Tako boš dobila vso njegovo pozornost

Nikar mu ne posuj postelje z vrtnicami! Pri moških 'vžiga' nekaj drugega ;)

Tako boš dobila vso njegovo pozornost (foto: Profimedia) Profimedia
20. 5. 2017

“Pri moških praviloma vedno delujejo majhne pozornosti, ki so povezane s seksom, športom ali tehniko. Le pretiravaj ne z njimi. Z razlogom se imenujejo majhne. Če jih bo preveč, se bo lahko počutil napadenega,” svetuje Edvard Kadič, avtor knjig o zapeljevanju ter strokovnjak za komunikacijo in osebnostni razvj.

“Ženske v letu 2017 dokazujete, da ste enako sposobne za vloge, ki so še pred nekaj desetletji tradicionalno pripadale moškim. Prevzemate vodenje podjetij, vodilne vloge v politiki, prevladujete na glasbenih lestvicah, dosegate in presegate izjemne športne rezultate. Vse to pa pomeni, da prevzemate vodenje tudi v odnosih med moškim in žensko,” pravi Edvard.

“Nekateri moški vas zato vidijo kot možače, kot agresivne in prav nič ženstvene. Menijo celo, da tako prevzemate vlogo, ki pripada moškemu. Hitro se namreč počutijo podrejeni, ogroženi, celo oropani moškosti.

Drugim moškim pa se ženska iniciativa zdi očarljiva, zapeljiva, pogosto tudi seksi. Všeč jim je, saj se tako razbremenijo. Ni jim več treba razmišljati, kaj naj storijo, da vam bo prav, kam naj vas peljejo, kako naj vas poljubijo, katere položaje naj zavzamejo v postelji in podobno.

Preprosto jim poveste, kaj hočete, kam želite iti in kako naj se ravna z vami tudi v intimnih trenutkih.”

Torej se ravnaj po svojem občutku, ne bodi vsiljiva, ampak simpatična.

1 Ovij svoje roke okrog njega

Ko ga objameš, bo to občutil kot tvojo veliko naklonjenost in sprejemanje. Študije so pokazale, da na moške delujejo objemi močneje kot na ženske. Ovij torej svoje roke okoli njegovega vratu in se stisni k njemu. Tudi ko se držita za roke (ali ko položiš svojo roko na njegovo, ko mu je hudo ali ti govori nekaj zelo osebnega), to izraža močnejšo naklonjenost, zato nikar ne varčuj s pozornostjo v obliki dotikov, tudi ko nista med rjuhami.

2 Pojdi globoko (v tkivo)

Ko ga boš masirala, boš sprostila njegovo mišično napetost, pa tudi vse tiste misli, ki bremenijo njegovo glavo. Z vsakim potegom bo bolj sproščen in bolj tvoj in tako kot se bo topil njegov stres, se boš sproščala tudi ti. Nikar ne razmišljaj – vzemi že tisto stekleničko z oljem …

3 Seks, šport in tehnika

Že na prvem zmenku ti je povedal, kaj ga veseli. A z zgornjo trojico SŠT ne moreš zgrešiti. Ali kot pravi Edvard: “

Ko bosta v tehnični trgovini in veš, da si želi nove klešče (že petnajste!), mu jih za spremembo enkrat kupi in ga ne prepričuj, da jih ne potrebuje. Kupi mu že tisti navijaški šal in naj doma pred televizorjem skače v polni bojni opremi. Pošlji mu SMS s sporočilom, kakšen seks si želiš danes, ne pošiljaj pa mu celih referatov o tem, kaj vse potem pričakuješ od njega.”

4 Osreči ga

Pa ne le v postelji. Kupi mu srečko, jo odišavi s tvojo najbolj seksi dišavo in mu jo vtakni v njegov žep ali denarnico. Številke naj bodo pomenljive: njegov rojstni dan, dan vajinega prvega poljuba, njegova srečna številka …

5 Pocrkljaj njegov želodec

Ljubezen gre skozi želodec, in to velja tudi pri njem. Preseneti ga s petimi njegovimi najljubšimi jedmi, ki jih boš pripravila sama. Čeprav ne bodo take kot v restavraciji, ti bo jedel iz rok. Če ne poznaš recepta, zanj povprašaj v restavraciji. Ko boš povedala, zakaj ga potrebuješ, ga bodo z veseljem delili s teboj.

Zakaj si mu všeč z jasnim mnenjem?

Edvard Kadič razlaga, da ga boš privlačila z ravno pravo mero samosvojosti.

  • Podrejene so preteklost

Ženska današnjega časa je močna, artikulirana, izobražena in neodvisna. Pri tem je zanimivo, da tudi v splošnem ljudje bolj cenimo tiste ljudi, ki imajo močna prepričanja in ki jasno izražajo svoje ideje.

  • Dolgočasne punce

Nekateri moški vidijo podrejene ženske kot dolgočasne, pasivne in na neki način težavne, saj ves čas terjajo nekakšna 'navodila' in sprejemanje odločitev namesto njih.

  • Ne tekmuj in preprečuj

Kljub temu pazi, da z jasno izraženim mnenjem ne povzročaš stalnega pregovarjanja in skoraj volitve za prav vsako malenkost. Moški se namreč pri jasno izraženih ženskih stališčih hitro počutijo tudi napadeni. V ozadju je moško razumevanje sveta, ki je precej bolj hierarhično strukturirano, kot pa je ženski pogled na svet.

Po predlogi Daniele Kam priredila Petra Arula

Preberi še: "Kako naj mu povem, kaj naj mi počne, da mi bo prišlo?" (klic na pomoč naše bralke)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri