Strokovnjaki pravijo, da imajo ženske rade moške, ki izgledajo kot ... (omg, kaaaj??!)

Ko boš prebrala tole, dobro poglej, če tudi tvoj dragi izgleda kot ...

Strokovnjaki pravijo, da imajo ženske rade moške, ki izgledajo kot ... (omg, kaaaj??!) (foto: Profimedia) Profimedia
6. 1. 2021

... TVOJ BRAT!

Ja, prav si prebrala. Raziskava iz leta 2017 je namreč pokazala, da naj bi ženske iskale romantične partnerje v moških, ki spominjajo na njihovega brata.

Poleg podobnih zanimanj, miselnosti in okusa za glasbo očitno partnerje izbiramo tudi na podlagi tega, ali oziroma koliko nam je nekdo znan, domačen, ugotavljajo avtorji raziskave.

Čeprav bi si marsikdo še vedno želel, da to ne bi bilo res, so raziskovalci zdaj domnevo le potrdili.

Sodelujočim v raziskavi so naročili, naj med fotografijami moških, za katere niso vedeli, katerim ženskam pripadajo kot partnerji ali bratje, poiščejo podobnosti.

Na papirju, ki so jim ga dali, sta bila dva stolpca; v enem je bila fotografija brata neke ženske, v drugi pa fotografije štirih moških (trije so bili naključni, eden pa partner omenjene ženske). Sodelujoči so nato morali pokazati, kateri moški iz drugega stolpca najbolj spominja na moškega iz prvega.

In če je bila verjetnost, da bodo izbrali prav ženskinega partnerja, 1:4, so podatki kasneje pokazali, da jih je kar 27 % izbralo prav njega.

"Naše ugotovitve niso pravilo in ne držijo za vsako žensko, a vendar smo odkrili, da mnogi moški v raziskavi spominjajo na brate svojih partnerk," je za The Independent povedala vodilna raziskovalka dr. Tamsin Saxton.

Kot je povedala, je bila povod za raziskavo neka pretekla raziskava, ki je pokazala, da ljudje izbiramo partnerje, ki spominjajo na naše starše. Prav tako je dodala, da nam je očitno privlačno tisto, kar nam je poznano.

Hmmm ... Bi se strinjala s tem ali sploh ne?

Preden odgovoriš, pa najprej še enkrat dobro poglej svojega dragega. 🤭

Pripravila: N. Š.

Gif: Giphy.com

Preberi še: 'Ženska od moškega pričakuje, česar ji oče ni dal' (+21 ugotovitev PSIHOLOGA)

Priporočamo tudi: Kako preboleti nekoga, ki je tebe že (zdavnaj) prebolel? TALE zapis ti bo dal odgovor!