To je recept, da bo vajin odnos (znova) gorel od sladkosti

Ko začetna neučakanost popusti, lahko postane intimno življenje kot vožnja po zglajenih tirnicah. Ukrepajte pravočasno, da se ne ujamete v prijetnem, a vedno istem seksualnem plesu.

To je recept, da bo vajin odnos (znova) gorel od sladkosti (foto: Profimedia) Profimedia
26. 3. 2017

Se še spomnite začetnih dni in mesecev, morda celo let svoje daljše zveze? Če ste pozabile, naj vas spomnimo, kako vas je razganjalo.

Srce vam je utripalo hitreje kot metulju s polnim teleščkom steroidov, in že ob bežnem pogledu na izboklino njegovih ‘kavbojk’ ste si začele gristi spodnjo ustnico, s čimer ste želele utišati napeto pričakovanje in domišljijo, ki sta drveli svojo pot.

Skratka, tako vas kot njega sta strast in vnema nenehoma razganjala in nestrpno sta pričakovala trenutke, ko bosta spet skupaj. Sama, seveda.

Če se po nekaj letih sprašujete, kam so izginili vsi tisti vražji, na moč vznemirljivi občutki, vse tisto ščemenje in adrenalinsko mravljinčenje po žilah, ki vam je poganjalo kri in do onemoglosti dvigalo srčni utrip, vam bo prišlo prav nekaj namigov za vsaj delno obnovitev skoraj pozabljenih užitkov v razpenjenem morju naslade.

Najprej malo tolažbe. Izginotje začetne zagnanosti je povsem običajno in ga ne smete pripisovati vaši ali njegovi ohlajenosti. Vzrok se skriva v preprostem dejstvu, da je v vajinem odnosu nekdanji gon po prepovedanem zamenjala domačnost, raziskovalni duh pa je bil že davno potešen in je sčasoma usahnil.

Po neštetih neprespanih nočeh in razburljivih dnevnih urah, ko sta si ukradla trenutke za svoje intimnosti, ali ko sta celo zaradi jutranjega potovanja v nebeške višave užitka zamujala na delo, sta do podrobnosti raziskala svoji telesi in zarisala na anatomsko mapo najbolj vroče in vznemirljive postaje, na katerih drug pri drugem nezmotljivo dosežeta želeni učinek.

Pobožaj in poljubi tu, stisni in pritisni tam, pa sta že sredi potovanja v deželo orgazma.

Ko postane vse znano in zanesljivo, se žal človek poleni in se po liniji najmanjšega odpora izogne eksperimentiranju z drugačnimi prijemi, ali morebitnemu razbijanju raznovrstnih tabujev.

Z drugimi besedami lahko to resnico strnemo tudi takole: vaše spolno zadovoljstvo se je dvignilo v višje nadstropje, medtem ko so vajina nagajivost, želja po novostih in napeto pričakovanje skočili skozi okno.

Če ste se znašle v takšnem razmerju in želite ponovno zdrveti z nekdanjo silovitostjo po poteh naslade, natočite v rezervoarje oplemeniteno visokooktansko gorivo, s katerim bosta vajina motorja postala konkurenčna in se bosta lahko vrnila v igro, ki se ji reče nepredvidljivo užitkarstvo.

1 Zaigrajte na moč

“Moja partnerka ni posebej visoke postave, pravzaprav po nenapisanih, a veljavnih merilih sodi med majhne ženske, toda ko jo preplavi strast, zmore presenetljivo veliko moči,” je razložil 27-letni Brane iz Radovljice.

“Naj pojasnim z enim od mnogih primerov. Med umirjenim poležavanjem na kavču pred televizorjem me je nenadoma zajahala, me povlekla za lase, da mi je obrnila glavo k njenemu obrazu, in odmaknjeno kot v transu odločno povedala, naj se je lotim takoj in tam.”

Močan in nepričakovan ‘napad’ je jamstvo, da se bodo rjuhe v hipu vnele. Veste, zakaj? Nekoliko rokoborski prijem je v nasprotju z običajnim pristopom, ko se partnerja v zanosu čutnosti lotita ‘posteljne telovadbe’ z nežnim ljubkovanjem in čutnimi dotiki.

Bolj groba (nikakor pa boleča) tehnika vžge ravno zaradi drugačnosti, ki spontano prebudi pred meseci ali celo leti zaspalo vznemirjenost in vzbudi radovednost, kaj bo sledilo.

Pridne punčke (po pravilu) naj ne bi bile grobe v postelji, zato bo vaša nova podoba divje in napadalne tigrice, ki ne kaže znamenj, da se bo pustila udomačiti, na moč dražljiva za oba.

Mnogo moških trdi, da so nekoliko grobe poteze ženske bolj erotične od nežnega ljubkovanja. Takšne trditve seveda ne morejo biti razlog, da se spremenite v sado-mazohistke. V predigro vnesite le nekaj sprememb.

Namesto da z jezikom drsite po robovih njegove ušesne školjke, ga nagajivo rahlo ugriznite v uho ali vrat, med spolnim aktom pa zarinite nohte v njegovo zadnjico nekoliko globlje kot običajno.

Ali pa v položaju, ko boste zgoraj, zgrabite njegovo glavo, jo pritegnite k sebi in zarinite njegov nos v svoje prsi. Učinek vas bo prijetno presenetil, saj vas bo njegov ‘prijateljček’ strumno pozdravil kot pokončen vojak na straži.

2 Kratko in sladko

Bi radi zavili na hitri vozni pas ceste, ki vodi do divje in nagajive noči? Potem vključite v svojo intimo najbolj divjo in eksplozivno akcijo – seks na hitro.

‘Brzinca’ si privoščite takrat, ko imata oba na razpolago ure in ure za počasno potovanje v deželo čutnosti. Naglica je neverjeten afrodiziak, še bolj pa draži nujnost, da se morata zadovoljiti takoj.

kuiki

Ne verjamete? Prikličite si v spomin situacijo, ko sta bila s partnerjem nekaj dni ločena. Na primer zaradi službenega potovanja, ali morda obiska bolnega sorodnika. Ob ponovnem snidenju vaju je zajel hudournik strasti, ki je grozil, da vaju nekontrolirano odnese. In nazadnje sta se rešila s hitro, silovito, nekajminutno akcijo.

Se sprašujete, kako lahko ‘umetno’ ustvarite potrebne pogoje, ko pa sta se videla še pred nekaj urami? Ptujčana Alenka, 27, in Andraž, 28, pravita, da si pomagata s stavko.

“Občasno, ko želiva pri sebi vzbuditi občutek nujnosti, ki dviguje napetost in željo, za nekaj dni izbriševa seks z najinega urnika. Več se druživa s prijatelji, čas, ki bi ga sicer preživela skupaj, izkoristiva za opravke, ki jih že dolgo odlagava, jaz več berem, obiščem prijateljico, ki ji že dolgo obljubljam, da se dobiva na kavici, Andraž pa gre spet s starimi prijatelji na kakšno tekmo, ali zavije do kluba modelarjev in poklepeta z nekdanjimi kolegi. Ko sva potem čez dan ali dva sama, kar trgava obleko drug z drugega, in še preden končava s slačenjem, sva že tik pred orgazmom,” je žarela Alenka.

Vzrok za takšen učinek hitre združitve je v zanikanju potrebe drug po drugem, prostovoljno odrekanje pa krepi še duh po nagajivosti in nenavadnosti.

3 "Smrtna obsodba"

Nikakršnega dvoma ni, da so moški vizualne osebnosti, saj jih lahko pogled na žensko vzburi v delčku sekunde. Presenetljivo dejstvo, ki ga lahko dodamo pomenu oči in videnega, pa je, da jih lahko enako močno draži tudi tisto, česar ne vidijo. V anketi je to potrdilo kar 69 odstotkov moških.

Zatrdili so še, da ne bi imeli nič proti, če bi jim partnerka v postelji zavezala oči. ‘Obsodite’ ga torej na smrt, prizorišče eksekucije pa naj bo seveda žimnica.

Razlaga je preprosta. Odvzem vida med intimno igro pomeni za moškega izgubo kontrole nad dogajanjem, negotovost, kaj ga čaka, pa ga divje stimulira.

Hkrati velja zanj isto pravilo kot za slepe ljudi. Izostrijo se drugi čuti, še zlasti dotik in okus. Četudi boste izbrale ustaljene, že mnogokrat preizkušene seksualne položaje, jih bo vaš ljubi s prevezo na očeh čutil kot nove in čutno mnogo bolj okrepljene.

Svoje bo dodal še element negotovosti, saj ne bo videl, kaj mu pripravljate. Igra s prevezo za oči vam istočasno omogoča, da počnete z njim, kar vas je volja, in ga dražite na vse mogoče načine. Na koncu mu ne pozabite v roke stisniti še kakšnega od vaših šalov iz predala, da tudi on vam preveže oči. Lahko na lepši način potrdite rek, da je ljubezen res slepa?

Ljubezen

4 Brez zadrege

“Moški se zelo radi hvalimo s pogostnostjo samozadovoljevanja, vselej ko postavimo kakšno vprašanje na temo solističnega užitka ženski, pa zagledamo na njenem obrazu rdečico zagate. To nas izdatno vleče, da bi o tem izvedeli več. In jo videli na delu,” je odkril 29-letni Peter iz Brežic.

“Moral sem se krepko potruditi in šele po letu dni sem pripravil svojo partnerko, da mi je končno omogočila ogled njene predstave. Opravila je sramežljivo, v spodnjih hlačkah, in s prsti zdrsela ob robu perila, saj je pazila, da se ne bi preveč razkrila. Kljub temu je bilo njeno samozadovoljevanje zame ena najbolj vročih scen v najinem intimnem življenju.”

Bo krepko držalo. Hočete ali ne, gledati žensko, ki se sama pripelje do vrhunca, je za moške enako srednjeveškemu misteriju.

Počutijo se vzvišene, kot so se pred stoletji počutili redki izbranci, ki so jih vpeljali v skrivne obrede. Največja dražljivost intimnih trenutkov ob samozadovoljevanju je skrivnost ženskih odzivov, ki so od ženske do ženske lahko popolnoma različni.

Moški seveda vedo, da se ženske prav tako samozadovoljujejo, vendar ženske o tem kljub naprednemu 21. stoletju ne govorijo. Zato je solistični užitek zanje skrivnosten in neizmerno dražljiv.

S predznakom prepovedanega

Z nekaj drznosti lahko hitro spremenite razpoloženje.

  • Vsak seksualni položaj izven klasičnega misionarskega si že lahko pridobi etiketo prepovedanega. Če se le malo potrudite. Obstajajo pa seveda položaji, ki imajo vgrajenega nekaj več ‘greha’ kot drugi.
  • V svetu moškega razmišljanja boste v trenutku poskočile za pet, šest mest na njihovi vrednostni lestvici, če boste pokazale vsaj malo ‘pokvarjenosti’, če pa boste ignorirale kak splošno razširjen seksualni tabu, boste že za ducat stopničk višje.
  • Z odkritostjo in drznostjo lahko vsak spolni položaj naredite za spotakljivega, ki nosi predznak prepovedanega. Za primer vzemimo oralno zadovoljstvo. Običajno se ga lotite leže na postelji, kajne? Poskusite drugače. On naj stoji, ve pokleknite in začnite z zanj čarobnim opravilom ust in jezika, pri tem pa drzno obrnite glavo navzgor in ga glejte v oči. Zaradi nepričakovanega očesnega stika ga bo spreletel dodaten srh zadovoljstva, večji užitek bo zanj dodatna motivacija za nadaljevanje, ve pa boste kot seksualna partnerka v njegovih očeh hudo pridobile. Enostavno, kajne, le nekaj domišljije potrebujete.

Napisala: Petra Potočnik

Preberi še: Neprecenljiv nasvet, kako utrditi zvezo, da vama bodo vsi zavidali