Telesna govorica ti pove, kdo se laže in kdo ne

Zasliševalci vedo, da večina komunikacije ne prihaja od besed, temveč od telesa. Nauči se poslušati z očmi, da boš lahko bolj zaupala svojim ušesom!

Telesna govorica ti pove, kdo se laže in kdo ne (foto: Profimedia, getty images, gillian laub) Profimedia, getty images, gillian laub
4. 4. 2014

Očesni stik

Normalno

Robin Roberts in Michelle Obama

Zadovoljni, zainteresirani ljudje obdržijo dober očesni stik skozi večino pogovora. Občasen pogled stran ali za trenutek zaprte oči so nekaj čisto normalnega.

Ni vredu

Bethenny Frankel in Vinny Guadagnino

Neiskreni ali nervozni ljudje se bodo izogibali neposrednega stika ali pa bodo svoja čustva poskušali zamaskirati s pretiranim buljenjem.

Pozornost

Normalno

Julianne Hough in Drew Barrymore

Ko si ljudje zares želijo govoriti s tabo, ne bo nič zmotilo njihove pozornosti – lahko se za trenutek obrnejo stran, a se bodo takoj zatem spet k tebi.

Ni vredu

Amber Heard in Chelsea Handler

Zadržani ali nervozni ljudje bodo našli tisoč in eno motnjo, ki bo za trenutek okupirala njihove misli in zmanjšala stres. Igrali se bodo z lasmi, obleko, nohti ...

Izraz na obrazu

Normalno

Jennifer Lopez

Ko ljudje nekaj pripovedujejo, bi moral izraz na obrazu slediti zgodbi, medtem ko bodo poslušalci njihove nasmeške, začudenje, jezo ali strah čutili kot resnico.

Ni vredu

Mallory Hagan

Ljudje, ki jih ne zanimaš, bodo do tebe vedno ali preveč prijazni. Smejali se bodo le z usti, z očmi pa ne. Lažnivci se glasno krohotajo v neprimernih trenutkih.

Drža

Normalno

James Franco and Jimmy Kimmel

Ko se ljudje zares posvetijo pogovoru, sedijo vzravnano, a sproščeno in so obrnjeni proti sogovorniku ter se občasno nagnejo v njegovo smer, da bi se mu zaupno približali.

Ni vredu

Cate Blanchett in Jimmy Fallon

Ljudje, ki se nagibajo nazaj ali sedijo na enem robu stola, so morda celo zdolgočaseni, zagotovo pa se poskušajo izogniti temi pogovora. Prekrižane roke in noge pomenijo dodatno mejo.

Geste

Normalno

Ashley Greene

Ko te hočejo ljudje povleči v zgodbo, v katero verjamejo, uporabljajo glas, roke in telo, kot da bi podoživljali tisto, kar ti govorijo, vsi njihovi gibi pa so popolnoma usklajeni.

Ni vredu

Teresa Guidice

Težko bi bilo pripovedovati resnično zgodbo, ne da bi ob tem enkrat samkrat premaknili roke ali telo, razen ... če govorimo o nečem, kar nas ne zanima – uporabna informacija, ko ga sprašuješ o njegovi bivši.

Prevedla in priredila: Tina Torelli