Ti in tvoj fant: Si krotilka trme?

Tvoj dragi je trmast kot mali bikec – tebi se zdi, da brez vzroka – in seveda si želiš, da bi nehal trmariti in da bi se pogovorila kot dve zreli osebnosti. Kako se tega lotiš ...

Čudovito življenje (foto: NC) NC
13. 11. 2011

Počakaš, da ga mine

Ko tvojega dragega prime trma, stisneš jezik med zobe, se umakneš in počakaš, da ga mine, potem pa se z njim skušaš lepo v miru pogovoriti in izvedeti, zakaj je tako brezglavo trmaril.

Ko se umiri, ti tudi on lažje pove, kaj ga je 'pičilo'.  Tako se vedno lahko pogovorita ne da bi se sprla ali oba trmarila kot dva mala bikca, saj ne bi s tem rešila nobene težave, verjetno bi jo le poglobila.

Če se tudi tvoj fant strinja, da je takšno reševanje trme in prepirov najboljše, potem je prav, da se tega držita. Ko boš trmasta ti, bo on naredi enako.

Pomaga pa še nekaj – razumevanje, objem, poljub in to, da mu poveš, da ga razumeš in da veš, da ima tudi on kdaj slab ali trmast dan.

Če boš razumevajoča, se ti bo vedno bogato obrestovalo.  Morda bo tvoj 'trmarček' potem trmasto vztrajal, da te pelje na nepozabno avanturo. Takrat pa ti nikar ne zganjaj trme, ampak obleci zapeljivo krilce in uživaj trmasto božanski večer.

Sprašuješ ga, kaj ga je prizadelo

Tvoj dragi morda ni največja trma na svetu in ne trmari kar v tri dni, če pa že, je to takrat, ko ga kaj zares močno prizadene. Takrat postane ledeno nedostopen in čas je, da ga čim prej 'ogreješ'.

Vendar se nikar ne zapodi v akcijo kot slepa kokoš. Najprej malo počakaj in razmisli. Medtem daš čas tudi njemu, da premisli še sam. Šele nato postavi vprašanja.

Tako bosta na bolj miren način prišla do srži njegove globoke trme, ki po navadi sploh ni povezana s tistim, zaradi česar sta se sprla.

Ko ugotovita, kaj je tisto, kar ga je spremenilo v malega bikca, je vse čisto preprosto - pogovorita se. O vsem. O bolečini, o vzroku, o prepiru ...

Sledi obvezen objem.

Foto: NC

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri