10 aktivnosti, ki jih lahko to jesen počneta skupaj (izbor naše pravkar zaročene novinarke)

Topli puloverji, kratki dnevi, vroč čaj in prelepa pokrajina ... jesen je brez dvoma čas za zaljubljene!

10 aktivnosti, ki jih lahko to jesen počneta skupaj (izbor naše pravkar zaročene novinarke) (foto: Profimedia) Profimedia
1. 11. 2017

Pa tudi za obujanje starih iskric, čeprav se na uredništvu še kako strinjamo, da se iskrice nikoli ne bi smele ugasniti.

Tu je torej seznam aktivnosti, ob katerih se bosta vnovič usodno zaljubila.

1. Obiščita tržnico in skupaj pripravita jesensko obarvano večerjo

Na meni postavita juho iz sladke buče in krompirja, rižoto z gobicami ter kakšno sladico iz kostanja, in sta na konju! Ne pozabita, da gre ljubezen skozi želodec!

2. Na kup pograbita listje ... in skočita vanj!

Vama vedno vsi govorijo, da sta preveč otročja? Naredita si uslugo in babici pomagajta pri grabljenju listja ... in ko je vajino delo opravljeno, se še temu primerno nagradita! Pripravljeni, na mestu, SKOK!

3. Naredita si šotor iz odej ...

... in imejta filmski večer. Saj vemo, filmi niso ravno vrhunec navdiha, pa vendar je izkušnja gledanja izpod odej nekoliko drugačna kot iz kavča. Poskusita!

4. Opazujta zvezde!

Na kup izberita vse odeje ki jih imata in se odpravita do bližnje jase. S seboj si prinesita še kuhano vino ali čaj ter se prepustita tišini opazovanja. Romantično!

5. Odpravita se v knjižnico!

In to z namenom! Med knjigami poiščita tiste, ki so vama bile od nekdaj pri srcu in iz njih preberita odlomke, ki so se vam vtisnili v spomin. Pobrskata lahko tudi med knjigami iz vajinega otroštva in se spoznata še iz druge perspektive.

6. S kolesom po vinskih poteh

Sončen dan izkoristita za potep s kolesom po naših vinorodnih poteh. Naključno potrkajta po vratih vinarjev in se pustita presenetiti!

7. Ustvarjajta!

Pa naj bo to rezljanje buč, peka sladkih jabolk, ali jesenska dekoracija hiše! Skupni projekti vaju bodo še bolj povezali!

8. Organizirajta degustacijo piv!

Čeprav je 'Oktoberfest' že davno mimo, lahko užitke ob 'craft' pivih podaljšata v jesen in si sama organizirata degustacijo posebnih slovenskih piv. Ne pozabita na prigrizke!

9. Odpravita se na potep v neznano!

Obujta si pohodniške čevlje in se odpeljita v neznano. Izbereta lahko gozd in se odpravita na raziskovanje pisane pokrajine!

10. Zadnji letošnji piknik!

Zakurita ogenj, kupita si penice, pripravita lesena nabodala in podoživita trenutek, v katerem vsi filmski junaki tako uživajo! Aja, pa javita, kako vama je šlo!

Pripravila: Kaja Milanič
Fotografije: Unsplash.com/Toa Heftiba, Jessica Ruscello, Jakob Owens, Magda Fou, Clarisse Meyer, Josh Felise

Preberi še: "Če gre za resnično ljubezen, so vzponi in padci v razmerju normalen pojav" (5 stopenj ljubezni).

Priporočamo tudi: TO je razlog, zakaj se otroci ločenih staršev pogosteje ločijo.