"Če želita biti srečna, NIKOLI ne delajta TEGA" (nasveti parov, ki so skupaj že več desetletij)

Na tak način se bosta zagotovo skupaj postarala. 🥰

"Če želita biti srečna, NIKOLI ne delajta TEGA" (nasveti parov, ki so skupaj že več desetletij) (foto: Profimedia) Profimedia
14. 10. 2021

Želita, da vama zveza uspe? Kakšno vprašanje pa je to, kajne? 🤨 A vendar je včasih težko vedeti, kako to uresničiti, in pogosto pride do razhoda zato, ker v razmerju pozabimo 1) v prvi vrsti nase in 2) kako komunicirati.

Če bosta popravila že samo to, se vama obeta dolgo in srečno razmerje, tukaj pa je še nekaj nasvetov resničnih parov, kako skupaj preživeti več desetletij:

1. Preden se odločiš za zvezo, poskrbi, da si sama sebi dobra sostanovalka.

Z drugimi besedami: nauči se živeti sama. V kolikor ne moreš v celoti skrbeti sama zase (prati, kuhati, čistiti, likati, kupovati), se boš hitro navadila na to, da se boš pri vsaki stvari zanašala na svojega partnerja. To pa pogosto privede do težav in prepirov.

2. Ne pozabi na svoje življenje.

Biti skupaj je super, ampak prav tako je pomembno, da si vzameš čas samo zase. Ni nujno, da je tvoj partner del prav vsake aktivnosti, s katero se ukvarjaš, še posebej, če gre za tvoje hobije.

3. Imej lastne prijatelje.

Lepo je imeti partnerja, ki se dobro razume s tvojimi prijatelji (in obratno), ampak pomembno je tudi, da pri tem ne pozabiš na druženje s svojo najboljšo prijateljico in tistimi, ki so samo tvoji prijatelji. Le na koga pa se boš obrnila, če se bodo v zvezi pojavile težave in boš potrebovala podporo?

4. Nauči se oprostiti.

To je ključno. Naučiti se oprostiti je težje kot se zdi, a ključ do srečne zveze je pogosto prav to.

5. Ne ignoriraj težav.

Četudi gre za manjšo, navidez nepomembno stvar, ki te moti, tega ne zadržuj v sebi. Raje se o njej pogovorita, preden mala stvar preraste v velik prepir.

6. Ne jezi se na partnerja, ker ni 100 % takšen, kot si si zamislila.

Ker, lahko si prepričana, (skoraj zagotovo) tudi ti nisi tisti ideal, o katerem je on sanjal. Namesto tega bodi srečna, ker ima toliko drugih lepih lastnosti. Osredotoči se na tisto, kar te osrečuje pri njem, tisto, kar pa pogrešaš (recimo partnerja za sobotne pohode ali gledanje romantičnih filmov), pa poišči v prijateljih.

7. Ne prepirajta se, temveč skupaj poiščita rešitev.

Včasih preprosto pozabimo, da smo s partnerjem tim, in se znajdemo na nasprotnikovi strani.

8. Nabavita si dve odeji.

Morda se sliši smešno, ampak na tak način bosta za 90 % zmanjšala prepire, povezane s spanjem. Poleg tega pa se bo zmanjšal tudi velik del ostalih prepirov, ki znajo biti posledica utrujenost in nenaspanosti.

9. Nauči se lepo opravičiti.

Ni dovolj, da to samo rečeš. Moraš tudi resno misliti in poskrbeti, da te partner sliši. Jasno in glasno. Če sta resnično zaljubljena, se bosta pogosteje opravičevala, saj nihče ni popoln. V kolikor ti je mar za drugo osebo, ti nikoli ne bo težko priznati, da si se motila.

10. Bodi pripravljena na kompromise.

Bodita taktična. Smejta se. Vsak dan. Nasmeh in objem lahko delata čudeže.

Po predlogi Cosmopolitan.hr

Preberi še: 5 korakov do rešitve zveze po prevari ali pa "Tebi, ki ti nikoli ne bom mogla povedati, kako zelo te ljubim" (iskrena izpoved)

Priporočamo tudi: "Po najini odločitvi, da se ločiva, se je vse spremenilo. Danes sva še vedno skupaj, in TO je razlog!"