TEH stvari zanj nikoli NE naredi (tudi, če si noro zaljubljena vanj)!

V ljubezni ni univerzalnih pravil, a obstajajo določena, katerih bi se morala zavoljo svoje osebnosti in integritete držati.

TEH stvari zanj nikoli NE naredi (tudi, če si noro zaljubljena vanj)! (foto: Profimedia) Profimedia
28. 4. 2018

Ko smo zaljubljeni, smo za drugo osebo pripravljeni storiti marsikaj. A bodi pozorna: nekaterih stvari namreč za svojo ljubezen pod nobenim pogojem ne bi smela narediti. To so tiste stvari, ki te delajo takšno, kakršna si. In ne smeš si dovoliti, da jih spreminjaš zaradi nekoga drugega.

Teh 11 stvari nikoli NE naredi zanj:

1. Ne znižuj svojih standardov in ne odstopaj od svojih sanj. Ni ti treba izbirati med kariero in ljubezenskim življenjem. Ne, dejansko ti ni treba. Če ti on preprečuje ali onemogoča, da bi dosegla svoje cilje, ga zapusti. In si najdi nekoga, ki te bo podpiral.

2. Ne odloči se za izgubo kilogramov samo zaradi njega. Če želiš biti športno aktivna in se zdravo prehranjevati, to naredi – a ne zato, da bi mu bila bolj privlačna, ampak zaradi sebe.

3. Ne počni stvari v seksu, ki ti niso všeč. Ne dovoli mu, da v tebi vzbudi slabo vest, zaradi katere boš privolila (recimo) v analni seks. Če te ima resnično rad, te ne bo silil, ampak bo zadovoljen s tistim, kar mu imaš za ponuditi.

4. Ne "odpiši" starih prijateljev. Razumljivo je, da mu ni ravno všeč, če si še vedno v stiku z bivšim. Ampak, če od tebe zahteva, da izbrišeš telefonsko starega prijatelja iz otroštva, potem malo pretirava.

5. Ne spreminjaj si pričeske (zanj). Imaš svetle lase, on pa ima rad rjavolaske? Pod nobenim pogojem ne spreminjaj barve las zanj! To je tvoje telo in to so tvoji lasje.

6. Ne dovoli mu, da o vsem odloča on. Tudi ti imaš "pravico glasovanja".

7. Ne oblači se tako, kot je njemu všeč (tebi pa ne). Če mu je všeč, da ženska nosi oblekico, si lahko privoščiš eno ali dve. V nobene primeru pa ne napolni celotne omare z oblačili, s katerimi bi rada pustila vtis nanj.

8. Ne dajaj mu denarja, ki ga sama zaslužiš. V kolikor sam ne želi delati in želi ostati doma ter skrbeti za gospodinjska opravila (medtem ko ti plačuješ račune), naj to počne. Ampak ne dovoli mu – in ne dovoli si – da ves tvoj denar porabi za neumnosti.

9. Ne depiliraj/brij čisto vsakega dela svojega telesa. No, razen, če je to všeč tudi tebi. Kakorkoli, ti imaš zadnjo besedo in če tebe ne moti, naj tudi njega ne.

10. Nikoli se ne pretvarjaj, da si nekaj, kar nisi. On rad gleda resničnostne šove, ti pa ne. Nič hudega, saj ne rabita čisto vsega početi skupaj.

11. Ne poroči se in ne ustvari si družine – samo zato, ker on to hoče. Če se boš poročila in imela otroke samo zato, ker si on to želi, bo vajino razmerje trpelo.

In zapomni si: tisti, ki te bo imel resnično rad, te bo imel rad takšno, kot si.

Prirejeno po tem članku.

Preberi še: TE fascinantne reči se zgodijo s tvojim telesom, ko si dlje časa v resnem razmerju ali pa Terapevtka za spolne odnose razkrije 7 pravil, ki bi jih moral upoštevati vsak par.

Priporočamo tudi: Zaslužiš si, da te ljubi moški, ki ve, kaj pomeni močno ljubiti.