Ššš ... skrivnosti, ki mu jih res ni treba vedeti!

Lahko bi rekli, da imamo punce določeno gensko posebnost: zelo težko karkoli zadržimo zase – naj gre za lepe ali manj lepe stvari, rade bi jih čim prej izblebetale. In to celo njemu, če na razpolago ni drugega ušesa. Napaka! Zakaj je bolje molčati?

Dovolj dolgo mu ponavljaj, da si debela, pa ti bo na koncu celo verjel. Zato – zanj si popolna takšna, kot si, in mogoče ne bi bilo slabo, da se s tem sprijazniš. :-) (foto: Alexa Miller) Alexa Miller
17. 4. 2012

Lepa lastnost, se boš takoj zago­varjala. Lepa že, koristna pa ne.

Saj ne da bi svojemu fantu hotela prikriti, da v kleti skrivaš mednarodnega terorista, svojo letnico rojstva ali babičin recept za potico – gre za bolj preproste reči, na primer koliko trakcev za depilacijo pod nosom porabiš na mesec, to, da si se nekoč crkljala z dvema in da si podpise slovenske nogometne reprezentance na plakatu gladko ponaredila.

Fantom so všeč skrivnostne punce: takšne, za katere ne bi mogli reči, da so jih do konca prebrali, in vsaj malo nepredvidljive.

Če mu glavo napolniš z milijon detajli iz otroštva in pubertete, mu natančno razložiš družinsko anamnezo in vse svoje pretekle ljubezenske zaplete, boš resno ogrozila kemijo med vama. Puf – in je ne bo več.

Čas, v katerem živimo, je čas resničnostnih šovov, na pol golih profilnih fotk na FB-ju in rumenega tiska, zato skrivnosti a priori grozi izumrtje.

Hočeš biti zanj drugačna? Bolj zanimiva od večine? Bodi bolj diskretna. Za začetek z njim nehaj deliti te tri skrivnosti in nehal te bo obravnavati kot lahek plen (beri: negotovo, dolgočasno, podložno).

Prva skrivnost

Dogajanje na strogo ženskih večerih

Mogoče v debelih nogavicah samo gledate film za filmom, grizljate piškote, opravljate fante in si lakirate nohte, a tega njemu res ni treba vedeti.

Rekla si mu, da greš ven s prijateljicami, in najmanj, kar si mora predstavljati, je, da ste zavzele plesišče v diskoteki, kjer po vas cedijo sline vsi frajerji. Če boš naslednje jutro z njim na kavi skrivnostno nasmejana, se mu bo v misli prikradel še kakšen bolj črn scenarij, a ti boš seveda vse koketno zanikala.

Bolj se bo zavedal, kako znaš uživati življenje tudi brez njega, bolj si bo želel, da bi ga v celoti spustila vanj.

Sta šele v fazi spoznavanja?

Na vprašanje, kam greš zvečer, mu sploh ni treba pošteno odgovoriti. Reci mu, da mu raje ne bi povedala, da te ne bo čez kolena, a da komaj čakaš, da ga boš pozneje videla.

Sta resen parček?

Potem pač ne moreš biti tako poredna – vsekakor mu dolguješ pojasnilo. Bo pa čisto dovolj, če mu rečeš, da še ne veš, kaj naklepajo prijateljice, a da bo najbrž zabavno. Dodaj, da ti lahko zaupa ... da se boš božansko zabavala, in da njemu želiš enako. To so dvojne pike zate: nisi odvisna od njega in tudi ljubosumna ne.

Druga skrivnost  

Talentirana si za 100, 200 stvari

Recimo, da si fenomenalna kuharica. To si mu povedala že na prvem zmenku in on se je še isti trenutek odločil, da te bo poročil in v življenju ne bo več prijel kuhalnice.

Ko si zanj kuhala prvi mesec, ga je vsakič skoraj vrglo s stola, zdaj, po daljšem času, pa so tvoje moj­strovine zanj postale samoumevna stvar.

Razmerja ne boš ohranila tako, da boš ves čas popolna superženska, ampak tako, da ga boš nenehno presenečala.

Vidiš, bolje bi bilo, da bi ga preprosto šokirala s prvo večerjo, ki bi jo od presenečenja komaj pojedel.

In namesto da bi mu rekla, da si odlična kuharica, ki je obiskala sto kuharskih tečajev, bi preprosto skomignila z rameni in odvrnila: "Prav imaš, tale bešamel mi je pa danes res uspel." Svoje adute vleci iz rokava nepričakovano in po občutku.

Si igrala klavir, ko si bila majhna? Ne razglašaj tega na glas, mu pa enkrat nekaj zaigraj, na primer v hotelski veži ali v trgovini z glasbili, v katero si ga peljala, ker 'te zanimajo kitare'. Govoriš špansko, ker si eno leto živela v Španiji? Pelji ga v na počitnice v Španijo. Znaš plesati ob drogu? Veliko lokalov ga ima ...

Tretja skrivnost

Zredila si se in podobno

Nič ni manj seksi od ženskega pritoževanja nad lastnim telesom.

Kako bi se zdelo tebi, če bi se tvoj moški vsak dan pritoževal, da se mu je pleša spet povečala? Bi ga to v tvojih očeh naredilo bolj poželenja vrednega? Ni šans!

Jasna stvar je, da fantje tvoje nepopolnosti (celulit, strije, jahalne hlače, popokane kapilare in podobne običajne stvari) opazijo šele, ko jih na to opozoriš. In v trenutku, ko pokažeš nezadovoljstvo nad sabo, za njih prenehaš biti popolna.

Poleg tega pa se fantje še predob­ro zavedajo, da ti v takšnih primerih sploh ne morejo pomagati.

Dovolj dolgo mu ponavljaj, da nisi dovolj lepa, pa bo to tudi sam začel verjeti. Ko te bo na koncu videl samo še kot 'projekt v delu', se boš za to lahko zahvalila samo sama sebi.

Zato, ššš, včasih je res najbolj modro molčati ali pa, vsaj v zadnjem primeru, svoje dvome zaupati mami. Za vsako mamo je njena hči namreč veliko lepša od Gisele. 

Priredila: Alja Maček, fotografija: Alexa Miller

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri