"Imam 33 let in v zvezi sem z ločenim očetom treh otrok, a problem je njegova bivša ..."

To je zapis ženske, ki se sicer nahaja v dobrem razmerju, a ji težave povzroča njegova bivša žena. Kaj bi ji ti svetovala?

"Imam 33 let in v zvezi sem z ločenim očetom treh otrok, a problem je njegova bivša ..." (foto: Profimedia) Profimedia
21. 4. 2022

"Ime mi je Marija, imam 33 let, nikoli nisem bila poročena in imela otrok. Pretekli dve leti sem v razmerju s starejšim ločenim moškim. [On] ima iz prvega zakona tri otroke, s katerimi se razumem, a veliki problem sta njegova bivša žena in njen vpliv, ki ga ima na najino razmerje.

Zavedam se, da ju povezujejo otroci iz njunega zakona in trudim se biti zrela glede tega, a ne morem zatreti agresije, ki jo ona vse pogosteje vzbuja v meni.

Preprosto se agresivno vpleta v najino razmerje, je del najinega vsakdana. Mislim, da to dela namerno. Ona tako ali tako nima službe, živi od preživnine in socialne pomoči. Je hipohondrična, cele dneve preučuje splet v iskanju simptomov, pa si nato izmišljuje bolezni, ki bi jih naj imela in nekontrolirano pošilja SMS sporočila.

Glede na to, da otroci živijo z njo, so z očetom samo med vikendom, zato ga ves čas kliče in mu pripoveduje o nepomembnih dnevnih dogodkih ali pa se pritožuje nad obnašanjem otrok in od njega zahteva, da jih spravi v red.

Občutek imam, kot da namerno ustvarja kaos, da bi bila ves čas v središču pozornosti. Spoznala sem, da trznem vsakič, ko zazvoni njegov telefon.

Počutim se, kot da me negdo preganja. Čeprav se nikoli ne pritožujem, mislim, da je njemu jasno, da me to moti. Vsakič se trudi vse mirno razrešiti, a vendar je razpet med željo, da ugodi meni, in na drugi strani željo, da ohrani dober odnos z njo, saj mu je to pomembno zaradi otrok. To ne funkcionira.

Ne glede na to, da imava zelo kvalitetno razmerje in sva srečna skupaj, imam občutek, da je njena senca nad nama vedno večja.

Zavedam se, kakšne so "posledice" takšnega razmerja in ne želim biti obravnavana kot žrtev, ampak ne morem si pomagati. Ves čas se počutim, kot da mi nekdo odvzema nekaj, kar je moje."

Uf, neprijetno ... Kaj bi Mariji ti svetovala?

Prevod in priredba po: jutarnji.hr

Preberi še: Obstaja EN zelo zgovoren pokazatelj, da se je ZALJUBIL vate!

Priporočamo tudi: Ta zapis bi morala prebrati čisto VSAKA ženska!