Teh stvari nikar ne reci prijateljici, ki se je pravkar razšla s fantom

Prijateljici v dobrem in slabem, kajne? Če se je tvoja prijateljica pravkar razšla s fantom, potem ji seveda moraš stati ob strani, biti pozitivna, jo poslušati, se včasih tudi z njo razjokati ... Katere stvari pa je bolje, da ji ne rečeš v teh težkih trenutkih?

Teh stvari nikar ne reci prijateljici, ki se je pravkar razšla s fantom (foto: Profimedia) Profimedia
4. 6. 2017

1. "Vem, kako se počutiš"

Seveda želimo, da prijateljica začuti, da z njo čutimo tudi me in verjetno si tudi ti že kdaj šla skozi kakšen razhod, a vseeno ne glede na to, kaj si ti že dala skozi, nikoli ne boš točno vedela, kako se tvoja prijateljica počuti, ker vsaka oseba čuti, žaluje in se konec koncev tudi veseli drugače.

Namesto tega raje reci: "Vidim, da ti je res težko, povej mi, kaj čutiš." In potem jo res poslušaj.

2. "Preboli ga že!"

Preboleti nekoga je težko, takšna stvar nima pravega roka in vsak to dela v svojem tempu. Če se ti je prijateljica že 17-krat izpovedala, te verjetno mika, da bi ji rekla 'Daj, preboli ga že', ampak vse kar boš s tem naredila, boš prizadela svojo prijateljico. Daj ji čas, sčasoma ga bo že prebolela.

Če pa se bodo njeni 'temni' dnevi nadaljevali v neskončnost, če bo vse, kar bo govorila, povezano z bivšim, pa je morda dobro, da ji predlagaš, da se pogovori s strokovnjakom o svojih čustvih.

3. "Imela boš še veliko fantov"

Seveda se verjetno tudi tvoja prijateljica zaveda, da 'je v morju še veliko rib', ampak v tem trenutku jo pusti, da žaluje in procesira po svoje. 

Namesto tega ji raje povej, da veš, da je trenutno zelo žalostna, ampak da je krasna punca, ki ima veliko za ponuditi.

4. "Nikoli ga nisem marala"

Morda si misliš, da je dobro, da o njenem bivšem govoriš grdo, mogoče bo tudi ona včasih o njem govorila slabšalno, ampak ne pozabi, da je to oseba, s katero je bila nekaj časa, z njim preživela verjetno nekaj lepih trenutkov in ga je imela vseeno rada. Raje zadrži svoje mnenje, če pa zanj prosi, pa poskrbi, da bo tvoje mnenje čim bolj nevtralno.

5. "O, joj, pa res mi je bil simpatičen!"

Druga skrajnost je, da ga preveč hvališ in govoriš o njem. Seveda se njegovih pozitivnih lastnosti verjetno zaveda tudi tvoja prijateljica, ampak vseeno je o njih ni treba spominjati.

Če omeni njegovi pozitivne lastnosti, ji lahko samo prikimaš in dodaš, da je dobro, da veš, kaj iskati pri partnerju.

6. "Saj sploh nista bila toliko časa skupaj"

Ni na tebi, da določiš, kaj je dolga in kaj kratka veza, že v nekaj tednih se lahko spletejo globoki odnosi, povezanost in čustva. In morda jih je prav tvoja prijateljica v tako kratkem času razvila.

Takšne izjave so odraz, da sodiš nekaj o neki osebi, v tem času pa se raje posveti temu, da boš pozitivna, ljubeča in boš prijateljici nudila podporo.

7. "Saj boš prišel nazaj, boš videla"

Če je prijateljica zelo žalostna zaradi razhoda s fantom, si verjetno z njim želi pobotati. Možnosti so, da se to res zgodi, ali pa tudi ne. Ne dajaj ji lažnega upanja, samo zato, ker jo želiš spraviti v boljšo voljo. 

Raje ji reci, naj se ne obremenjuje s prihodnostjo in gre počasi dan za dnevom.

8. "Ostani močna"

Seveda smo punce močne, ampak pridejo trenutki v življenju, ko si lahko dovolimo biti ranljive, zelo pomembno je, da se prijateljica pred tabo ne sme delati, da je močna in se lahko pokaže v pravi luči

Raje ji daj vedeti, da si ob njej, pripravljena poslušati.

9. "Tvojega bivšega sem videla z drugo"

Vse, ki smo kdaj šle skozi razhod vemo, da je nekaj najhujšega, ko si bivši od tega že opomore in najde drugo simpatijo, me pa smo še vedno nesmrtno zaljubljene vanj. Tudi če vidiš njenega bivšega z drugo, ji tega nikar ne povej, raje ji prihrani ta čustva za zdaj.

Če pa vseeno meniš, da bo tako ali tako izvedela/videla/slišala sama, pa je bolje, da jo ji poveš ti. Bodi nežna

10. "Preboli ga z drugim"

Lahko da je ta metoda učinkovita, ampak ne ravno za vsakega, zato je to precej grozen nasvet. Bolje, da raje vzpodbudiš prijateljico, da sprocesira čustva in fanta preboli na svoj način in v svojem tempu. Tako tudi ne bo pripeljala prtljage v novo razmerje.

Bodi steber podpore

Verjetno se boš včasih počutila, da ne narediš nič prav in da prijateljici ne moreš pomagati, ampak v resnici te samo potrebuje, da si ob njej. Spoštuj njena čustva in njen čas, ki ga potrebuje, da bivšega preboli. Z ljubeznijo, nežnostjo in empatijo se bodo stvari že nekega dne izboljšale!

Pripravila: Tjaša Kokalj Jerala

Vir: The List

PREBERI ŠE: En preprost znak, da si v srečnem razmerju in To so lastnosti, zaradi katerih se bo vate zaljubil vsak moški!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri