Tako je v resnici videti zakon BREZ seksa (iskrena izpoved 45-letne ženske)

"Z možem bova praznovala najino 17. obletnico poroke in seksala nisva že eno leto. Ja, prav si prebrala: eno leto," začenja z iskreno izpovedjo 45-letnica.

Tako je v resnici videti zakon BREZ seksa (iskrena izpoved 45-letne ženske) (foto: Profimedia) Profimedia
6. 2. 2022

"Tudi, ko sem prvič spoznala Dava, med nama ni bilo 'ognjene' strasti, ki sem jo imela s prejšnjimi partnerji. A, odkrito, to je bilo tisto, kar me je privlačilo pri njem. Drugi moški, s katerimi sem bila v zvezah, so bili rokerske zvezde/poeti/alkoholizirane nočne more in stvari so se vedno slabo končale.

Lepo je bilo biti z enim tistih moških, ki gredo v službo, v fitnes in pridejo domov – nekom, ki mu lahko zaupam in se nanj zanesem. Seveda sva seksala, a to ni bila trganje-oblačil-na-tleh-kopalnice vrsta seksa. 

To, da je bil drugačen, mi je bilo okej, saj sem cenila najino čustveno povezanost.

Ko sva se poročila, sva seksala vsaj enkrat na mesec, včasih večkrat. Po rojstvu najinega prvega otroka pa je 'obdobje suše' trajalo vedno dlje. Pridobila sem 24 kilogramov, imela carski rez, Dave pa je potoval 3 tedne na mesec.

Osredotočila sem se na najinega otroka, zato mi bližina ni manjkala in sčasoma je to pomanjkanje fizične intimnosti postala praksa. Nova norma.

Zdaj se Dave niti ne pritožuje več, da ne nikoli ne seksava, kar je v meni tekom let vzbudilo skrb, da me morda vara. Preverila sem skrite elektronske naslove in Snapchat račune, a ne obstajajo.

Mislim, da preprosto ni oseba, ki mu je seks pomemben. Tudi takrat, ko seksava, ne traja dolgo in ni močno. Ni strastno. Konec je v treh minutah.

Najhujše v zakonu brez seksa pa je, da se zaradi tega počutim neprivlačno in neljubljeno.

In ker se približujem 45-im, je ta gotovost bolj pomembna kot takrat, ko sem jih imela 20 – ko sem bila 10 kilogramov lažja in okoli ust nisem imela vidnih gub.

Ali najino razmerje trpi zaradi pomanjkanja seksa? To je odvisno od tega, kako razmerje definiraš.

Najino partnerstvo je močno. Najina ljubezen do otrok je močna. Imava dobro razporejeno delo, ki funkcionira, a vedno vse narediva skupaj.

Dave je pred meseci pustil službo in zdaj ob petkih popoldne hodiva v kino, kar mi daje občutek, da sem mu še bližje.

A potem pomislim, da nikoli nisem imela občutka, da mu nisem blizu – pa čeprav ta bližina ne vodi do seksa. V bistvu me seks z Davom niti ne zanima. Ne privlači me. On ni tisti divji in nori moški, ki sproži moje feromone. On je oče mojih otrok in njihov nogometni trener.

To vidim tako – spoznaš nekoga, ko si mlad in počasi se oba spremenita in to spremeni tudi razmerje, a ne nujno na slab način.

Vse je v redu. Dave in jaz imava ritem, pa čeprav ta najin ritem ne vključuje seksa."

Vir: prevention.com

Preberi še: To se dogaja s tvojim telesom, če seksaš vsaj 1x na teden ali pa SAMO ZA VAJU: Top načini, kako si brez besed izpovedati ljubezen!

Priporočamo tudi: "Ljubila sem ga, on pa me je ves čas varal!"