Stvarki, ki bi jih moški od žensk MORALI slišati pogosteje (nasvet terapevtke Melite Kuhar)

16. 4. 2021
Stvarki, ki bi jih moški od žensk MORALI slišati pogosteje (nasvet terapevtke Melite Kuhar) (foto: Profimedia)
Profimedia

Strokovnjakinja za partnerski odnos in partnerska terapevtka Melita Kuhar je za Cosmo odgovorila, kaj po njenih izkušnjah moški od žensk slišijo preredko. 

Pri svojem delu opazujem vedenje in komunikacijo moških in žensk. Res smo si različni. Izluščila sem nekaj stavkov, ki bi jih moški morali slišati pogosteje, da bi se v  partnerstvu izognili močnim čustvenim bolečinam in frustracijam.

Namreč, moški pogosto oglušijo, ko jih njihove partnerke, prosijo, da naj kaj spremenijo ali naj se z njimi bolj pogosto pogovarjajo. Nekaj let so jih prosile, rotile, jim dopovedovale, a nič ni pomagalo. Njihovi moški jih pač niso resno jemali. Ko ta, ista ženska odide, ker se naveliča neprestanih prosjačenj, naenkrat hočejo slišati vse. 

Obenem dame pozabimo, da lahko z nekaj besedami razorožimo svojega dragega, ko mu podamo ljubeča sporočila, da smo ob njem, da ga podpiramo in razumemo. Tudi to moški potrebujejo!

Tu so torej stavki, ki učinkujejo in ki bi jih ženske morale večkrat izreči:

1. Dragi, potrebujem tvojo pozornost in tvoj čas, želim si biti več s tabo. Več kot zgolj v petek popoldne, ko v službi končaš malce prej.

2. Prisluhni mojim željam, potrebam in idejam. Želim biti slišana. Naredi nekaj, da bom vedela, da si me slišal in razumel.

3. Ne bom jezna, če mi poveš, kako se počutiš in kaj si želiš. Hočem te razumeti. Podpreti.

4. Dragi, zaupaj mi. Mogoče sem res včasih raztresena in jezična, a zaupaj mi, kot jaz zaupam tebi.

5. Podpiram te, razumem in cenim.

6. Potrebujem te. Hočem, da se mi posvetiš pogosteje, ne zgolj takrat, ko seksava.

Avtorica prispevka sem univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja in diplomirana socialna delavka Melita Kuhar, ki vodim projekt Svetovalnica, dosegljiva sem na tel.št. 031 666 168. Če bi se radi naročili na individualno svetovanje ali me kaj povprašali, pišite na: info@svetovalnica.si.

Več o zgoraj napisanem si lahko preberete tudi socialnem omrežju www.facebook.com/Svetovalnica.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk