TE tri stavke ti bo rekel, tik preden te bo prevaral (bodi pozorna!)

Znakov ni vedno enostavno prebrati, zato je dobro, da si pozorna na te tri stavke.

TE tri stavke ti bo rekel, tik preden te bo prevaral (bodi pozorna!) (foto: Profimedia) Profimedia
26. 6. 2019

Si se kdaj spraševala, zakaj ljudje, ki v razmerju niso srečni, enostavno ne končajo svoje skupne poti? Razlogi za to so veliko kompleksnejši, kot si morda misliš, in prav tako kompleksni so tudi razlogi, zakaj do varanja sploh pride.

Kot smo pisali že tukaj, do nezvestobe v odnosu pride zaradi občutka pomanjkanja ljubezni, pa tudi pozornosti.

In čeprav je varanje težko predvideti, obstajajo dovolj zgovorni opozorilni znaki, ki nakazujejo na to, da v razmerju nekaj ni v redu.

To so stavki, ki ti jih bo zagotovo rekel, tik preden te bo prevaral:

1. Ne bodi tako posesivna.

Čeprav niti malo ne velja zate, ti partner pravi, da si posesivna. In za to obstaja možna in pravzaprav logična razlaga: on je tisti, ki nekaj skriva, zaradi česar ga je strah. No, zmeraj vendarle ne gre za to. Lahko, da se počuti le utesnjenega (pogovorita se o tem!).

2. Občutek imam, da me ne ceniš več.

To izhaja iz obupane potrebe po pozornosti. Do varanja namreč zelo pogosto pride, ker se oseba v razmerju počuti zapostavljeno in necenjeno. Ta stavek nujno seveda ne pomeni, da te bo partner prevaral, a vendar je morda prav zdaj čas, da se pogovorita o težavah in kako jih rešiti.

3. Nesrečen/nesrečna sem.

Najbolj jasen pokazatelj, da nekaj ni v redu in verjetno tudi povod, da bo partner začel iskati srečo drugje. Če ta stavek slišiš vedno pogosteje, je tudi v tem primeru najboljša rešitev pogovor o tem, kaj ga (oziroma vaju) teži.

A zapomni si: zgornji stavki nujno ne pomenijo, da te bo partner v resnici prevaral. To so le opozorilni znaki, ki sporočajo potrebo po pozornosti, pogovoru in rešitvi težav. Saj veš, komunikacija je v razmerju ključna!

Potrudita se poiskati razlog nesreči, pogovarjajta se in najdita čas drug za drugega. 💗

Preberi še: Ljubezenski horoskop: TO lahko letošnje poletje pričakuje tvoje astro znamenje

Priporočamo tudi: Pogosto slišiš, da si pretirano ČUSTVENA? Poglej, zakaj je to tvoja PREDNOST