To je PRAVI razlog, zakaj moški nočejo nositi kondoma (in NE zato, ker občutek ni isti)

Ne, tvoj moški se kondomu ne izogiba zato, ker je brez njega seks boljši, ampak ...

To je PRAVI razlog, zakaj moški nočejo nositi kondoma (in NE zato, ker občutek ni isti) (foto: Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo) Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo
26. 3. 2023

Zdi se, kot da je kondom strašljiva pošast, ki se ji moški skušajo izogniti v velikem loku (in o kateri nihče ne želi govoriti).

Najprej sem mislila, da je razlog očiten: za moške je seks brez kondoma boljši. Čeprav lahko razumem argument, pa se mi zdi kot ženski vendarle ogaben. Očitno jim je užitek pomembnejši od našega zdravja.

A vendar še zmeraj nisem bila zadovoljna z razlago. Potrebovala sem nekaj več. Nato pa sem po dolgem premisleku spoznala, da se za njihovimi razlogi skriva nekaj več. Kar sem našla, je veliko bolj kompleksno, kot sem si predstavljala. Presenetljivo za to niso krivi le moški.

Preveri, kaj so pravi razlogi, zakaj moški ne želijo nositi kondoma.

Moški so seksualno ignorantski. Naprej poglejmo spodnja dva izgovora in kaj kmalu boš videla, da preprosto nista resnična.

Izgovor 1: "Kondom je pretesen."

Kondomi ne bi smeli boleti. V kolikor mu je v njem neudobno, obstaja možnost, da ga ne uporablja pravilno.

Izgovor 2: "Izvlekel ga bom, preden mi pride.

V kolikor še tega ne veš, imamo zate novico: metoda izvleka ni zmeraj zanesljiva in z njo lahko moški še zmeraj oplodi žensko. Predsemenska tekočina prav tako vsebuje spermo in že ena kapljica je lahko dovolj.

Si kdaj mentalno vzburjena, tvoja vagina pa se ne odziva? (RAZLOG + kako si pomagati)

A to še ni vse. Kondomi namreč ne preprečijo le neželeno nosečnost, ampak tudi spolno prenosljive bolezni.

Kar je najbolj zanimivo, je tretji izgovor: "Če se ustavim, da si nadenem kondom, bom izgubil erekcijo."

Zakaj bi moški zaradi tega izgubil erekcijo? Na tej točki verjetno misliš, da je prav kondom skrivni sovražnik erekcije. Pa ni tako.

Skrivni sovražnik erekcije je pravzaprav toksična moškost.

Kaj je prvo, na kar se spomniš, ko pomisliš na možatega moškega? Mišice? Velik penis? Seks z mnogimi ženskami? Kakršnakoli je tvoja ideja o možatem moškem, gotovo ne vključuje kondoma.

Resnica je, da je možat moški fantazija.

Ideja možatega moškega poenostavlja seks. Možat moški je tipičen moški, ki ga vidiš v pornografskih filmih. Ni mu mar za čustva, čustveno stanje, družbene pritiske ali celo žensko, ki leži ob njem. Ne, možat moški je zmeraj pripravljen na seks (karkoli drugega je nesprejemljivo). Reči ne seksu je kot greh, hujše od tega, da si morilec.

Zdaj pa pomisli na moške, ki te obdajajo. Le redko kateri se približa tej fantaziji. Resnični moški so na področju seksa prav tako ranljivi. Niso zmeraj pripravljeni na seks, nimajo zmeraj erekcije in seksa v razmerjih ne postavljajo vedno na prvo mesto. Resnični moški se občasno počutijo negotovo, še posebej, ko seksajo z žensko, ki jo ljubijo.

Ali je za moške občutek v vagini DRUGAČEN po tem, ko ženska rodi? (ODGOVOR strokovnjaka)

"Fantazija možatega moškega" ti je ves ta čas lagala, saj daje vtis, da je seks enostaven. Pa čeprav je daleč od tega.

Mnoge stvari vplivajo na seksualne zmogljivosti moškega: njegova leta, alkohol, povezanost s partnerjem in celo njegovo duševno stanje. Kar kompleksno, kajne?

Moški nujno niso sami krivi v svoja prepričanja: družba v njih že od mladosti spodbuja (nerealno) fantazijo možatega moškega, ki ostane zasidrana v njihovih možganih.

A vendar smo vsi tukaj odrasli. Moški morda že res niso odgovorni za družbene fantazije, so pa vsekakor odgovorni za oblikovanje svojih vrednost, raziskovanje o seksualnosti in izobraževanje. Konec koncev, v kolikor si dovolj odrasel, da lahko seksaš, si tudi dovolj odrasel, da se lahko soočiš s posledicami.

Povzeto po Claire Lowe

Pogoltneš ali izpljuneš? 6 dejstev o SPERMI, zaradi katerih boš naslednjič dvakrat premislila