Obstaja EN zelo zgovoren pokazatelj, da se je ZALJUBIL vate!

Ko se moški zaljubi, se med drugim namreč spremeni tudi ...

Obstaja EN zelo zgovoren pokazatelj, da se je ZALJUBIL vate! (foto: Profimedia) Profimedia
26. 5. 2021

... način njegove hoje!

Ženske pogosto le s težavo razberemo občutke moških, kar še posebej velja na začetku razmerja, ko še nismo popolnoma prepričane, ali smo ga že osvojile ali pa se nam želi le elegantno izmuzniti.

No, nedavna raziskava, objavljena v reviji Plos One, razkriva, da zaljubljeni moški ob ženski, ki mu je ukradla srce, hodi počasneje.

V raziskavi je sodelovalo 22 moških in tisti, ki so bili zaljubljeni, so med sprehodom s svojo boljšo polovico hodili počasneje ter prilagajali ritem in hitrost svoje hoje njeni.

Za primerjavo: kasneje so se ti isti moški sprehajali s svojimi prijatelji (tudi ženskega spola), pri čemer hitrosti svoje hoje niso spreminjali oziroma prilagajali.

Kot so še dodali raziskovalci, naj bi to bila tudi reprodukcijska strategija moških.

Namreč, ker je moški tisti, ki upočasni svojo hojo, ženski prihrani potencialno povečano porabo joulov (kalorij), do katere bi prišlo, če bi bila ona tista, ki bi zaradi njega morala hoditi hitreje.

Z drugimi besedami: moški svojo hojo upočasni zato, da lahko ti "prihraniš" vso energijo, ki bi jo sicer porabila za pospešitev, za posteljne užitke in posledično spočetje otroka.

Iz energijske perspektive je to pričakovani izid, glede na to, da je ženski reprodukcijski sistem občutljiv že na manjše energijske motnje, kar lahko omeji delovanje jajčnikov, poudarjajo pri raziskavi.

Z namenom, da bi "zaščitil" plodnost ženske, bi naj moški torej upočasnil hojo, a le pri tisti, s katero je v romantičnem razmerju.

Pripravila: N. Š.

Preberi še: Moški pravijo, da je TO najbolj SEKSI ženska pričeska!

Priporočamo tudi: To je RAZLOG, zakaj ženske po tridesetem vse pogosteje zapuščajo moške