Te stvari ti sporočajo, da si zares srečna

Sreča je nekaj po čemer vsi hrepenimo. Ampak .... kaj sploh je sreča, kdaj smo zares srečni in ali srečo lahko merimo? Naslednje stvari ti sporočajo, da si zares srečna.

Te stvari ti sporočajo, da si zares srečna (foto: Profimedia) Profimedia
24. 5. 2017

1. Uživaš v stilu življenja, ki si si ga ustvarila

Vsi imamo privilegij ustvariti si svoje življenje in stil življenja, ki si ga želimo. Če si to uspela, potem si sigurno srečna. Srečen življenjski stil lahko definiramo kot pristen občutek miru in samoizpopolnitve.

Seveda je življenje polno presenečenj in sprememb, ampak če se ne koncu dneva počutiš pomirjeno, kako si se spoprijela z zahtevami, ki ti jih ponuja življenje, in dnevni opravki ter naloge izpopolnjujejo tvoj namen v življenju, potem si na pravi poti

2. Kos si neuspehom

Seveda si misliš, da si srečna, če gre vse v tvojem življenju kot po maslu, ampak kaj pa takrat, ko ne gre? Srečo je mogoče opredeliti kot sodelovanje naših misli in čustev do našega predvidenega potenciala. In če tudi takrat, ko se ne odvije vse tako, kot si mislila ali upala, da se bo, nisi paralizirana od neuspeha, ampak greš lahko čez ovire, ki ti jih postavlja življenje, potem si zares srečna.

3. Govoriš resnico

Bolj ko boš sproščena do sebe in do drugih, bolj boš srečna. Srečni ljudje se ne izgubljajo v mnenju drugih. Srečni ljudje se ne ukvarjajo z mnenji drugih, kar jih dela svobodne in iskrene. Izražaj svoja čustva in ne dovoli, da se jeza in razočaranje nabirata v tebi. 

4. Slediš svojim strastem

Če se ne obremenjuješ z drugimi, boš imela več časa zase in za svoje strasti v življenju.

Srečni ljudje si vzamejo čas zase in za svoje strasti, aktivnosti, hobije in podobno. Zato se počuti močno, ker slediš svojim sanjam.

5. Ustvari sama svoje veselje

Biti srečna oseba ne pomeni, da moraš biti vesela 24 ur na dan. To je seveda nemogoče in popolnoma nerealno ter nenaravno. Ampak srečni ljudje se tudi po nesrečnih trenutkih hitro poberejo in najdejo veselje in srečo v vsaki situaciji. Ker tudi verjamejo, da sreča ne pride kar iz niča in je rezultat iskanja sreče in veselja v službi, hobijih in v razmerjih. 

6. Prosiš za pomoč, ko jo potrebuješ

Srečni ljudje niso imuni na težke trenutke, ki jih prinaša življenje. Tako kot vsi gredo skozi vzpone in padce, a srečni ljudje prosijo za pomoč in se obrnejo k prijateljem v težkih trenutkih. Ni jim težko govoriti o svojih težavah in se obrniti po pomoč.

7. Tvoje dobro počutje je tvoja prioriteta

Ne moreš biti srečna, če preveč izčrpaš svoje telo in duha. Srečni ljudje delajo na svojem dobrem počutju in pazijo nase. To lahko storiš skozi meditacijo, zdravo hrano, vadbo.

8. Sprejmeš se takšno kot si

Ni možno biti popolnoma srečna, če se pogledaš v ogledalo in nisi zadovoljna sama s seboj. Srečni ljudje so tisti, ki so te negotovosti dali na stran in so zadovoljni sami s seboj. Prava sreča je tista, ko se sprejmeš takšno kot si in se ne obremenjuješ z nepomembnimi malenkostmi. 

9. Rada imaš svoje delo

Najti strast in pravi pomen v svojem delu je skrivnost resnično srečnih ljudi. Če te tvoje delo izpopolnjuje, rada hodiš v službo, potem si na pravi poti.

10. Imaš tesna prijateljstva

Ljudje smo socialna bitja in potrebujemo te veze, da se počutimo izpopolnjene in srečne. Če si uspela stkati nekaj tesnih in močnih prijateljstev, potem si lahko srečna, prav tako pa boš na pravi poti, če boš odprta do novih poznanstev.

Vse te stvari ti sporočajo, da si resnično srečna, a ne skrbi, če se ne počutiš 100% srečna prav vsak trenutek dneva. V življenju občutimo toliko različnih občutij in doživimo toliko različnih dogodkov in doživljajev, ki nas spravijo skozi različna obdobja sreče ali žalosti, zato ne bodi prestroga do sebe. Če želiš biti popolnoma srečna, potem si moraš dovoliti imeti tudi slabe dneve.

Prava sreča mora biti v tvojih rokah - ne dovoli si, da je odvisna od koga drugega!

Pripravila: Tjaša Kokalj Jerala

Vir: The List

Preberi še: Kako (na lep način) končati prijateljstvo? in 8 stvari, ki jih srečni pari naredijo vsako jutro

Priporočamo tudi: Zakaj moški pri snubitvi pokleknejo? TO je razlog ...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri