Stvari, ki jih morata narediti v tem letu (da bo vajina zveza še bolj trdna!)

Naj bo vajina zveza v letu 2018 še boljša in močnejša.

Stvari, ki jih morata narediti v tem letu (da bo vajina zveza še bolj trdna!) (foto: Unsplash/Dani Vivanco) Unsplash/Dani Vivanco
7. 1. 2018

Čeprav smo konec starega leta še zagnani, da se bomo pa tokrat v novem letu res držali zastavljenih zaobljub, po prvem tednu ali dveh vse pade v vodo.

Tokrat si jih poskusita zastaviti skupaj in se jih potrudita držati, da bosta tako kot posameznika kot tudi par skozi vso leto ostala močna.

1. Naj vama čas za intimnost postane prioriteta

Ko smo prezaposleni, kaj hitro pozabimo na osnovne življenjske potrebe, še posebej na potrebo po bližini in ljubljenosti. Ne izpustita časa samo zase, pa naj gre samo za crkljanje ali pa kaj več.

2. Skupaj počnita dobre stvari (vso leto!)

Ne samo za praznike, ampak skozi vso leto počnita dobre stvari. Bodita dobrodelna, osrečita druge ljudi, živali brez domov, otroke iz socialno šibkejših družin.

Pridružita se kakšni akciji kot prostovoljca. To vaju bo izpopolnilo kot posameznika, a hkrati tudi kot par. Ustvarita nove skupne spomine!

3. Ko sta skupaj, prenehajta zraven uporabljati še mobitel, tablico in ostalo tehnologijo.

Skupno preživljanje časa naj bo nemoteno. Že tako sta verjetno vsak po svoje zaposlena in zakaj ne bi tiste ure ali dveh prostega časa posvetila samo drug drugemu, brez zunanjih motenj?

Posvetita si polno pozornost in pozabita na tehnologijo.

4. Prizadevajta si za čustveno iskrenost

Pomembno je, da si izpovesta čustva, pa naj gre za tista najlepša ali pa nekoliko manj prijetna. Na tak način bosta lahko skupaj razrešila morebitno težavo in se še bolj povezala.

5. Prenehajta se pričkati

Če imaš resno težavo ali morebiti zamero do partnerja, je pomembno, da mu to tudi poveš, vendar se poskusi izogniti prepiru ali žalitvam.

Seveda je občasen prepir normalen, več pogostih (četudi manjših) pa lahko načne razmerje. Ko zaznaš, da bi lahko prišlo do prepira, se skušaj najprej umiriti in se vprašaj: "Se zaradi tega splača kaliti mir?"

6. Poslušajta drug drugega

Ko en govori, ni dovolj, da drugi samo avtomatično prikimava in čaka, da pride na vrsto za govor. Usedita se, si poglejta v oči in pozorno poslušajta drug drugega.

To je ena izmed najboljših stvari, ki jih lahko storita za svoje razmerje. Aktivno poslušanje je lahko izziv, vendar pa je zelo pomembno.

7. Manj se kritizirajta

Ko z nekom preživiš toliko časa, sčasoma preprosto spregledaš dobre stvari in značilnosti te osebe.

Namesto, da se osredotočaš na njegove slabe navade in jih kritiziraš, se opomni, kaj je bil razlog, da si se sploh zaljubila vanj. Nato mu to povej.

Pari, ki so skupaj dolgo časa, včasih pozabijo na komplimente. Letos se zato večkrat opomnita, kako pomembno je to za vaju in vajino razmerje.

8. Jejta premišljeno

Zaljubljenim parom ni treba dvakrat reči, da se uležejo na kavč, pokrijejo z odejo, si nastavijo film in privoščijo dostavo na dom.

Ne samo, da se lahko ta navada začne odražati na vajini tehnici, ampak lahko tudi zamudita vso zabavo, ki bi jo lahko doživela med pripravo jedi (ja, tudi, če ne znata kuhati, je lahko to opravilo še posebej zabavno).

Izberita kakšen dober (zdrav) recept in si pripravita romantično večerjo v dvoje kar doma.

9. Telovadita skupaj

Če še nista eden izmed danes zelo popularnih "fit parov", to postanita. Ni nujno, da telovadita skupaj, a izberita aktivnost, ki jo bosta lahko skupaj obiskovala oziroma izvajala (v naravi ali doma) in se pri tem spodbujala. Zabavno in koristno hkrati!

10. Znebita se skupne slabe navade

Če si delita navado, ki za vaju ni najboljša, si pomagajta. Namesto, da se spodbujata, se je raje znebita.

Odločita se, da bo to leto tisto, ko sta na primer skupaj odnehala kaditi.

11. Obravnavajta drug drugega tako dobro, kot obravnavata svoje prijatelje

Sčasoma se lahko zgodi, da postaneta drug drugemu samoumevna in se ne obravnavata več tako kot včasih. Kot pri družini, tudi pri partnerju domnevamo, da bo tako ali tako vedno tam in ko smo pod stresom, najbolj trpi ravno razmerje.

Vprašaj se, ali govoriš oziroma počneš partnerju stvari, ki bi jih tudi svoji najboljši prijateljici? Če ugotoviš, da ne, potem prilagodi svoje obnašanje.

In zapomni si: za spremembo navade je potrebno kar nekaj vaje, zato ne obupaj, če se stvari ne obrnejo čez noč.

12. Igrajta se

Ena izmed najslabših stvari odraslih je odsotnost prostega časa, časa za kratek popoldanski počitek in zabave. Spomnita se otroških dni, zabavajta se!

Pogovarjajta se v čudnem jeziku, izpuščajta čudne zvoke, rišita, sestavljajta sestavljanke in se igrajta igrice. Počnita skupaj nekaj kreativnega – vpišita se na kakšen tečaj, kuharski, plesni, lahko poskusita tudi s kvačkanjem, karkoli.

Razbijta rutino, saj vaju bo to zbližalo in poskrbelo za to, da vajino razmerje ne bo nikoli postalo dolgočasno.

Preberi še: 5 "srečno 2018" seks položajev za vrhunski začetek novega leta.

Priporočamo tudi: 5 VROČIH novoletnih zgodbic, za VROČE leto!