To je zagotovo najslabši prvi zmenek vseh časov!

Prvi zmenki so lahko malce negotovi, nerodni, tudi malce smešni in čudni. Včasih pa že v prvi minuti gre vse tako narobe, da skušaš čimprej najti izhod v sili.

To je zagotovo najslabši prvi zmenek vseh časov! (foto: Profimedia) Profimedia
6. 12. 2017

En primer zelo slabega zmenka je na Twitterju predstavila ameriška pisateljica Kelly Fine, ki je med večerjo v suši baru imela možnost slišati pogovor med moškim in žensko na prvem zmenku. Njun pogovor je nato sproti komentirala na svojem Twitter računu in v parih minutah so njeni tviti dobili ogromno odziva. Razlog pa se skriva v skrajno neprijetnem moškem sogovorniku. Pogovor med parom je namreč potekal takole.

Moški:

»Jaz ne berem menijev. Naročil bom za oba.«

Uf. Pa smo mislile, da je obdobje, ko ženske nismo imeli pravice odločati o ničemer, že mimo.

Menija ne želi, potem pa prične zasliševati natakarico,ali imajo točno določeno vrsto jedi in ko natakarica odgovori, da želene jedi nimajo, moški odvrne:

»To bo sedaj velik problem. To bi moral vedeti že vnaprej …«

Njegovo nezadovoljstvo in nesramnost se ne konča v tej točki. Natakarica ju vpraša, kakšno vino želita piti, moški pa nataknjeno odgovori:

»Ne, vem. Ti si profesionalka, ti povej, katero vino morava izbrati.«

Končno se spomni, da bi lahko tudi svojo spremljevalko vprašal, kakšno vino si želi piti. Ta mu odvrne, da si želi naročiti riževo vino, njemu odgovor očitno ni všeč, saj ji pove:

»Dragica, res ne morem sprejemati odločitev za oba. Kateri vino bi torej pila?«

Želje ženske so bile očitno »preslišane« in moškega, ki gladko zavrača samostojnost in možnost sprejemanja odločitev, res ne rabiš.

Namesto, da bi se moški potem posvetil ženski nasproti njega, je še vedno vztrajal pri nadlegovanju osebja zaradi jedi, ki je nimajo v ponudbi. Sedaj je z vprašanji nadlegoval še šefa kuhinje ter še eno natakarico. (Na tej točki se nam punca že smili.)

In  ko končno prispe njuna hrana (čeprav med jedmi ni njegove najljubše!), vse skupaj postane še bolj neprijetno. Ženska vpraša moškega, če ji lahko pove, katero jed ima pred sabo, moški pa ji odvrne:

»Ne. Samo pojej.«

Ženska je nato v roke prijela palčke, da bo pričela jesti, moški pa je zamahnil po njeni rokah in dejal:

»Sušija nikoli ne ješ s palčkami!«

Čudi nas, da ženska v tej točki ni vstala in odkorakala skozi vrata. Moški je očitno pravi neandertalec brez osnov lepega vedenja.

Pričakovali bi, da je moški do sedaj pa res že prebolel dejstvo, da v ponudbi nimajo njegove najljubše jedi.

Ne, žal ne. K mizi je namreč prišel lastnik restavracije, ki je mimogrede prijatelj ženske, ki je na zmenku, in moški ga takoj vpraša:

»Zakaj v ponudbi nimate jedi iz školjk?«

Joj, ali lahko že preboli?!

Na tej točki se je zapis pogovora končal in samo upamo lahko, da je ženska ob koncu našla svojo notranjo Beyonce in rekla:

»Boy, bye!«

Pripravila: Tamara Bastarda

Vir: diply.com

Foto: GIPHY

Preberi še: "Kako sem svoj libido vrnila na raven 18-letne sebe" (izpoved mlade Slovenke)

Priporočamo tudi: 8 TOP trikov za BLEŠČEČ make up (December, pozdravljen!)