"Stara sem 33 in še nikoli nisem doživela orgazma - je z mano kaj narobe?" (ODGOVOR strokovnjakinje)

Če imaš tudi ti podobno težavo, ti bo tole v veliko pomoč. ❤️

"Stara sem 33 in še nikoli nisem doživela orgazma - je z mano kaj narobe?" (ODGOVOR strokovnjakinje) (foto: Profimedia) Profimedia
6. 10. 2021

Stara sem 33 let in še nikoli nisem doživela orgazma. Poskusila sem tako s seksom kot samozadovoljevanjem, ampak očitno mi nikakor ne uspe.

Z vzburjenjem nimam nobenih težav, ko pa se začne zares dogajati, je občutek nekoliko brezvezen in postane mi dolgčas. Je moj um preprosto preveč zaposlen z visokimi pričakovanji glede samega občutka ali pa je moja težava dejansko fizične narave?

Odgovor seks strokovnjakinje Jo Lamble:

"Nisi sama. Mnogi ljudje – posebej ženske – tudi po 33 letu nikoli ne doživijo orgazma.

Pri nekaterih je razlog nekakšna globja zdravstvena težava, zato je zmeraj dobro, da se posvetuješ s svojim ginekologom. Nekatera zdravila prav tako posegajo v zmožnost telesa, da doživi orgazem, zato (v kolikor jemlješ kakšna) se splača preveriti pri zdravniku, ali je morda to razlog.

Nova raziskava šokirala: Moški z VEČJIMI STOPALI naj bi pogosteje ...

Za ljudi, ki imajo za seboj neko travmatično seksualno izkušnjo, je razumljivo, da je seks lahko težava. Pri tem priporočam terapijo.

A vendar, pri večini tistih, ki še nikoli niso doživeli orgazma, razlog ni nobena zdravstvena ali psihološka težava.

Razlog običajno leži v tem, da se oseba preprosto ne more dovolj sprostiti oziroma jo je tega strah.

V kolikor ti po mislih roji nešteto stvari, imaš lahko težavo z osredotočenostjo na spolno stimulacijo. Še posebej, če te skrbi, da ne moreš doživeti orgazma, je lahko to glavni krivec, da se ne moreš sprostiti.

Moj nasvet je, da se poskusiš samozadovoljevati s pomočjo vibratorja ter vso svojo pozornost usmeriš v svoje genitalije.

Hkrati skušaj zategniti in nato sprostiti mišice medeničnega dna in zadnjice, da pospešiš krvni obtok, kar lahko poveča možnost doživljanja orgazma. Včasih se je enostavneje osredotočiti zgolj na svoje telo, v kolikor si pozorna na zategovanje in sproščanje mišic."

Teh 5 znakov razkriva, da ima VELIKEGA (ali majhnega)

"Ljubim svojo ženo, ampak všeč mi je sodelavka - je to narobe?" (ODGOVOR strokovnjakinje)