"Star sem 22 let in sem nedolžen" (osebna izpoved našega bralca)

"Kaj si bo bodoče dekle mislilo, če ji to povem?"

"Star sem 22 let in sem nedolžen" (osebna izpoved našega bralca) (foto: Profimedia) Profimedia
5. 4. 2021

Izguba nedolžnosti je za večino mladih velik in pomemben korak, za marsikoga pa tudi neprijetna tema. Še posebej, če ne gre vse po "načrtih" in je pot do tja nekoliko daljša, kot smo si v začetku predstavljali. S čemer pa seveda ni nič narobe, saj ne obstaja mejnik, do katerega bi morali to storiti že vsi.

To je osebna izpoved našega bralca, ki pri svojih 22. letih še vedno ni izgubil nedolžnosti, kar mu povzroča preglavice, saj ne ve, kako bi to sporočil svojemu morebitnemu dekletu.

"Star sem 22 let in sem nedolžen. F*K. Še sam ne vem, kako mi je to sploh ratalo, nikoli se nisem preveč kaj sekiral glede tega, zdaj sem pa kar naenkrat toliko star, da me je sram in mi je nerodno. Nikomur tega ne upam povedati.

Pri 16-ih sem doživel en velik neuspeh pri [osvajanju, op. a.] punce in so se mi punce začasno zamerile. Potem sem nekaj časa neuspešno iskal (bil preveč izbirčen in sramežljiv).

Nato sem vse pustil in sem si rekel, kot so mi [ves čas, op. a.] govorili drugi, da ljubezen pride, ko najmanj pričakuješ. Naprej nisem nič pričakoval in tudi nič ni prišlo.

Naenkrat sem [bil, op. a.] star 22 let, brez punce, z nedolžnostjo. Danes, ko s polno hitrostjo drvim proti 23-im, se sprašujem, kaj je narobe z mano, to vzamem kot osebni neuspeh ... Kaj si bo bodoče dekle mislilo, če ji to povem. Sploh pa danes in pri teh letih, ko je [najprej, op. a.] seks, potem zveza.

Kako mi je lahko to sploh uspelo, če sem vsa 4 leta, odkar študiram, vsak teden vsaj 2 krat zunaj, imam dosti prijateljic – zelo, zelo dobrih, mogoče bi se [kdo, op. a.] ob meni vprašal, če sem peder, ker se tudi z njimi družim.

Eni sem celo povedal [o svojem problemu, op. a.] in me je samo debelo gledala, čeprav ve, da sem pred novimi deklinami zadržan in preveč zaprt. Rekla mi je, da premalo razmišljam s spodnjo glavo, ne pa, da sem samo ustrežljiv in ekstremno prijazen do žensk, ki so mi všeč.

Nisem ne debel, ne geek, nisem več tudi ekstremo suh, kot sem bil včasih.

Simpatičen, vesel, socializiran in prijazen dečko, ki mu sploh [ni videti, op.a.], da bi lahko bil nedolžen. To bi rekli tudi tisti, ki me najbolje poznajo.

Ampak teh skrivalic mora bit enkrat konec." Avtor zapisa se na tem mestu sprašuje, ali naj dekletu, ki mu bo všeč, pove, da je zanj prvič ali ne.

"Če bo bodoča punca, potem nekako moram. Jaz bi že zdavnaj to zgubil in bi mi bilo lažje, če se ne bi toliko obremenjeval s temi vprašanji.

Povejte, kako bi ve reagirale, ko bi se srečale s skoraj 23-letnim devičnikom. Tudi glede razmerja, če bi vas to fejst odvrnilo od nekoga. Bi bile pripravljene z [nekom, op. a.] začeti znova, od začetka? Več odgovorov, kot jih bom dobil, manj bom sebe spraševal in lažje bom to breme izgubil," zaključuje.

Kaj bi pa temu fantu svetovala ti?

Kako naj se z bodočim dekletom loti tega – zanj očitno zelo neprijetnega in sramotnega – pogovora? Zaupaj nam pod to objavo na našem Facebooku! :)

Pripravila: N. Š.

Opomba: Besedilo je deloma slovnično popravljeno,
vsebinsko ostaja enako.

Preberi še: TAKO otroka spodbudiš, da se ti zaupa in se pogovarja s tabo (preprosto je!)

Priporočamo tudi: TAKO dolgo morata biti skupaj, preden se poročita!