To se dogaja s tvojim telesom, če seksaš vsaj 1x na teden

Zagovorniki abstinence naj ta trenutek sedejo! Kajti zdrav seksualni odnos prinaša cel kup prednosti, ne glede na to ali si ženskega ali moškega spola.

To se dogaja s tvojim telesom, če seksaš vsaj 1x na teden (foto: Profimedia) Profimedia
28. 5. 2022

Če seksaš vsaj enkrat na teden (srčno upamo, da kaj več …), se bo dogajalo sledeče:

1. Zmanjšala se bo tvoja teža

Kilogrami se bodo topili, ker je seks vadba, ki kuri kalorije. Mišično krčenje med raznolikim spolnim odnosom, pri katerem s partnerjem preizkušata različne položaje, bo zajelo vse mišice telesa.

2. Zmanjšala se bo verjetnost bolezni srca

Če seksaš na teden več kot trikrat, se bo verjetnost za srčni infarkt ali kap zmanjša za polovico – zdrav seks za zdravo srce!

3. Čaka te manj prehladov

Če seksaš enkrat ali dvakrat na teden, ima tvoj imunski sistem boljšo obrambo, ker je v telesu večja vsebnost imunoglobina A.

4. Lažje boš prenašala občutek bolečine

Po orgazmu, ko je vsebnost spolnih hormonov v organizmu izredno visoka, se sproščajo tudi naravni endorfini, ki omilijo vse bolečine – od glavobola do migrene, pri ženskah pa se zmanjšajo tudi menstrualne bolečine.

5. Boljša bo kontrola mehurja

Delaš Keglove vaje? Če ne, jih začni, kjer koli in kadar koli. Enake mišice, ki jih z njimi treniraš, so aktivne tudi med seksom … njihova moč bo povečala užitek tvojemu partnerju!

6. Njegova prostata bo zdrava

Nekateri urologi vidijo povezavo med premajhnim številom ejakulacij in rakom na prostati, zato moškim predlagajo praznjenje večkrat na teden!

7. Manj bo možnosti za depresijo

Slaba volja, dnevne težave in stres, ki so vodilo v depresijo … seks jih odpravlja!

Preberi še: 9 erogenih točk, ki v njem sprožijo nebrzdano slo in To je najpomembnejše vprašanje, ki si ga moramo zastaviti v življenju

Priporočamo tudi: Kaj je po mnenju psihologov skrivnost trdnega razmerja?