"Takrat se je moja agonija šele začela - poniževanja, kletvice, bolestno ljubosumje ..." (srceparajoča izpoved Slovenke)

"Poniževanje, zmerjanje za vsako malenkost, nespoštovanje. Nič na meni mu ni všeč. Sama imam dve najstniški hčerki iz prejšnje zveze, njun ati je žal umrl. Vsega tega se zaveda, a tudi z njima ravna na podoben način. Mogoče ju ne zmerja tako zelo, ampak nikoli ni nič dovolj dobro za njega, karkoli naredimo," začne svoj zapis zlomljena Slovenka.

"Takrat se je moja agonija šele začela - poniževanja, kletvice, bolestno ljubosumje ..." (srceparajoča izpoved Slovenke) (foto: Profimedia) Profimedia
23. 12. 2020

"Skupaj sva po moje skoraj 6 let, po njegovo samo 3. Prva 3 leta sva se dobivala občasno, za njega sem obstajala samo med štirimi stenami in predstavljala sem mu samo objekt za zadovoljevanje njegovih potreb.

Vse to sem prenašala, ker sem se tako zaljubila v njega, da sem znala slediti samo še svojemu srcu. Do mene je bil večino časa hladen, nedostopen, brezbrižen, razen, ko je želel seks.

Presenečala sem ga z majhnimi pozornostmi, a takoj, ko se z njim v čem nisem strinjala, je zaključil najino afero.

In tako se je dogajalo vsa 3 leta ... Skupaj, narazen ... Ves čas. Vsakič [sem] trpela, jokala, prosila in se poniževala, saj sem bila prepričana, da nisem storila ničesar narobe, imela sem ga le preveč rada in želela sem normalno zvezo. V teh 3 letih sva šla na nekaj izletov, to je pa tudi vse.

Potem sem končno obupala. Spoznala sem drugega moškega in življenje je postalo znosnejše.

Končno sem malo zaživela, zadihala stran od njega in njegove temačnosti. Kajti vseskozi je trdil, da ne zmore resne zveze, ker ima probleme sam s seboj. A ko je spoznal, da nisem več tako pozorna do njega, da ne prihajam več tako pogosto, da ni več toliko sms-ov in klicev, me je želel nazaj. Začutil je, da se nekaj dogaja in je [šel] v akcijo.

Čez noč se je odločil za resno zvezo z mano, za družino, vključno z mojimi otroki, za ljubezen, ki je prej nikjer ni bilo za čutiti ... Komaj sem mu verjela, bilo je prelepo, da bi bilo lahko resnično. Ko me je po dolgem času prepričal, se je moja agonija šele začela.

Od takrat že 3. leto prenašam poniževanja, kletvice, bolestno ljubosumje, četudi grem samo v trgovino, sem že k..., nimam pravice do zadnje besede, do svojega mnenja, [po njegovem, op. a.] ne znam vzgajati otrok in voditi gospodinjstva, kuhati, pospravljati.

Skratka, vse, kar naredim, je ničvredno in slabo. Moje hčere so najslabše in začrtal jima je najbolj negativno in kruto prihodnost. Vsakih 14 dni do [enega] meseca nas pusti in gre, včasih zaradi ene moje banalne besede ali stavka, včasih celo brez besed in razlage. Ni mu všeč, da se ukvarjam s športom, ker po njegovo je to gonjenje in vlačenje.

Sam noče z mano početi nič, nerad hodi v trgovino. Zelo rad pa zaide v gostilno s svojimi prijatelji, in ko ima on svoje izhode in hobije 'nemam prava glasanja'. Če in ko karkoli pripomnim ali mu očitam, sem po njegovo motena, zmešana, pravi, da ga omejujem, a mu še nikoli nisem ničesar prepovedala ali ga pri čem zadrževala.

Če že, potem povem svoje mnenje, ki ga na aroganten in grob način v kali zatre ali pa enostavno gre.

Kadar je po našem mnenju za prepir kriv on, in to je skoraj vedno, ker naredi 'urnebes' zaradi ene same besede, potem vso krivdo manipulatorsko obrne name in na koncu se jaz počutim krivo in slabo. Ta miselni vzorec se vseskozi ponavlja in sem v črni luknji brez izhoda, ker ga imam vseeno zelo rada.

Ko ima dobre trenutke, zna biti čudovit človek, a kaj, ko že naslednji trenutek s svojo hladnostjo vse uniči.

Kadar me pusti, skačem za njim in ga prosim, pa mi govori, da sem drek na podplatih, ki se ga ne more znebiti, če pa hočem zaživeti po svoje in kam grem, me zmerja, da se vlačim in gonim okoli in da sem k... in lažnjivka. Tudi zasleduje me z avtom.

Nikoli se nisem imela za manjvredno ali neprivlačno. Odraščala sem v ljubeči družini, [imela sem] srečno otroštvo.

Za svojih 38 let sem postavna in simpatična ženska, vsaj po mnenju vseh ostalih. Zanj pa žal ničvredna, medtem ko on meni pomeni vse.

Tako dolgo sem že v tem njegovem miselnem vzorcu, da svojega ne poznam več in sem ujeta v črni luknji brezbrižnega manipulatorja."

Kaj bi pa ji svetovala ti? 😔

Zapis je bil objavljen na tem spletnem forumu

Preberi še: "Mož, s katerim sva skupaj 21 let, me je prevaral z nosečnico" (iskrena izpoved Slovenke)

Priporočamo tudi: "Ko sem videla sliko, mi je postalo skoraj dobesedno slabo, saj je na tisti sliki moj mož ..." (izpoved Slovenke)