"Svojo sorodno dušo sem srečala pri 17-ih in tega ne bi zamenjala za nič na svetu."

"Pri svojih 17-ih sem našla 'ta pravega' in ne, nisva bila 'premlada', da bi vedela, da sva si usojena."

"Svojo sorodno dušo sem srečala pri 17-ih in tega ne bi zamenjala za nič na svetu." (foto: Profimedia) Profimedia
18. 3. 2021

Že od malih nog so nam govorili, da je tam nekje nekdo, ki nam je usojen. Težava v tem je, da so nam hkrati vcepili v glavo, da bomo svojo sorodno dušo srečali šele v svojih 30-ih.

Nihče nam ni nikoli povedal, da bomo morda prav z ljubeznijo svojega življenja doživeli maturantski ples ali pa da se bo ta oseba znašla nekje v množici med našo podelitvijo spričeval.

Zmeraj so nas opominjali, da smo "premladi za ljubezen" ali "premladi za resno zvezo".

To nam je v glavo vcepilo idejo, da naša mlada ljubezen ne bo trajala in naj ne izgubljamo časa za njo. Zaradi tega imamo mi, ki smo že pri mladih letih srečali svojo sorodno dušo, obučutek, da se bo ljubezen naposled končala s katastrofo.

A vendar je okej, če že pri svojih 17-ih najdeš "ta pravega". In z mojega stališča, stališča osebe, ki se ji je to zgodilo, so tukaj razlogi, zakaj:

Tvoja sorodna duša bo ob tebi ob vsakem pomembnem dogodku v tvojem (mladem) življenju.

Si predstavljaš, kako dobro bi bilo, če bi se do oltarja sprehodila z isto osebo, s katero si plesala na maturantskem plesu? Skupaj lahko gresta na fakulteto, pa še stresa zaradi iskanja sostanovalca, s katerim bi živela v svojem prvem stanovanju, ni. Ne samo, da si lahko delita stroške, ampak bosta potrebovala zgolj enosobno stanovanje, kar bo še ceneje!

Ko imaš ob sebi zmeraj isto osebo, je doživljanje pomembnih dogodkov in doseganje mejnikov v življenju enostavneje. Ta oseba ve, kako te pomiriti in te podpreti pri katerikoli stvari.

S svojo sorodno dušo bosta skupaj odrasla in se razvijala.

Med koncem srednje šole in začetkom fakultete ljudje najbolj odrastemo. Moramo se odločiti, na katero fakulteto si želimo iti in kaj želimo početi do konca življenja. Potem se odselimo od staršev v drugi kraj in počasi postanemo mlade neodvisne odrasle osebe.

Ko imaš ob sebi osebo, ki prestaja enako, si lahko bolj mirna. Skupaj se bosta učila lekcij in krmarila skozi težke trenutke v življenju.

Za študentske zabave boš zmeraj imela +1.

Študentske zabave so tako zabavne, kot so lahko tudi nevarne. Zgodi se, da se nekdo napije in ga potem izkoristijo, ali pa pride do pretepa in domov (seveda ne po svoji krivdi) odideš s poškodbo. Zmeraj je lepo z zabave oditi z isto osebo, s katero si prišla.

Dodatni plus je to, da se lahko v miru zabavaš, saj veš, da imaš ob sebi zmeraj nekoga, ki te bo ščitil in poskrbel, da prideš varno domov.

Ne glede na to, kako stresen študij imaš, te bo tvoja sorodna duša vedno opomnila, kako čudovita in spodobna si.

Eden izmed največjih plusov zdravega razmerja je, da imaš ob sebi zmeraj nekoga, ki ne glede na vse navija zate. Prijatelji so lahko včasih nezanesljivi in tudi družina zna biti trd oreh, a tvoja sorodna duša bo podpirala tako tebe kot katerkoli odločitev, ki jo boš naredila.

Ta oseba bo zmeraj tvoj oboževalec številka 1!

Po predlogi: Chienne Herman

Preberi še: Kako preboleti nekoga, ki je tebe že (zdavnaj) prebolel? TALE zapis ti bo dal odgovor!

Priporočamo tudi: "Moj nasilni bivši je skušal 'kupiti' mojo tišino, a jaz se nisem dala." (osebna izpoved)