Terapevtka za spolne odnose razkrije 7 pravil, ki bi jih moral upoštevati vsak par

Spolni odnosi so izredno kompleksni in včasih so potrebne smernice, ki pomagajo, da oba udeležena doživita maksimalni užitek.

Terapevtka za spolne odnose razkrije 7 pravil, ki bi jih moral upoštevati vsak par (foto: Profimedia) Profimedia
23. 4. 2018

Doktorica Karen Gurney, klinična psihologinja in terapevtka za spolne odnose, pravi, da bi vsi pari morali vedeti 7 zelo pomembnih stvari o seksu.

1. Seks zagotovo niso samo orgazmi ampak ...

Nobenega razloga ni, da bi morale ženske med seksom doživeti manj orgazmov kot moški, čeprav skoraj vsaka ženska to sprejme kot del spolne izkušnje. To se lahko spremeni, če se spolni odnos ne zaključi takoj, ko ena izmed vključenih oseb doživi orgazem, prav tako lahko pomaga tudi preizkušanje različnih tehnik in ne le tista, ki sta jo oba "navajena".

2. Bolečina ni okej.

Veliko žensk misli, da je bolečina spremljajoči del prvih izkušenj s spolnimi odnosi. Resnica pa je, da dokler si dovolj vzburjena in sproščena, bolečina ne bi smela biti prisotna. V kolikor so spolni odnosi večkrat boleči, moraš obvezno obiskati ginekologa oziroma ginekologinjo.

3. "Normalno" ne obstaja.

Kadar govorimo o pogostosti spolnih odnosov, fantazijah in interesih, ne bi nikoli smeli govoriti o tem, kaj je "normalno" in kaj ne. Samozavest in užitek pri spolnih odnosih temeljita na raziskovanju, novostih in raznovrstnosti, zato se poslovi od splošno sprejetih norm in se podaj na pot odkrivanja.

4. Komunikacija je zelo pomembna.

Seveda komunikacija ni nujno verbalna, ampak v vsakem primeru vama lahko pomaga, da je spolni odnos čudovita izkušnja za oba. Verbalno ali neverbalno namreč lahko sporočaš, kaj ti je všeč, kaj te vzburja in kaj dejansko potrebuješ. Zmožnost pogovarjanja o spolnih odnosih je pomemben korak v razvijanju zdrave zveze med dvema osebama.

5. Kakšen pomen ima spolni odnos brez penetracije?

Seks s penetracijo je le majhen kamenček v mozaiku možnosti v spolnih odnosih. Sedaj namreč vemo tudi to, da pari, ki v spolne odnose ne vključujejo različnih metod, posledično doživijo manjši užitek. Včasih je dobro malce popestriti zadeve. ;)

6. Kaj pomeni biti dober v postelji?

Nemogoče je biti "dober" v nečem, kar se zgodi med dvema osebama, kajti vedno je vmes ogromno faktorjev, ki vplivajo na končni izid (izkušnje, znanje, udobje in samozavest). Prava seksualna samozavest prihaja iz tega, da se dobro počutiš v svojem telesu, da si ponosna na svoje spolne interese in da lahko svoje želje tudi izraziš.

7. Nič ni narobe, če kdaj z mislimi odtavaš stran.

Čeprav je popolna osredotočenost med spolnim odnosom nek ideal, ki ga vsi želimo doseči, pa ljudem misli včasih kljub temu pobegnejo.

In to je popolnoma normalno.

Za nekatere ljudi to lahko sicer pomeni, da je seks bolj neroden in tudi nivo vzburjenosti lahko hitro upade. Glede na to, da danes vsi stremijo k bolj čuječe naravnanem življenju, bi to lahko bila rešitev tudi takrat, ko med seksom začnemo premišljevati, kaj vse nas naslednji dan čaka v službi.

Prirejeno po: cosmopolitan.com

Foto: Profimedia

Preberi še: Teh 36 vprašanj ustvari takšno intimno bližino, da se bosta zaljubila!

Priporočamo tudi: Poglej, kaj si moški v resnici mislijo, ko jim pošlješ svoje gole fotke