, kaj bi mu rada dala ti. Vzemi tisto, kar ti lahko da, in poslušaj svoje občutke.

V PRAKSI

'Ni bilo lahko pozabiti nase in se usmeriti vanj. Navajena sem, da mi bere želje in da samo mig­nem s prstom, če si ga zaželim. To je pravzaprav najina rutina, ta pa pomeni varnost. Tako je bila zame ta naloga kot izlet v neznano. Otresla sem se pričakovanj, ki jih imam do njega, in poskušala slediti svojemu srcu. On je bil popolnoma presenečen, ko sem mu 'ukazala', naj ne naredi nič. Zdaj vidim, da me išče drugače. A sva pogrnila na izpitu: oba imava zelo polno življenje in za zdaj se mi zdi še nemogoče, da bi si zanj lahko vsak večer vzela čas. Čutim, da je to narobe, a se trudim ...''
                                                                                                                                                                         – Anja, 27

COSMO MNENJE

Zamenjaj rutino s spontanost­­jo – splača se. Ni pomembno, kako, kaj in zakaj, pomembno je, da je iz srca. Le tako bodo vajina zbliževanja vedno nova in enako navdušujoča. In ne pozabi – več daš, več imaš. Bolj pomembno je, da ljubiš, kot da si ljubljena, a če ljubiš, se ti ljubezen zagotovo prej ali slej vrne.

Napisala: Alja Maček


Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri