Top nasveti, ki jih dajemo drugim (in redko upoštevamo sami)

To so ravno tisti nasveti, ki jih tako radi dajemo drugim, ko pa bi jih morali upoštevati mi, pa čudežno niso več aktualni. Veš, katere imamo v mislih?

Top nasveti, ki jih dajemo drugim (in redko upoštevamo sami) (foto: Profimedia) Profimedia
17. 1. 2016

1 Ne smeš se oglasiti takoj, ko te pokliče

Ženska mora moškemu pokazati, da ni odvisna od njega in da ne čaka samo nanj, kdaj bo imel čas. Vedeti mora, da ima pred sabo močno žensko. In ne takšne, ki bi pozabila na svoja pravila.

To rečemo in to verjamemo. Vsaj ko gre za druge. Nam pa se zgodi vedno enako. Ko ON pokliče, se kar stopimo in pozabimo na vse svoje izreke. To 'napako' moramo dopustiti tudi drugim.

2 Na tvojem mestu bi bila strožja

Kadar otrokom preveč dovolimo, to hitro izkoristijo, vendar ni nujno, da so brez meja tudi bolj srečni. Morda težko opazuješ druge otroke, ki so zaradi tega še bolj sitni, starši nimajo časa zanje ... Treba je nekaj reči. Ali ne?

Morda res, vendar ne tako, da staršem očitaš, da bi ti znala bolje ukrepati. V osnovi vsi vemo, kako težko je biti dosleden – tako v življenju kot tudi pri vzgoji.

3 Ne dovoli si več tega!

Ja, točno tako. Odločne, moderne ženske se znajo postaviti zase in za svoje želje. Ne pustijo se zatirati in so brez dlake na jeziku. Teoretično vse to drži in je tudi povsem v redu.

V realnosti so stvari nekoliko drugačne. Svoji mami denimo ne poveš lastnega mnenja, ker je nočeš prizadeti. Tudi drugače se rada izogneš prepirom, ker se ti zdijo prenaporni. Torej: prigovarjanje drugim je sicer čisto prijazno, vendar pa ne smeš karati njihove 'strahopetnosti'.

4 Če boš vsak dan telovadila, boš shujšala

Vsakogar boli, če ga opomniš na pomanjkanje gibanja. Veliko ljudi pozablja, da lahko z redno vadbo pozdravijo tako bolečine v križu kot tudi druge težave.

In to rada poveš tudi drugim. Sama pa rada pozabiš, da enako velja tudi zate. Zato – konec s tem!

5 Ne kliči ga!

Po ločitvi je treba potegniti konec! Izbrisati vse telefonske številke. Na noben način ne smeš poklicati bivšega partnerja. Predvsem pa ne takrat, ko popiješ kozarček ali dva preveč.

Vsi pa vemo, da nasveti v tem pogledu ne pomagajo. Vsak mora iti skozi svoje tegobe. Pametni nasveti gor ali dol.

6 Ne delaj toliko!

Življenje je prekratko, da bi ga preživljali le v izpolnjevanju obveznosti. Včasih je treba enostavno dati vse štiri od sebe ...

Tako govorimo in tako tudi radi mislimo. Toda gorje, če nam to reče kdo drug. Delo hočemo opraviti do konca. Hitro pojasnjujemo, da je pač stvari treba narediti do konca. To seveda drži. Kljub temu pa se moramo opomniti, da mora ostati tudi še kaj prostega časa.

7 Ne očitaj si!

Jasno, to je lahko reči. Vsekakor ne pomaga, če mučimo sami sebe. Vsak dela napake. Treba jih je sicer popraviti, vendar paziti, da ne pademo v past prehude kritike do samih sebe. Vsega tega se dobro zavedamo.

Zakaj?

Ne, ker imamo tako dober pregled, temveč zato, ker si tudi sami težko odpuščamo. Pomembno je sicer, da smo samokritični in da včasih tudi kaj obžalujemo. Prav tako pa je tudi dobro, da nas kdo opomni, da moramo biti prijazni do sebe.

Preberi še: 6 velikih zmot o pravi ljubezni

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri