Tantričen namig: Spolni odnos naj se začne tako!

Si vedela, da tantrične tehnike niso zgolj recepti za kvalitetno seksualno življenje, temveč so povezane predvsem z duhovnostjo?

Tantričen namig: Spolni odnos naj se začne tako! (foto: Profimedia) Profimedia
4. 4. 2016

Tantrični seks je meditativen, spontan in intimen. Osnovna teza tantre je, da spolni odnos človeka povzdigne v sfero božanskosti, če se ga ne loteva z umom, temveč s srcem in telesom.

Najprej masaža

Tantrični spolni odnos se začne z dolgotrajno masažo ženskega in moškega spolnega organa. Poudarek med masažo je predvsem na dihanju (obvladati je potrebno vsaj osnove pravilnega jogijskega dihanja).

Rezultat te prve faze je spoznavanje sebe in partnerja, medsebojnih želja in potreb. Poglobljeno vzajemno zaupanje omogoča predanost, ki je potrebna za nadalnje korake - bujenje čaker (energetskih centrov) in prežemanja z energijo.

Seks brez orgazma

Tantrični seks je v bistvu oblika seksualnega rituala, v katerem predstavlja počasen odnos brez orgazma pot za doseganje božanskega.

Potentna orgazmična energija, ki se giblje skozi telo, namreč lahko dvigne nivo človekove zavesti do neslutenih višav.

Partnerja se torej skozi tantrični odnos učita, kako se izogniti orgazmu in kanalizirati energijo, ki se pri tem osvobaja, namesto da bi jo razpršila naokoli.

Drugačen pogled

Tantra uči, da celoten univerzum vibrira od strasti in hrepenenja. Tisti, ki tantro pravilno prakticirajo, jo razumejo kot proces ustvarjanja privlačnosti ter skupnosti moškega in ženskega pola – Šive in Šakti.

Tantra spremeni pogled na partnerski odnos. Odkriva nam, da tisto, kar iščemo zunaj sebe v odnosu, že obstaja v nas samih.

Tisti, ki tantro redno izvajajo, so manj odvisni, ljubosumni in nevrotični, saj so bolj nagnjeni k harmoniji, zabavi in energičnosti. Naučili so se, kako strah preobraziti v ljubezen in se popolnoma prepustiti.

Bi rada izvedela več? Spoznaj praktične vaje, ki nam pomagajo v spolnosti občutiti enost, zlitost, energijo in božanskost!