Ta vražji prvič z novim moškim? Tole ti bo v veliko pomoč!

Kljub seksualnim izkušnjam nas pred tistim prvič z novim partnerjem vselej zvije v želodcu. A vprašanja, kako se bosta ujela, lahko spremenite v veselo pričakovanje sproščene noči.

Ta vražji prvič z novim moškim? Tole ti bo v veliko pomoč! (foto: Profimedia) Profimedia
11. 3. 2016

Spoznale ste novega moškega. Povabi vas v kino, preživita lep večer in se dogovorita, da se dobita znova. Vsako srečanje z njim vas vznemirja, po zmenku se počutite, kot da lebdite med oblaki in nestrpno čakate telefonski klic naslednji dan.

Potem pa napoči trenutek, ko se vajino druženje konča drugače. Ne več s poljubom pred vrati stanovanja ali na uličnem vogalu, temveč v postelji, kjer naj bi se izpolnile vaše in njegove intimne želje.

Resnici na ljubo črvičenje v črevesju ne spremlja le žensk. Enako velja za moške, kajti pričakovanje izpolnitve in želja za dobrim prvim vtisom sta prisotna na obeh straneh.

Prisoten je tudi strah, saj se navsezadnje še ne poznata dobro, vse skupaj pa ustvarja odlične temelje za mučni stres. Pa čeprav je vajin cilj povsem drugačen – blažena nirvana.

A počasi in preudarno se da vse moteče elemente omiliti, morda celo izničiti, in ustvariti pogoje, v katerih vas ne bo omejevalo nelagodje zaradi golega telesa, ampak boste znale prebrati znamenja njegovih želja, ki vam jih bo pošiljal njegov libido.

Prvi korak: Izničite strah

Pred združitvijo z novim partnerjem stopate na neznano območje, ki je kot nepopisan list. In neznano je zadosten razlog za strah.

Sprašujete se, ali boste izpolnile pričakovanja, ga boste morda polomile in si zapečatile usodo, kaj bi mu bilo všeč, ali bi ga dražila vaša pobuda … Kar lepo počasi.

Prvi nasvet je preprost: sprostite se in svoja pričakovanja spustite na skromnejšo raven.

Kopičenje vrhunskih podob o prvi noči pomeni kopičenje pritiska. Raje pomislite na neizpodbitno resnico, da trajno razmerje ne more biti odvisno le od ene same noči. Navsezadnje se tudi vrhunski premierni seks sčasoma obrne v bolj preprosto in življenjsko resnico; gre namreč za to, da se oba izvrstno zabavata.

“Ko sva se ljubila prvič, se je Vida šalila, da je pred nama dogodek stoletja, a ko sem se pozneje z roko nerodno zapletel med njene dolge lase, se je tako prikupno hihitala in mi vzbujala občutek, da iz tega ne bo naredila svetovnega škandala, da sem bil v hipu razbremenjen vsakršnih pritiskov,” se je svojega začetka z Vido spomnil 29-letni Boštjan. In tako je tudi prav.

Ne bodite pikolovske in ne iščite madežev na popolni sliki, ki ste si jo ustvarile v sanjah. Da vam bo pri tem lažje, si lahko pomagate z zunanjimi dejavniki.

Če boste pri njem doma, pogumno zasenčite luč, da bosta v romantičnem soju svetlobe, ali napolnite kozarca z vinom in si s srkanjem dajta čas za počasno uživanje. Pri sebi doma lahko prižgete dišeče sveče z vonjem po jasminu, ylang-ylangu ali vrtnicah, ki vzbujajo erotično razpoloženje.

Pomagate si lahko tudi z glasbo. “Obožujem Billie Holiday in njen glas mi vselej prebudi romantična čustva. Še preden je prišel Gorazd, sem si njeno zgoščenko zavrtela trikrat, zato sem bila odlične volje. Potem nisem potrebovala več veliko, da sva se izgubila v najinih, zasebnih sanjah.”

Drugi korak: Zapeljivo slačenje

Pa ste spet tam. Vaše telo in pomanjkljivosti le-tega, pa naj bodo namišljene ali resnične, vam zna zagreniti veselje. Raje zamahnite z roko in se oklenite dejstva, da moška naloga ni iskanje celulitnih oblog in manj zapeljivih delov telesa.

Poleg tega imate še eno orožje: samozavest!

“Če se ženska obnaša, kot da je najbolj zapeljivo in poželjivo bitje na tem svetu, moški ne bomo nikoli ugovarjali. Nasprotno, to nas draži,” je potrdil 27-letni Miro.

Bodite samozavestne kljub dejstvu, da sramežljivost pred slačenjem velikokrat izplavi na površje občutljivo žensko samoljubje, ki lahko pokvari zamišljene načrte. Zato izberite snemanje oblačil v slogu, ki vam najbolj ustreza.

“Slačenje obleke vedno prepustim partnerju,” je začela 26-letna Manca. “Pri odlaganju oblačil mu ne pomagam, tako da mi mora sam odpenjati gumbe ali zadrge. Na tak način mu ponudim priložnost, da izbira vrstni red in po želji na kratko pokuka po delu telesa, ki ga najbolj mika.”

Za večjo napetost trenutka lahko poskrbite z dražljivim perilom. Svila in čipke močno pomagajo, hkrati pa lahko z modelom poudarite svoje oblike, ki se vam zdijo zapeljive, in skrijete podrobnosti, ki vas ne navdušujejo, s čimer si boste dodatno okrepile samozavest in izpostavile željo, da mu hočete ugajati.

Še ena očitna možnost, ki vam je na voljo, je, da odvržete nekaj ključnih kosov obleke, in preverite, kakšen je učinek pri ljubimcu. Ko boste odete le še v perilo, naj se začne slačiti on in pričakovanje bosta lahko sproščeno stopnjevala.

Tretji korak: Odločilne poteze

Najpomembnejši del prve noči je trenutek, ko sta pripravljena na združitev in takrat je odločilnega pomena jasna komunikacija. Telesna in besedna!

Ne pozabite, da se še ne poznata najbolje, da o intimnim nagnjenjih partnerja ne vesta veliko. Pravzaprav skorajda nič. Zato si vzemite čas in preverite njegove reakcije.

Če boste ugotovile, da sta se ujela v korakih, nadaljujte začeto, če se vam zdi zadržan ali se ne odziva po vaših upih, preklopite na drug program.

Bodite neposredne in ga prijazno povprašajte. “Bi bilo morda tako (povejte ali pokažite, kaj in kako) še bolje?” je najmanj dvomljivo vprašanje in zaradi prijaznega predznaka ne bo ustavilo pretoka strasti, ki se je medtem nabrala. Še več. Če boste pripravljene prisluhniti njegovim željam, boste njegovo strast še bolj podžgale.

Svojo izkušnjo je delila 25-letna Marjeta: “Prvič vselej igrivo in z nasmeškom sprašujem ‘Ti je to všeč?’ Običajno privabim s takšnimi poizvedovanji nasmeh na njegov obraz, ljubimec pa se mi dobrovoljno in brez zadržkov odpre.”

Branje njegovih znakov želja je seveda le del posteljne zabave, kajti tudi ve morate odkriti svoje priljubljene skrivnosti. Opogumite ga lahko na primer z besedami ali vzdihi. “Zdi se mi kot igra vroče-hladno. Ko zastoka glasneje, vem, da sem na pravi poti,” je odkril 29-letni Kristjan.

Lahko pa ga primete za roko in jo položite na mesto, na katerem vam je tisti trenutek najbolj dobrodošla. Vodite lahko tudi njegove prste in z njimi nakažete, kakšno ljubkovanje si želite.

“Všeč mi je ženska, ki se ne sramuje napotkov,” je zatrdil 30-letni Janez. “Vznemirja me njena odločnost, ki kaže, da gre za osebo, ki se ni namenila vstati iz postelje nepotešena.”

Četrti korak: Neobvezni orgazem

Kdaj bo reka strasti naplavila vprašanje, ali bo v tej igri nastopil tudi orgazem, je le vprašanje trenutka. Ugibanju se torej ne morete izogniti. Lahko pa zmanjšate njegov pomen.

Doživljanje vrhunca z novim partnerjem ni vedno enostavna in samoumevna posledica, toda če sta dovolj razgreta, ni nobenega vzroka, da bi ne prišla do cilja. Eden od načinov, da občutno povečata možnosti za strastni finale, je daljša predigra.

“Ni mi nerodno in novemu partnerju povem, da za vrhunec potrebujem veliko intimnega ‘igračkanja’. Najbolj me spravi ob pamet oralni seks. Šele ko grozi, da me bo razneslo, predlagam, da vstopi vame,” je povedala 26-letna Katja. Lahko si pomagate tudi s šepetanjem na blazini.

“Ko se približujem vrhuncu, me dražljive besede, ki mi jih šepeta v uho, potisnejo čez rob. Zato ga takrat sprašujem, kaj ga vznemirja, kaj bi še počel z menoj in ga pripravim do govorjenja.”

Kaj pa, če prvič preprosto ne pridete do vrhunca? Na to vprašanje je odgovorila 29-letna Nina. “Prvič je vedno toliko novega, zanimivega, je kot raziskovanje. Zato mi ni mar, ali mi pride ali ne.”

Drži, kajti z neobremenjenim odnosom o nujnosti orgazma prve noči boste ustvarile dobro podlago za drugič, tretjič …

Drugače boste iz spoznavnega seksa naredile erotično grozljivko. Če vas že doleti prvo ljubljenje brez vrhunca, pa pod nobenim pogojem ne hlinite, da vam je prišlo. To vam lahko namreč preide v navado in nezavedno se zapletete v lažno mrežo, iz katere pozneje ne boste našli poti.

Peti korak: Za lep konec

Spoznavna igra je minila. Počasi uravnavate dihanje in se umirjate. Za vami so trenutki, ko ste se pokazale v najbolj ranljivi izdaji. In on vam. Kaj pa zdaj?

Nujno odprite usta in kaj povejte. Tudi zadovoljen nasmeh bo veliko izdal. Samo molčati ne smete, kajti tišina lahko pokvari vse lepe doživljaje, pa četudi vam je uspelo nanizati občutke z veliko začetnico.

Če vama je bilo izjemno lepo, mu to povejte naravnost, če je bilo še kar, poiščite odlomke, ki so vam bili po meri in govorite o njih. Ne pozabite namreč, da se ljubljenje ne konča vedno s hrupnim vriskanjem, ampak da gre tudi za čustva in odnos, ki se gradi kot blok, nadstropje za nadstropjem.

Tako kot je pomembna predigra, je pomemben člen razmerja tudi aplavz, ko se zastor že spusti.

Ne privoščite si

Moški so povedali, kaj jih odbija.

  • Ne prehitevajte

“Četudi ste se pripravili na divjo strast, imejte zaradi prihodnosti zveze v začetku dejanja pod nadzorom. Spomnim se enega prvič, ko mi je ženska predlagala, da mi natakne lisice. Čeprav sem radoveden in bi ne imel nič proti takšni izkušnji, me je njen hiter predlog odbil. ‘Hojla, ustavi konje,’ mi je zazvenelo v glavi, ‘mar nisva preskočila nekaj stopnic?’ ” Tine, 23 let

  • Razumna mera alkohola

“Proti kozarčku ali dvema za sprostitev nimam ugovorov, tega, da se dama zaradi prenasičenosti z alkoholom maje na nogah, pa ne morem sprejeti. Če je namreč ženska pred prvo intimno izkušnjo z menoj do vrha nalita, mi vzbuja občutek, da brez alkohola sploh ne bi šla z menoj med rjuhe.” Vid, 28 let

  • Pokopljite minule

“Čeprav je vsakomur jasno, da imata nova partnerja na zalogi prejšnja razmerja, se mi zdi občutek, da z žensko ustvarjam neko še nikoli videno izkušnjo, zelo pomemben. Obema daje neomejene možnosti, da pišeta lastno zgodbo. Zato me je minilo, ko sem zaslišal: ‘Ponavadi sem jaz na vrhu.’ ‘Hvala, ker si me spomnila, da sem le eden od žrebcev v hlevu,’ sem pomislil.” Stanko, 26 let

Napisala: Petra Potočnik

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri