6 znakov, da je tvoj partner PRAVKAR seksal (in to NE s tabo!)

Ko se partner brez posebnega razloga začne obnašati nekoliko čudno, navadno podvomimo v njegovo zvestobo. Kako se lahko prepričaš, da si ti njegova ena in edina?

6 znakov, da je tvoj partner PRAVKAR seksal (in to NE s tabo!) (foto: Unsplash/Tyler Nix) Unsplash/Tyler Nix
2. 1. 2021

Bodi pozorna na teh 6 zgovornih znakov:

1. Ni mu do seksa.

Seksualno poželenje in vzburjenje izvirata iz hipotalamusa, kjer se nahaja vrsta povezav in se odvijajo številne kemijske reakcije, ki telo pripravijo na seks.

Čeprav velja, da imajo moški neskončen apetit in željo po seksu, dejansko obstaja manjša verjetnost, da si bo tega želel, če je to počel nekaj ur nazaj. Tukaj ne gre za tisto, ko ležita v postelji in si želita vse skupaj ponoviti. Namreč, sprememba okolja in močan orgazem lahko pustita libido na dnu.

2. Je bolj drzen.

Če je pred kratkim seksal, bo imel večjo željo po bližini.

3. Je bolj pozoren.

Ta je precej logična: če se kar naenkrat pojavi z nepričakovanim darilom, pa tega nikoli prej ni počel, imaš lahko upravičen razlog za sum. Krivda ga namreč razžira. Njegova darila so dražja in podarjena brez posebnega razloga. Poljublja te in te ves čas gleda. Počuti se krivo in želi to prekriti tako, da postane romantičen.

4. Naenkrat spremeni razpoloženje.

Nezvesti ljudje imajo pogosto slabo vest, kar jih privede do tega, da kar naenkrat spremenijo razpoloženje. Postal bo prijazen in pozoren, že kmalu zatem pa te bo krivil za nekaj, kar si po njegovo storila narobe.

5. Je srečnejši.

Limbični sistem, ki se nahaja globoko v možganih, je bolj aktiven, ko prejmemo kakšno nagrado. In točno ta sistem se aktivira med seksom, jemanjem drog ali igrami na srečo – v bistvu vedno, ko počnemo nekaj, v čemer uživamo. Seks prav tako poveča proizvodnjo hormona dopamina, ki je povezan z užitkom.

6. Je zelo zaspan.

Po seksu se telo želi spočiti (zato je tudi dober, če imaš težave s spancem ;)).

Prirejeno po: 6 signs that your partner has just had sex (and not with you)

Preberi še: "Na božični večer me je kot strela z jasnega zadelo, da me zapušča" (resnična zgodba)

Priporočamo tudi: Bodi dekle, kakršno bi si želeli imeti vsi njegovi prijatelji (TO naredi)